autor:

Dachman Laura

» » , , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri, Spume si creme dulci

Prajitura fondanta de ciocolata

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 iulie 2009

Ingrediente
•50 gr unt sau margarina Rama topit(a), pentru uns, •cacao, pentru pudrat, •200 gr ciocolata amaruie, rupta in bucatele, •200 gr unt, taiat in bucatele, •200 gr zahar brun, •4 oua si 4 galbenusuri, •200 gr faina, •sos de caramel (vezi reteta ma jos) si inghetata de vanilie, la servire

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 200ᵒC.
2. Se pregatesc formele astfel : se unge fiecare forma cu unt/margarina topit(a), apoi se introduce la congelator pana ce s-a intarit stratul de unt,Se scot si se ung cu inca un strat de unt topit, apoi se tapeteaza cu cacao, iar excesul se toarna afara.
3. Se topeste ciocolata cu untul/margarina la bain-marie, se ia bolul de pe vasul cu apa fiarta si se amesteca pana se obtine o crema fina, apoi lasa compozitia sa se raceasca 10 minute.
4. Intr-un alt bol, se bat ouale cu galbenusurile si zaharul, pana cand devin groase, iar telul sau mixerul lasa urme.Se cerne faina si se adauga la oua, apoi se bat pana cand se omogenizeaza.
5. Se toarna ciocolata topita peste compozitia cu oua, in 3 parti, batand bine dupa fiecare adaugare, pana cand se incorporeaza in totalitate, iar compozitia va avea aspectul unui aluat moale de prajitura.
6. Se toarna compozitia obtinuta in mod egal in forme.Se pun formele pe o tava si se coc 10-12 minute, pana cand la suprafata se formeaza o crusta si incep sa se desprinda de pe marginea formei.Se scot din cuptor si se lasa sa se odihneasca 1 minut, inainte de a le scoate din forma.
7. Se scot prajiturelelel din forme, miscandu-le usor pentru a se desprinde pe margini si a aluneca usor din forma.Se scoate prajiitura pe mana pentru a fi sigur ca s-a desprins de forma si se pune la loc pana sunt gata de aranjat pe farfurie.
8. Se orneaza farfuriile de servire cu sos de caramel, se aseaza in centrul fiecareia o prajiturica, iar deasupra prajiturii se aseaza o cupa de inghetata, apoi se serveste imediat.

Sos de caramel
Timp de preparare : 12-15 minute
Dificultate : redusa
Ingrediente
• 250 gr zahar
• 140 ml frisca lichida
• 50 gr unt sau margarina Rama
Preparare
1. Se pune zaharul intr-o tigaie, se adauga 4 linguri apa, apoi se pune pe foc mediu si se amesteca pana cand zaharul se dizolva.Se mareste intensitatea focului si se da in clocot 4-5 minute, pana se obtine caramelul.Se ia de pe foc, apoi se incorporeaza cu grija frisca lichida si untul/margarina.Se lasa sosul sa se raceasca si se poate pastra intr-o sticluta de plastic cu varf ascutit.

:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitati blogul http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura fondanta de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Se bat 2 albusuri cu 3 linguri de zahar. Se adauga 250 de grame de capsuni zdrobite si se mai amesteca

5 voturi    7 comentarii
10 min
Spume si creme dulci
Napolitane cu crema alba si cereale crocante

Napolitane cu crema alba si cereale crocante

Intr-o cratita, pe foc potrivit, se pun zaharul, mierea, apa si zeama de lamaie si se amesteca.Se

45 voturi    19 comentarii
30 min
Spume si creme dulci

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 iulie 2009

    Hmm..ce bine arata...mi-a lasat gura apa!!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 28 iulie 2009

    Grozav! Felicitari!

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 24 iulie 2009

    Arata nemaipomenit!Felicitari!O prezentare extraordinara, si un produs finit...apetisant...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 iulie 2009

      Frumoasa prezentare...

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 20 iulie 2009

      Of!arata tare bine,adumelc Franta....

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 18 iulie 2009

      Frumoasa prezentare, reteta interesanta!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 14 iulie 2009

      Super prezentare,cred ca este un deliciu,am sa fac si eu,sigur am sa o testez.

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 14 iulie 2009

      Super bună! Ce gustoasă e cu caramel...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • •50 gr unt sau margarina Rama topit(a)
  • pentru uns
  • •cacao
  • pentru pudrat
  • •200 gr ciocolata amaruie
  • rupta in bucatele
  • •200 gr unt
  • taiat in bucatele
  • •200 gr zahar brun
  • •4 oua si 4 galbenusuri
  • •200 gr faina
  • •sos de caramel (vezi reteta ma jos) si inghetata de vanilie
  • la servire

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

valentina ionita (Chef de cuisine)

Hmm..ce bine arata...mi-a lasat gura apa!!

Adauga reteta
Retete

din Spume si creme dulci

Terci cu fulgi de ovaz si fructe Terci cu fulgi de ovaz si fructe

Imi pare rau, nu este frumos cuvantul terci, dar nu am gasit ceva mai potrivit. Se pun in robotul de bucatarie toate ingredientele,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Budinci
Panna cotta Panna cotta

Gelatina se hidrateaza în apă rece. Se crestează batonul de vanilie şi se scoate miezul cu vârful cuţitului. Batonul,

0 voturi    0 comentarii
20 min
Budinci
Curd de capsuni