autor:

delicious flavours

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura Frantuzeasca

Autor: delicious flavours (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 august 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: delicious flavours (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 august 2012

Ingrediente
Ingrediente pentru foi:, , -400 gr faina, -150 gr zahar, -150 gr unt/margarina, -1 praf de copt, -2 linguri cacao, -200 gr smantana, , Ingrediente pentru umplutura:, , -6 albusuri, -200 gr zahar, -150 gr cocos, , Ingrediente pentru crema:, , -400 ml lapte, -6 galbenusuri, -200 gr zahar, -4 linguri faina, -2 linguri amidon, -½ pastaie vanilie, -250-300 ml frisca, -1 pliculet intaritor frisca, , * visine fara samburi, * nuca de cocos

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

30 voturi

Mod de preparare

Punem faina intr-un vas, adaugam praful de copt, cacaoa, zaharul, untul/margarina la temperatura camerei, smantana si framantam bine pana devine un aluat omogen. Formam o bila, o impartim in 2 parti egale si intindem, pe rand, intre doua bucati de folie alimentara (sincer fara aceasta metoda nu cred ca as fi reusit sa intind foile, deoarece sunt moi si usor lipicioase, dar asa ies perfecte).
Preparam umplutura astfel: mixam albusurile cu un strop de sare si cand incepe sa se intareasca adaugam zaharul. Continuam sa mixam pana obtinem o spuma tare, dupa care incorporam treptat, cu ajutorul unei spatule, nuca de cocos.
Tava o tapetam cu hartie de copt si asezam prima foaie intinsa. Peste aluat vom intinde uniform umplutura, asezam visinele, asezam a doua foaie, apasam usor pentru a nu se “dezlipi” dupa coacere si dam la cuptorul preincalzit circa 30-40 minute.
Pentru crema de vanilie punem 300 ml lapte la fiert impreuna cu semintele de la pastaia de vanilie. Galbenusurile le mixam cu zaharul si faina amestecata in prealabil cu amidonul. Adaugam treptat restul de lapte (100 ml) si continuam sa mixam. Inainte ca laptele sa inceapa sa fiarba il turnam peste compozitia cu galbenusuri amestecam bine si punem toata cantitatea inapoi pe foc mic. Amestecam continuu pana crema se ingroasa. Cand este gata acoperim toata suprafata cu folie alimentara si lasam sa se raceasca complet.
Mixam frisca, in momentul in care incepe sa se intareasca adaugam intaritorul si continuam sa mai mixam 2-3 minute.
In crema racita incorporam treptat frisca batuta cu ajutorul unei spatule si intindem peste prajitura racita.
Ornam cu nuca de cocos si lasam la rece cel putin cateva ore dupa care se poate portiona.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Frantuzeasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura frantuzeasca

Prajitura frantuzeasca

Umplutura: Omogenizam ingredientele in ordinea prezentata, dam la frigider pentru o juatate de ora. In

7 voturi    3 comentarii
1h 50 min
Dulciuri diverse
Prajitura frantuzeasca

Prajitura frantuzeasca

Se prepara pentru inceput foile:intr-un vas punem faina, margarina,praful de copt,smantana,zaharul

4 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Nastasescu Rodica , 18 iulie 2015

    de ce nu dati si dimensiunile tavilor??? conteaza si asta multtt

  • Fara foto

    Andra Pop , 01 ianuarie 2015

    Desi o aveam salvata in mail de ceva vreme,abia acum i-a venit randul!Greu,intr-adevar,cu foile,dar se merita toata osteneala!E DELICIOASA!Va ramane una dintre preferate!Multumesc pt.reteta si va doresc un An Nou reusit,sanatos si ...gustos!;)

  • Fara foto

    Familia Ene , 18 februarie 2014

    Chic!Delicieux!

    • Fara foto

      Nadia Valeria Solomon , 15 august 2013

      nu stiu acele foi cum vin intinse pe celofan....e ciudat rau dc e si moale aluatul.

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2012

      Este mult prea buna caci la prajitura obisnuita adaugi deasupra crama de cremsnit-wau cate calorii!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2012

      Foarte fina si aspectuoasa!*****

    • delicious flavours

      delicious flavours (Chef de cuisine) , 31 august 2012

      Daaa, este o prajitura foarte buna! Ii multumesc talentatei Sidy ptr reteta :) Pupici

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 31 august 2012

      O prajitura excelenta, foarte gustoasa !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 august 2012

      Foarte frumoasa!

    • In bucataria vesela

      In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 28 august 2012

      arata gustos si aspectuos, sigur o bunatate

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

30 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru foi:
  • -400 gr faina
  • -150 gr zahar
  • -150 gr unt/margarina
  • -1 praf de copt
  • -2 linguri cacao
  • -200 gr smantana
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • -6 albusuri
  • -200 gr zahar
  • -150 gr cocos
  • Ingrediente pentru crema:
  • -400 ml lapte
  • -6 galbenusuri
  • -200 gr zahar
  • -4 linguri faina
  • -2 linguri amidon
  • -½ pastaie vanilie
  • -250-300 ml frisca
  • -1 pliculet intaritor frisca
  • * visine fara samburi
  • * nuca de cocos

Raporteaza reteta

Retete
de delicious flavours
Chocolate Muffins

Chocolate Muffins

Incalzim laptele si adaugam ciocolata rupta bucatele amestecand pana se topeste, apoi punem deoparte

2 voturi    2 comentarii
30 min
Prajituri
Paste cu zucchini la cuptor

Paste cu zucchini la cuptor

Tocam ceapa marunt si o punem la calit in putin ulei, separat spalam, curatam si taiem bucati mai

2 voturi    0 comentarii
50 min
Paste si pizza
Hake la cuptor

Hake la cuptor

Daca pestele este congelat, il lasam cateva ore la dezghetat apoi il punem la marinat in laptele

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste

kok miori (Chef de cuisine)

Este mult prea buna caci la prajitura obisnuita adaugi deasupra crama de cremsnit-wau cate calorii!

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Chec in doua culori Chec in doua culori

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu putina sare. Pune cele 300 g zahar impreuna cu apa la fiert intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba

Se spala zmeura si se lasa intr-o strecuratoare, pentru a se scurge de apa. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se freaca

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu fructe si budinca