Blatul:
Ouale de la temperatura camerei le separam.
Mixam albusurie pana devin o spuma tare, apoi treptat punem si zaharul.
Adaugam galbenusurile unul cate unul, apoi uleiul.
Punem praful de copt, zaharul cu pastai de vanilie, faina in ploaie, iar la final cacaoa.
Ungem o tava dreptunghiulara cu unt si o tapetam cu hartie de copt.
Turnam compozitia in ea si o introducem in cuptorul incins.
Cand este copt blatul, facem testul cu scobitoarea, il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca.
Crema:
Intr-un bol punem branza sfaramata cu degetele.
Adaugam untul peste ea (sa fie de la temperatura camerei) si mixam pana obtinem o crema.
Punem zaharul pudra treptat, apoi esenta de rom, coaja rasa de portocala si zaharul cu pastai de vanilie.
Stratul de Fanta:
Intr-un vas amestecam budincile cu zaharul si cateva linguri de suc.
Invartim bine cu un tel sa nu fie nici o cocoloasa.
Punem restul de suc pe foc si cand da in clocot adaugam budinca dizolvata.
Lasam sa fiarba la foc mic pana se ingroasa bine, apoi o tragem de pe aragaz.
Peste blatul rece punem crema de branza si o nivelam cu o paleta.
Deasupra punem stratul de budinca cu fanta fierbinte si incercam sa o distribuim cat mai uniform.
O lasam sa se raceasca, apoi putem servi!!!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii