1. Pentru prajitura, unge cu ulei 4 vase mici termorezistente.Aseaza la baza acestora un disc de foaie de copt, apoi unge-le din nou cu ulei.
2. Topeste ciocolata cu untul/margarina la bain-marie.Bate ouale cu zaharul pana se ingroasa.Adauga faina si compozitia cu ciocolata topita , apoi amesteca pana la omogenizare.Toarna compozitia obtinuta in vase si da-le la rece pentru 15-30 minute, sau le poti pastra la frigider pana cand esti gata sa le dai la copt.
3. Pentru sosul caramel, pune zaharul impreuna cu o lingura intr-o cratita, pe foc potrivit.Lasa-le sa fiarba pana cand zaharul se caramelizeaza.Adauga untul, amesteca, apoi adauga smantana si amesteca totul bine.Adauga putina zeama de lamaie, dupa gust.
4. Chiar inainte de a le servi, incalzeste cuptorul la 200ᵒC.Pune formele pe o tava de copt si da-le la cuptor pentru 10-12 minute, pana cand suprafata acestora se intareste putin, dar centrul sa fie lichid.Lasa-le sa stea in forma 5 minute, inainte de a le rasturna pe farfurie.Serveste-le cu sos caramel.
:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitai blogul http://lauradfood.blogspot.com/

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii