autor:

maria mihalache

» » Dulciuri diverse

Prajitura fara blat cu mere si dulceata de nuci verzi

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 noiembrie 2013

Ingrediente
1 cana zahar, 1 cana faina alba, 1 cana gris, 1/2 plic praf de copt, 1,5 kg mere, 2 pliculete zahar vanilat, scortisoara dupa gust, 100 g unt, ulei pentru uns tava, zahar pudra pentru pudrat, dulceata de nuci verzi/pentru fiecare triunghi de prajitura in parte cate o lingurita

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Merele se spala si se dau cu tot cu coaja prin razatoarea mare.
Punem merele astfel razuite intr-un vas si le calim pe foc nu mai mult de 7-8 min.
Merele mele au fost dulci astfel incat nu a mai trebuit sa adaug zahar peste ele.Daca folositi mere mai acrisoare atunci adaugati zahar dupa gust.
Dupa ce am calit merele tragem vasul de pe foc,lasam sa se racoreasca putin si adaugam zaharul vanilat si scortisoara .Amestecam bine.
Separat, intr-un bol amestecam faina ,grisul,zaharul si praful de copt.
Pentru copt am folosit o tava rotunda cu diametrul de 26 cm.
Ungem tava cu putin ulei(inclusiv marginile) si o captusim cu hartie de copt.
In timp ce ne ocupam de "constructia" prajiturii preincalzim cuptorul.
Amestecul solid il impartim in 3 ,la fel si merele,la fel si untul.
Primul start este cel solid
urmeaza unul de mere

peste care radem unt.
Urmeaza iar un strat alb ,unul de mere si unt ras.
Si la final .........un strat alb,unul de mere si radem restul de unt.
Straturile solide nu trebuie sa fie foarte groase(cel mult 1 deget) deoarece riscam ca acestea sa nu se coaca.
Dam la cuptor la 200 grade timp de circa 40 min.
Scoatem tava din cuptor ,lasam prajitura sa se racoreasca si apoi putem taia direct in tava felii triunghiulare.
Presaram zahar pudra si ungem cu dulceata de nuci verzi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura fara blat cu mere si dulceata de nuci verzi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Papanasi prajiti

Papanasi prajiti

Amestecam branza cu zaharul,oul, coaja de lamaie si vanilia apoi adaugam faina si grisul. Modelam

39 voturi    7 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Chec delicios

Chec delicios

Galbenusurile se separa de albusuri. In galbenusuri se pune uleiul si se bate foarte bine, se adauga

10 voturi    8 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 cana zahar
  • 1 cana faina alba
  • 1 cana gris
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1,5 kg mere
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • scortisoara dupa gust
  • 100 g unt
  • ulei pentru uns tava
  • zahar pudra pentru pudrat
  • dulceata de nuci verzi/pentru fiecare triunghi de prajitura in parte cate o lingurita

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache
Omleta cu ceapa rosie

Omleta cu ceapa rosie

Se spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si

5 voturi    18 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa

27 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii

4 voturi    8 comentarii
50 min
Budinci
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Clatite