Prajitura Lintzer

Prajitura Lintzer

Ingrediente

  • 4 oua
  • 1 pahar zahar
  • 1 pahar lapte
  • 1 pahar ulei
  • 1 lingurita bicarbonat
  • faina cat cuprinde
  • gem de prune

Mod de preparare

Prajitura Lintzer, prajitura copilariei. Veti vedea ca prajitura are acelasi gust cu cel al Lintzerului cumparat odata din magazin.

Se bat ouale cu zaharul pana se topeste zaharul. Adaugam laptle, uleiul si bicarbonatul stins in otet. Amestecam bine apoi adaugam faina pana obtinem un aluat ca o smantana mai groasa. Pastram deoparte 5-6 linguri si restul compozitiei o turnam in tava tapetata cu hartie de copt. O lasam cu focul mediu pana se rumeneste usor .Adaugam apoi un strat de generos de gem de prune. Aluatul ramas deoparte il ingrosam cu faina pana obtinem o coca ceva mai tare pe care o dam pe razatoare direct in tava pana se acopera toata suprafata prajiturii. Dam inca 10 minute la cuptor ca sa se rumeneasca si razatura de aluat. Lasam sa se raceasca de tot si o taiem cu ajutorul unui cutit foarte ascutit. Pofta buna!

Alte retete specifice copilariei gasiti pe blogul Caietul cu Retete.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana
Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava
Ciulama de pui cu ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Reteta de ciulama de pui cu ciuperci. Cum se prepara reteta de ciulama de pui cu ciuperci.

Ciulama de pui cu ciuperci