autor:

Sidy

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura in trei culori cu branza

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 decembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 decembrie 2014

Ingrediente
- pentru aluat ( blat) :, 3 galbenusuri, 170 g margarina Rama, 1 lingurita cacao, 200 ml lapte caldut, 200 g faina, 200 g zahar, 1 pliculet praf de copt, , - pentru umplutura:, 500 g branza de vaci, 100 g zahar, 3 galbenusuri, 50 g stafide hidratate in rom, 1 plic zahar vanilat, coaja rasa de lamaie, , - pentru bezea :, 6 albusuri, 200 g zahar, 1 lingura zeama de lamaie, sare

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

1 vot

Mod de preparare

Preparam blatul prima data.Intr-un bol frecam bine margarina, adaugam galbenusurile si amestecam bine pina devine o spuma. Adaugam cacaoa( daca nu este destul de puternica , mai adaugam o lingurita)si omogenizam bine.Adaugam rand pe rind cate putin lapte, faina si zahar. Faina a fost amestecata cu praful de copt.
Blatul obtinut il rasturnam intr-o tava in care am pus hartie de copt unsa cu putin unt si dam aluatul la copt in cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade C pina se coace, cam 35-40 de minute( facem proba cu scobitoarea).
Dupa ce s-a copt, lasam blatul sa se raceasca putin.
Pregatim umplutura. Amestecam branza cu galbenusurile, zaharul , zaharul vanilat, coaja de lamaie si stafidele hidratate.Amestecam pina se omogenizeaza bine ingredientele.
Bezeaua o pregatim batand spuma albusurile cu in praf de sare si cu zeama de lamaie. Dupa ce albusurile au devenit tarim adaugam zaharul si mixam in continuare pina se intareste bezeaua.
Pe blatul cu cacao racit putin asezam in strat uniform branza si deasupra punem bezeaua careia ii facem cate un motz din loc in loc.
Dam tava din nou la cuptor pentru 5-10 minute pina se intareste putin bezeaua si prinde culoare.Nu lasati prea mult( cum am facut eu) ca se arde bezeaua.
Dupa ce am scos prajitura din cuptor o lasam sa se raceasca bine de tot, apoi cu un cutit inmuiat in apa rece, o portionam.
Sa aveti o pofta mare !

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2014/03/prajitura-in-trei-culori-cu-branza.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura in trei culori cu branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Strudel cu dovleac

Strudel cu dovleac

Se framanta un aluat din aceste ingrediente. Aluatul trebuie sa fie potrivit de tare, deci vom pune

21 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Rulada cu fructe confiate

Rulada cu fructe confiate

Untul se freaca spuma cu zaharul pudra.Se adauga pe rand ouale, branza de vaci, coaja rasa de lamaie

11 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

1 vot

Ingrediente

  • - pentru aluat ( blat) :
  • 3 galbenusuri
  • 170 g margarina Rama
  • 1 lingurita cacao
  • 200 ml lapte caldut
  • 200 g faina
  • 200 g zahar
  • 1 pliculet praf de copt
  • - pentru umplutura:
  • 500 g branza de vaci
  • 100 g zahar
  • 3 galbenusuri
  • 50 g stafide hidratate in rom
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie
  • - pentru bezea :
  • 6 albusuri
  • 200 g zahar
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu gutui Prajitura cu gutui

Gutuile le spalam de puf, le curatam si le razuim sau le taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Fanta Prajitura Fanta

Mod de preparare pentru blat: Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa. Se amesteca faina

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Prajitura Tosca