Prajitura fara blat cu mere si dulceata de nuci verzi

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Prajitura fara blat cu mere si dulceata de nuci verzi

Ingrediente

  • 1 cana zahar
  • 1 cana faina alba
  • 1 cana gris
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1,5 kg mere
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • scortisoara dupa gust
  • 100 g unt
  • ulei pentru uns tava
  • zahar pudra pentru pudrat
  • dulceata de nuci verzi/pentru fiecare triunghi de prajitura in parte cate o lingurita

Mod de preparare

Merele se spala si se dau cu tot cu coaja prin razatoarea mare.

Punem merele astfel razuite intr-un vas si le calim pe foc nu mai mult de 7-8 min.

Merele mele au fost dulci astfel incat nu a mai trebuit sa adaug zahar peste ele.Daca folositi mere mai acrisoare atunci adaugati zahar dupa gust.

Dupa ce am calit merele tragem vasul de pe foc,lasam sa se racoreasca putin si adaugam zaharul vanilat si scortisoara .Amestecam bine.

Separat, intr-un bol amestecam faina ,grisul,zaharul si praful de copt.

Pentru copt am folosit o tava rotunda cu diametrul de 26 cm.

Ungem tava cu putin ulei(inclusiv marginile) si o captusim cu hartie de copt.

In timp ce ne ocupam de "constructia" prajiturii preincalzim cuptorul.

Amestecul solid il impartim in 3 ,la fel si merele,la fel si untul.

Primul start este cel solid

urmeaza unul de mere

peste care radem unt.

Urmeaza iar un strat alb ,unul de mere si unt ras.

Si la final .........un strat alb,unul de mere si radem restul de unt.

Straturile solide nu trebuie sa fie foarte groase(cel mult 1 deget) deoarece riscam ca acestea sa nu se coaca.

Dam la cuptor la 200 grade timp de circa 40 min.

Scoatem tava din cuptor ,lasam prajitura sa se racoreasca si apoi putem taia direct in tava felii triunghiulare.

Presaram zahar pudra si ungem cu dulceata de nuci verzi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Se rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Ghiveci de legume
Negresa pufoasa de post

Negresa pufoasa de post

Reteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...

Negresa pufoasa de post
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise