Untul se topeste intr-o cratita la foc mic, apoi se lasa la racit.
Se separa ouale, iar galbenusurile se pun intr-un castron si se bat bine cu zaharul si zaharul vanilat pana se albesc .Se adauga apoi untul racit si se mixeaza din nou. Se adauga faina, mixand pana la omogenizarea completa.
Punem laptele caldut si amestecam din nou. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se incorporeaza usor cu lingura in compozitia de mai sus.
Compozitia se pune intr-o tava (35 x25 cm), tapetata cu hartie de copt.
Se da la cuptorul preincalzit la foc mic(150gC) pentru 1 ora (1 ora si zece minute in cazul meu), fara a deschide usa cuptorului in timpul coacerii.
Dupa ce s-a copt, se lasa sa se raceasca in tava, se taie si se pudreaza cu zahar .

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii