Ingrediente
5 oua, 26 linguri zahar, 1,5 litri lapte, 400 gr biscuiti, 200 gr margarina/unt, 1 plic ness, 10 linguri de faina, zahar vanilat, esente, zeama de lamaie
Dificultate: Redusa | Timp: 4h
19 voturi
Mod de preparare
2. Incalzim restul de lapte, iar dupa primul clocot, reducem intensitatea focului si turnam treptat compozitia cu faina. Fierbem crema la foc mic, mixand pana se ingroasa, apoi luam vasul de pe foc si incorporam margarina/untul, zaharul vanilat si esentele.
3. Intr-o tava potrivita (eu am folosit una de aprox 25*35 cm, dar mergea si intr-una mai mare), asezam un strat de biscuiti unul langa altul, turnam crema fierbinte peste biscuiti si dupa ce se mai raceste acoperim cu restul de biscuiti.
4. Batem albusurile spuma tare, la bain-marie, impreuna cu 8 linguri de zahar. Caramelizam restul de zahar pana ce devine un sirop galbui si il turnam in fir subtire in bezea si amestecam repede cu telul. Incorporam ness-ul dizolvat in zeama de lamaie. Intindem apoi bezeaua peste prajitura si o pastram la rece timp de 2 ore.
Sa aveti pofta!!!
magda (Chef de cuisine) , 05 martie 2013
Eu am verificat ce am scris in reteta, iar singura greseala a fost faptul ca am omis sa trec la ingrediente 10 linguri de faina, insa la lapte am scris clar 1.5 litri lapte....este adevarat ca pe site asa se vede, insa nu e vina mea......Help Gustos!!! Va multumesc.
adina_z (Bucatar) , 05 martie 2013
arata bine si e usor de facut insa cred ca 5 litri de lapte e o gresala,ma gandesc ca e mult prea mult ,nu?
nela (Chef de cuisine) , 04 martie 2013
5 litri lapte? Nu e cam mult?