Blatul:
Ouale de la temperatura camerei le separam.
Mixam albusurie pana devin o spuma tare, apoi treptat punem si zaharul.
Adaugam galbenusurile unul cate unul, apoi uleiul.
Punem praful de copt, zaharul cu pastai de vanilie, faina in ploaie, iar la final cacaoa.
Ungem o tava dreptunghiulara cu unt si o tapetam cu hartie de copt.
Turnam compozitia in ea si o introducem in cuptorul incins.
Cand este copt blatul, facem testul cu scobitoarea, il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca.
Crema:
Intr-un bol punem branza sfaramata cu degetele.
Adaugam untul peste ea (sa fie de la temperatura camerei) si mixam pana obtinem o crema.
Punem zaharul pudra treptat, apoi esenta de rom, coaja rasa de portocala si zaharul cu pastai de vanilie.
Stratul de Fanta:
Intr-un vas amestecam budincile cu zaharul si cateva linguri de suc.
Invartim bine cu un tel sa nu fie nici o cocoloasa.
Punem restul de suc pe foc si cand da in clocot adaugam budinca dizolvata.
Lasam sa fiarba la foc mic pana se ingroasa bine, apoi o tragem de pe aragaz.
Peste blatul rece punem crema de branza si o nivelam cu o paleta.
Deasupra punem stratul de budinca cu fanta fierbinte si incercam sa o distribuim cat mai uniform.
O lasam sa se raceasca, apoi putem servi!!!
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii