Incingeti cuptorul la 180°.
Zdrobiti samburii de nuca. Separati albusurile de galbenusuri si frecati galbenusurile cu zaharul pana ce incep sa se albeasca. Adaugati jumatate din cantitatea de faina si praful de copt, incorporati si untul, amestecand intruna.
Bateti albusurile spuma, incorporati jumatate din ea in compozitia preparata anterior, amestecati bine, adaugati si faina ramasa, continuand sa amestecati, si la sfarsit puneti cealalta jumatate de spuma de albus. Turnati compozitia intr-o tava patrata (20x20 cm) unsa cu unt si dati prajitura 35-40 de minute la cuptor, pana ce se rumeneste si creste frumos. Lasati-o apoi circa 5 minute sa se raceasca si rasturnati-o pe un fund de lemn.
Preparati crema: puneti pe foc intr-o craticioara zaharul si 200 ml de apa si lasati-l sa fiarba pana ce devine galbui (se caramelizeaza). Adaugati cafeaua neagra si nessul, luati craticioara de pe foc si incorporati si frisca nebatuta, amestecand intruna. Lasati crema (sosul) sa se raceasca si turnati-l peste prajitura atunci cand o serviti. Puteti servi prajitura si cu putina frisca batuta si decorata cu samburi de nuca, inmuiati in zahar caramelizat.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii