autor:

autor

» » Prajituri

Prajitura Lintzer

    Reteta postata pe: 07 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 07 februarie 2014

Ingrediente
4 oua, 1 pahar zahar, 1 pahar lapte, 1 pahar ulei, 1 lingurita bicarbonat, faina cat cuprinde, gem de prune

Dificultate: Redusa Timp: nespecificat

6 voturi

Mod de preparare

Prajitura Lintzer, prajitura copilariei. Veti vedea ca prajitura are acelasi gust cu cel al Lintzerului cumparat odata din magazin.

Se bat ouale cu zaharul pana se topeste zaharul. Adaugam laptle, uleiul si bicarbonatul stins in otet. Amestecam bine apoi adaugam faina pana obtinem un aluat ca o smantana mai groasa. Pastram deoparte 5-6 linguri si restul compozitiei o turnam in tava tapetata cu hartie de copt. O lasam cu focul mediu pana se rumeneste usor .Adaugam apoi un strat de generos de gem de prune. Aluatul ramas deoparte il ingrosam cu faina pana obtinem o coca ceva mai tare pe care o dam pe razatoare direct in tava pana se acopera toata suprafata prajiturii. Dam inca 10 minute la cuptor ca sa se rumeneasca si razatura de aluat. Lasam sa se raceasca de tot si o taiem cu ajutorul unui cutit foarte ascutit. Pofta buna!

Alte retete specifice copilariei gasiti pe blogul Caietul cu Retete.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Lintzer" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Lintzer

Prajitura Lintzer

Pentru aluat se amesteca ouale cu zaharul si margarina pana se omogenizeaza. Se adauga esenta de

12 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tarta cu fructe

Tarta cu fructe

se face un aluat de pandispan,sau se foloseste foi de prajitura,se prepara budinca dupa instructiuni,se

5 voturi    3 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 45 %
199.99 lei
109.99 lei

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ionescu Andreea , 09 februarie 2014

    paharul cat are de obicei?s au dus vremurile canii sau paharului,cand aveau greutatea stas!ganditi-va ca mai sunt si,incepatori in ale bucat.!

Dificultate

Redusa

Timp

nespecificat

6 voturi

Ingrediente

  • 4 oua
  • 1 pahar zahar
  • 1 pahar lapte
  • 1 pahar ulei
  • 1 lingurita bicarbonat
  • faina cat cuprinde
  • gem de prune

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

104 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tarta cu mere caramelizate si frisca Tarta cu mere caramelizate si frisca

O reteta pentru familie si prieteni in care bineinteles ca am pus ingredientul secret dragoste. Am inceput cu zaharul caramelizat.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Cookies - Prajiturele - Biscuiti (reteta originala din Statele Unite)