autor:

Anca_Guţu

» » , Aluaturi si Foietaje, Prajituri

Prajitura in foietaj

Autor: Anca_Guţu (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 mai 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca_Guţu (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 11 mai 2013

Ingrediente
2 oua, un praf de cacao, zahar, 500g branza de vaci, sare, faina, drojdie, esenta de rom, lamaie, ulei, 1/2 ibric apa, 1 portocala

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

0 voturi

Mod de preparare

Se framanta o coca din faina, sare, apa si drojdie. drojdia se amesteca cu apa calduta si se toarna peste faina, pana se obtine o coca.

Crema de branza se face cu branza, 1 ou, esente, zahar.
Se amesteca toate.Se spala portocala. Apoi, cu ajutorul unei razatoare, radem coaja de portocala peste crema.

Dupa ce a crescut aluatul, taiem fasii din aluat si formam o foaie. Facem trei foi, iar crema de branza o punem intre ele, intinsa uniform.


Inainte de a pune in tava foile, tava se unge cu uleiul.
Dupa ce am pus cele 3 foi de aluat, preparam un ou cu esenta de lamaie cu zahar si praful de cacao. Cu ajutorul unei pensule, intindem bine bine oul peste foaia de la suprafata.

Punem la cuptor in jur de 45 de minute, dar mai bine verificati cand se rumeneste.

Mmm! O delicateta. Pofta buna tuturor!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura in foietaj" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajituri Japoneze

Prajituri Japoneze

Aluat: - Se amestecă făina de orez cu apa într-un bol termorezistent și se mixează bine,

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Basler Brunsli – Biscuiti elvetieni traditionali de Craciun

Basler Brunsli – Biscuiti elvetieni traditionali de Craciun

Se amesteca zaharul, migdalele, faina si scortisoara si se incorporeaza lingura cu lingura in albusurile

9 voturi    1 comentariu
24h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

0 voturi

Ingrediente

  • 2 oua
  • un praf de cacao
  • zahar
  • 500g branza de vaci
  • sare
  • faina
  • drojdie
  • esenta de rom
  • lamaie
  • ulei
  • 1/2 ibric apa
  • 1 portocala

Raporteaza reteta

Retete
de Anca_Guţu
Legume la cuptor

Legume la cuptor

Se curata legumele si se taie ardeii in fasii, ceapa in cerculete, rosiile si dovleceii in felii

2 voturi    2 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Tarta cu mere caramelizate si frisca Tarta cu mere caramelizate si frisca

O reteta pentru familie si prieteni in care bineinteles ca am pus ingredientul secret dragoste. Am inceput cu zaharul caramelizat.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Briosele cu nuca Briosele cu nuca

Se separa albusul de galbenus si se bate spuma. Se adauga zaharul. Se amesteca galbenusurile cu ulei. Se incorporeaza galbenusul cu

0 voturi    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Prajitura Figaro, reteta mamei mele