Prajitura Lintzer, prajitura copilariei. Veti vedea ca prajitura are acelasi gust cu cel al Lintzerului cumparat odata din magazin.
Se bat ouale cu zaharul pana se topeste zaharul. Adaugam laptle, uleiul si bicarbonatul stins in otet. Amestecam bine apoi adaugam faina pana obtinem un aluat ca o smantana mai groasa. Pastram deoparte 5-6 linguri si restul compozitiei o turnam in tava tapetata cu hartie de copt. O lasam cu focul mediu pana se rumeneste usor .Adaugam apoi un strat de generos de gem de prune. Aluatul ramas deoparte il ingrosam cu faina pana obtinem o coca ceva mai tare pe care o dam pe razatoare direct in tava pana se acopera toata suprafata prajiturii. Dam inca 10 minute la cuptor ca sa se rumeneasca si razatura de aluat. Lasam sa se raceasca de tot si o taiem cu ajutorul unui cutit foarte ascutit. Pofta buna!
Alte retete specifice copilariei gasiti pe blogul Caietul cu Retete.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii