1. Mixam cele 5 galbenusuri cu 10 linguri de zahar si o cana de lapte rece, pana se dizolva zaharul. Adaugam faina in ploaie si amestecam pana omogenizam compozitia.
2. Incalzim restul de lapte, iar dupa primul clocot, reducem intensitatea focului si turnam treptat compozitia cu faina. Fierbem crema la foc mic, mixand pana se ingroasa, apoi luam vasul de pe foc si incorporam margarina/untul, zaharul vanilat si esentele.
3. Intr-o tava potrivita (eu am folosit una de aprox 25*35 cm, dar mergea si intr-una mai mare), asezam un strat de biscuiti unul langa altul, turnam crema fierbinte peste biscuiti si dupa ce se mai raceste acoperim cu restul de biscuiti.
4. Batem albusurile spuma tare, la bain-marie, impreuna cu 8 linguri de zahar. Caramelizam restul de zahar pana ce devine un sirop galbui si il turnam in fir subtire in bezea si amestecam repede cu telul. Incorporam ness-ul dizolvat in zeama de lamaie. Intindem apoi bezeaua peste prajitura si o pastram la rece timp de 2 ore.
Sa aveti pofta!!!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii