1. Pentru prajitura, unge cu ulei 4 vase mici termorezistente.Aseaza la baza acestora un disc de foaie de copt, apoi unge-le din nou cu ulei.
2. Topeste ciocolata cu untul/margarina la bain-marie.Bate ouale cu zaharul pana se ingroasa.Adauga faina si compozitia cu ciocolata topita , apoi amesteca pana la omogenizare.Toarna compozitia obtinuta in vase si da-le la rece pentru 15-30 minute, sau le poti pastra la frigider pana cand esti gata sa le dai la copt.
3. Pentru sosul caramel, pune zaharul impreuna cu o lingura intr-o cratita, pe foc potrivit.Lasa-le sa fiarba pana cand zaharul se caramelizeaza.Adauga untul, amesteca, apoi adauga smantana si amesteca totul bine.Adauga putina zeama de lamaie, dupa gust.
4. Chiar inainte de a le servi, incalzeste cuptorul la 200ᵒC.Pune formele pe o tava de copt si da-le la cuptor pentru 10-12 minute, pana cand suprafata acestora se intareste putin, dar centrul sa fie lichid.Lasa-le sa stea in forma 5 minute, inainte de a le rasturna pe farfurie.Serveste-le cu sos caramel.
:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitai blogul http://lauradfood.blogspot.com/
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieIncearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...
Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii