autor:

Dachman Laura

» » , , , , Aluaturi si Foietaje, Budinci, Dulciuri diverse, Prajituri, Spume si creme dulci

Prajitura fina de ciocolata

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 septembrie 2009

Ingrediente
Pentru prajitura, •100 gr ciocolata amaruie, •150 gr unt sau margarina Rama, •4 oua, •100 gr zahar, •50 gr faina, Pentru sosul caramel, •100 gr zahar, •50 gr unt, •100 ml smantana, •zeama de lamaie, dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

9 voturi

Mod de preparare

1. Pentru prajitura, unge cu ulei 4 vase mici termorezistente.Aseaza la baza acestora un disc de foaie de copt, apoi unge-le din nou cu ulei.
2. Topeste ciocolata cu untul/margarina la bain-marie.Bate ouale cu zaharul pana se ingroasa.Adauga faina si compozitia cu ciocolata topita , apoi amesteca pana la omogenizare.Toarna compozitia obtinuta in vase si da-le la rece pentru 15-30 minute, sau le poti pastra la frigider pana cand esti gata sa le dai la copt.
3. Pentru sosul caramel, pune zaharul impreuna cu o lingura intr-o cratita, pe foc potrivit.Lasa-le sa fiarba pana cand zaharul se caramelizeaza.Adauga untul, amesteca, apoi adauga smantana si amesteca totul bine.Adauga putina zeama de lamaie, dupa gust.
4. Chiar inainte de a le servi, incalzeste cuptorul la 200ᵒC.Pune formele pe o tava de copt si da-le la cuptor pentru 10-12 minute, pana cand suprafata acestora se intareste putin, dar centrul sa fie lichid.Lasa-le sa stea in forma 5 minute, inainte de a le rasturna pe farfurie.Serveste-le cu sos caramel.

:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitai blogul http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura fina de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Prajitura fina cu crema spumoasa de branza si pepite de ciocolata neagra

Prajitura fina cu crema spumoasa de branza si pepite de ciocolata neagra

Am luat dintr-un magazin aici in Franta o crema de branza Gervita care este spumoasa, fina si am

2 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Napolitane cu crema alba de vanilie pufoasa si crocanta

Napolitane cu crema alba de vanilie pufoasa si crocanta

Pentru crema, se pun intr-o cratita, pe foc potrivit, zaharul, mierea, apa si zeama de lamaie si

25 voturi    8 comentarii
30 min
Spume si creme dulci

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 21 septembrie 2009

    Superba prezentarea si reteta,cred ca este un deliciu.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 21 septembrie 2009

    Finaaaa!!!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 21 septembrie 2009

    Delicioasa...

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

9 voturi

Ingrediente

  • Pentru prajitura
  • •100 gr ciocolata amaruie
  • •150 gr unt sau margarina Rama
  • •4 oua
  • •100 gr zahar
  • •50 gr faina
  • Pentru sosul caramel
  • •100 gr zahar
  • •50 gr unt
  • •100 ml smantana
  • •zeama de lamaie
  • dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)

Superba prezentarea si reteta,cred ca este un deliciu.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Terci cu fulgi de ovaz si fructe Terci cu fulgi de ovaz si fructe

Imi pare rau, nu este frumos cuvantul terci, dar nu am gasit ceva mai potrivit. Se pun in robotul de bucatarie toate ingredientele,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Budinci
Panna cotta Panna cotta

Gelatina se hidrateaza în apă rece. Se crestează batonul de vanilie şi se scoate miezul cu vârful cuţitului. Batonul,

0 voturi    0 comentarii
20 min
Budinci
Inghetata de piersici