autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

PRAJITURA GATA

Autor: PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 mai 2008

Ingrediente
2 oua întregi, 9 linguri zahar, 9 linguri ulei, 9 linguri lapte, 12-14 linguri faina, 1 lingura de praf de copt, , Daca se umple cu branza:, 500 g brânza de vaci,, 4 oua,, 1 praf de sare, , 5 linguri de gris, 100 grame de stafide,, 5-6 linguri de zahar, , 1 plic de zahar vanilat, , Daca se umple cu mere :, 1 kg de mere,zahar dupa gust

Dificultate: Medie Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Se freaca ouale cu zaharul, se adauga uleiul si se freaca pâna se încorporeaza. Se amesteca faina cu praful de copt si se pune peste amestecul precedant alternând cu laptele.
Aluatul trebuie sa curga când e luat cu lingura dar sa fie mai gros decât cel de clatite.

Se unge tava cu unt si se presara cu faina. Se toarna jumatate din aluat si se baga pentru 10-12 minute la 350F (180C) în cuptor preîncalzit. Se scoate si se pune brânza sau merele, se toarna restul de aluat si se pune la copt pentru +/- 40minute. Când este gata se pudreaza cu zahar pudra, se taie când este racita complet.

Daca se umple cu brânza :

500 g brânza de vaci se amesteca cu 4 oua, un praf de sare, 5 linguri de gris si stafidele; se lasa deoparte si se adauga 5-6 linguri de zahar si un plic de zahar vanilat numai înainte de a o pune peste aluat (deci când prima jumatate din portia de aluat a fost coapta 10-12 minute).

Daca se umple cu mere
1 kg de mere se curata, se taie si se calesc cu zahar (cantitate dupa gust) pâna scade sucul pe care-l lasa. Când sânt calite se adauga un pic de scortisoara si se pun peste aluat.
Daca ti-a placut reteta noastra "PRAJITURA GATA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu visine

Tarta cu visine

Amestecam faina cu praful de copt apoi adaugam amidonul, oul, zaharul, untul topit si incorporam

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Victoria Sponge

Victoria Sponge

Intr-un castron mai mare spargeti ouale apoi adaugati faina amestecata cu praful de copt, untul/margarina

2 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 23 octombrie 2009

    Buna si simpla reteta.

Dificultate

Medie

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 2 oua întregi
  • 9 linguri zahar
  • 9 linguri ulei
  • 9 linguri lapte
  • 12-14 linguri faina
  • 1 lingura de praf de copt
  • Daca se umple cu branza:
  • 500 g brânza de vaci,
  • 4 oua,
  • 1 praf de sare
  • 5 linguri de gris
  • 100 grame de stafide,
  • 5-6 linguri de zahar
  • 1 plic de zahar vanilat
  • Daca se umple cu mere :
  • 1 kg de mere,zahar dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de PETRUTA CARMEN JAVLA
CHEC BRAN

CHEC BRAN

Se bate albusul spuma tare. se face siropul din zahar si apa si se toarna fierbinte peste albusul

7 voturi    3 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
TORT DIPOLMAT CU FRUCTE EXOTICE

TORT DIPOLMAT CU FRUCTE EXOTICE

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul pana ce-si dubleaza volumul si se albesc,apoi se adauga

6 voturi    2 comentarii
24h
Torturi
spuma de fructe

spuma de fructe

Fructele coapte bine se curata foarte bine de frunze si se spala in strecuratoare, la un jet de apa

6 voturi    3 comentarii
20 min
Spume si creme dulci
cristina i.

cristina i. (Chef de cuisine)

Buna si simpla reteta.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri ptr ceai Fursecuri ptr ceai

In cuva mixerului cu paleta de ghitara se amesteca ingredientele lichide ca ouale cu zaharul, uleiul, apa si coaja rasa, dupa care se

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Cataief cu nuca si branza dulce-specific tarilor arabe in Ramadan