1. Topiti 75 gr unt la temperatura mica. Zdrobiti biscuitii intr-un robot de bucatarie. Amestecati cu untul. Tapetati o tava cu capacitatea de 500 g, cu folie adeziva si adaugati amestecul de biscuiti, apasand pe fund cu dosul unei linguri. Raciti la frigider.
2. Topiti 200 gr ciocolata amaruie intr-un castron deasupra unui vas cu apa care fierbe, raciti usor apoi adaugati coniacul si frisca. Va rezulta o compozitie lichida in care veti adauga 75 gr unt.
3. Puneti gelatina (intr-un ibric) la inmuiat in 150 ml apa si dupa 10-15 minute o puneti pe foc la baie de abur pana se topeste bine , dar fara sa fiarba apoi o adaugati in compozitia de ciocolata.
4. Compozitia nou rezultata o puneti in tava peste biscuiti si o lasati la frigider pana a doua zi cand o rasturnati pe un platou, scoateti usor folia si o ornati cu sos si fulgi de ciocalata.
5. Sosul de ciocolata il faceti din 50 gr ciocolata amaruie cu 50 ml lapte, topite pe baie de abur. Fulgii de ciocolata i-am facut cu aparatul de ras legume sau prin razatoare.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii