Prajitura fina cu menta si kiwi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura fina cu menta si kiwi

Ingrediente

  • 2 blaturi din cate;5 oua,150 g zahar,125 g faina,un praf de sare ,esenta sau zahar vanilat
  • umplutura;300 g branza proaspata de vaci,100 g smantana grasa,150 g zahar pudra,piure din 5-6 fructe de kiwi,cateva frunze proaspete de menta,un pliculet de gelatina
  • sirop;200 ml apa+150 g zahar+esenta
  • glazura;150 g zahar pudra,o mana de frunze proaspete de menta,3 linguri de ceai concentrat de menta,75 g unt sau margarina
  • decor;felii subtiri de kiwi si frunzulite de menta

Mod de preparare

1;Se fac pe rand 2 blaturi egale ca dimensiuni,din cate 5 albusuri batute spuma tare cu un praf de sare apoi cu zaharul,se adauga si galbenusurile zdrobite,esenta si faina.Se coc in tavi tapetate cu hartie pentru copt,cca 20 min/fiecare tava.Se desprinde de hartie cu lama unui cutit apoi se lasa sa se raceasca bine

2.Se prepara crema amestecand branzica cu smantana si zaharul,apoi se adauga frunzele de menta taiate marunt si date impreuna cu fructele de kiwi curatate de coaja,la blender,pana se obtine un piure .Se amesteca totul si la sfarsit adaugam gelatina hidratata in apa rece si apoi topita la bain-marin,turnata in fir subtire.

3.Se monteaza prajitura intr-o tava egala ca dimensiuni cu blaturile,o tava un pic mai inalta.Se aseaza primul blat stropit usor cu jumatate din siropul rece apoi se toarna crema,se vine deasupra cu cel de-al 2-lea blat,presand usor cu mana si se da la rece cel putin o ora.

4.Se prepara glazura,dupa ce a trecut cel putin o ora decand am dat prajitura la rece astfel;se topeste zaharul pudra cu ceaiul concentrat,pe flacara mica a aragazului,amestecand continuu.Cand incepe sa se lege,se dauga o mana de frunze de menta,taiate foarte marunt si se amesteca usor ,3-4 minute,dupa care se da de pe foc si se incorporeaza cate putin din unt sau margarina amestecand usor.

5.Se scoate prajitura de la rece,se taie in romburi sau patrate si se toarna deasupra ei glazura mentolata inca ,calda(nu fierbinte).Se decoreaza cu feliute subtiri de kiwi si frunzulite de menta.Se mai lasa 30- de minute la frigider sa se inatreasca glazura ,apoi se scoate prajitura taiata pe platou.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Compot de visine pentru iarna

Compot de visine pentru iarna

Reteta de compot de visine pentru iarna. Cum se face compot de visine pentru iarna fara conservanti.

Compot de visine pentru iarna
Dulceata de visine

Dulceata de visine

Dulceata de visine
Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou

Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou

Se curata ceapa si se pune la calit in uleiul de masline alaturi de baconul taiat marunt.

Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise