autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Prajitura moale cu nuca si crema de cafea

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 125 g faina, , 125 g zahar, , 150 g miez de nuca, , 125 g unt moale, , 3 oua, , 1/2 plic praf de copt., Pentru crema de cafea: 250 ml frisca nebatuta, , 100 ml cafea neagra tare, , 100 g zahar, , 1 lingurita ness.

Dificultate: Medie Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 180°.
Zdrobiti samburii de nuca. Separati albusurile de galbenusuri si frecati galbenusurile cu zaharul pana ce incep sa se albeasca. Adaugati jumatate din cantitatea de faina si praful de copt, incorporati si untul, amestecand intruna.
Bateti albusurile spuma, incorporati jumatate din ea in compozitia preparata anterior, amestecati bine, adaugati si faina ramasa, continuand sa amestecati, si la sfarsit puneti cealalta jumatate de spuma de albus. Turnati compozitia intr-o tava patrata (20x20 cm) unsa cu unt si dati prajitura 35-40 de minute la cuptor, pana ce se rumeneste si creste frumos. Lasati-o apoi circa 5 minute sa se raceasca si rasturnati-o pe un fund de lemn.
Preparati crema: puneti pe foc intr-o craticioara zaharul si 200 ml de apa si lasati-l sa fiarba pana ce devine galbui (se caramelizeaza). Adaugati cafeaua neagra si nessul, luati craticioara de pe foc si incorporati si frisca nebatuta, amestecand intruna. Lasati crema (sosul) sa se raceasca si turnati-l peste prajitura atunci cand o serviti. Puteti servi prajitura si cu putina frisca batuta si decorata cu samburi de nuca, inmuiati in zahar caramelizat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura moale cu nuca si crema de cafea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Papanasi cu urda si dulceata de mere

Papanasi cu urda si dulceata de mere

Urda se pune intr-un lighenas impreuna cu ouale,sarea si zaharul vanilat.Se amesteca totul bine.Faina

1 vot    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Palmieri cu zahar

Palmieri cu zahar

Daca foietajul este congelat,il scoate din timp ca sa se decongeleze.Se intinde cu grija ca sa nu

26 voturi    13 comentarii
25 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 125 g faina
  • 125 g zahar
  • 150 g miez de nuca
  • 125 g unt moale
  • 3 oua
  • 1/2 plic praf de copt.
  • Pentru crema de cafea: 250 ml frisca nebatuta
  • 100 ml cafea neagra tare
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita ness.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Placinta aromata de toamna Placinta aromata de toamna

Umplutura: Mai intai se prepara umplutura deoarece dovleacul necesita mai mult timp la calit. Se curata de coaja si se da pe razatoarea

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
"Kiss & Tell" - crema de ciocolata