autor:

Licuta Marin

» » Prajituri

Prajitura Noire

Autor: Licuta Marin (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 22 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Licuta Marin (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 22 mai 2011

Ingrediente
150 gr unt, 160 gr biscuiti de cacao, 200 gr ciocolata amaruie, 2 linguri coniac, 250 frisca nebatuta(30-35% grasime), 15 gr gelatina, , Pentru ornat:, , 50 gr ciocolata amaruie, 50 ml lapte, 25 gr fulgi ciocolata

Dificultate: Medie Timp: 1h

49 voturi

Mod de preparare

1. Topiti 75 gr unt la temperatura mica. Zdrobiti biscuitii intr-un robot de bucatarie. Amestecati cu untul. Tapetati o tava cu capacitatea de 500 g, cu folie adeziva si adaugati amestecul de biscuiti, apasand pe fund cu dosul unei linguri. Raciti la frigider.
2. Topiti 200 gr ciocolata amaruie intr-un castron deasupra unui vas cu apa care fierbe, raciti usor apoi adaugati coniacul si frisca. Va rezulta o compozitie lichida in care veti adauga 75 gr unt.
3. Puneti gelatina (intr-un ibric) la inmuiat in 150 ml apa si dupa 10-15 minute o puneti pe foc la baie de abur pana se topeste bine , dar fara sa fiarba apoi o adaugati in compozitia de ciocolata.
4. Compozitia nou rezultata o puneti in tava peste biscuiti si o lasati la frigider pana a doua zi cand o rasturnati pe un platou, scoateti usor folia si o ornati cu sos si fulgi de ciocalata.
5. Sosul de ciocolata il faceti din 50 gr ciocolata amaruie cu 50 ml lapte, topite pe baie de abur. Fulgii de ciocolata i-am facut cu aparatul de ras legume sau prin razatoare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Noire" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Noire

Prajitura Noire

Si apai acum, dragilor, na! sa va povestesc cum am facut prajitura Noire. Era o zi cu nu prea mult

63 voturi    18 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Prajitura Noire

Prajitura Noire

Biscuitii,sfaramati in palme,amestecati foarte bine cu untul topit apoi compozitia pusa intr-o tava

11 voturi    1 comentariu
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Cristina_Diaconu

    Cristina_Diaconu (Chef de cuisine):

    A iesit super.Forte gustos. Nu am avut coniac si am inlocuit cu wisky , si de asemenea am pus 100 gr ciocolata lapte si 100 gr amaruie.Cred ca data viitoare am sa fac doar din ciocolata cu lapte :) Foarte usor si rapid de facut si nu a trebuit sa astept peste noapte . Cam in 2 ore a fost gata!!!

  • 22 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Niko Piko , 01 iunie 2014

    daca nu cititi, nici nu se oboseste sa va raspunda, nu ?! scrie 160g biscuiti

  • Fara foto

    Doina Mihaela Popa , 18 ianuarie 2014

    Cati biscuiti ?

  • Licuta Marin

    Licuta Marin (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2013

    Folie alimentara, daca este chiar asa greu de inteles:(

    • Georgeta_Georgeta

      Georgeta_Georgeta (Bucatar) , 27 noiembrie 2013

      delicioasa

    • Fara foto

      Rodica Hering , 27 noiembrie 2013

      PROMIT .....AM SA INCERC..................

    • Fara foto

      Anghel Aurelia , 27 noiembrie 2013

      Cum adica folie adeziva?

    • Fara foto

      Cristina Nicoleta Dragomir , 26 august 2013

      Excelenta astept sa o facem.

    • Fara foto

      Iuliana Balasa , 25 august 2013

      Am folosit retetele voastre.Foarte GUSTOASE! Au avut succes! Felicitari!

    • Fara foto

      Viorica Apostol , 25 august 2013

      excelenta

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 februarie 2013

      Licuta, este o prajitura perfecta! Multumim pt reteta, am facut si eu prajiturica, dar a mea nu a fost asa reusita.

    • www.divainbucatarie.ro

      www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 31 mai 2011

      As vrea sa iti spun ca sunt fanul tau! cu aceasta prajitura m-ai cucerit! O voi face de ziua mea -avand in vedere ca nu mai e f mult pana atunci, sper sa rezist. Pot sa iti spun doar ca pentru mine este perfecta!!!

    • Licuta Marin

      Licuta Marin (Chef de cuisine) , 30 mai 2011

      Multumesc !

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 30 mai 2011

      Foarte buna reteta si mai ales ca totul este la rece-acum cand deja este cald. Felicitari.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 29 mai 2011

      Un deliciu!*****

    • Florenta Dinu

      Florenta Dinu (Chef de cuisine) , 26 mai 2011

      excelenta reteta,mai ales ca nu trebuie sa ne coacem*****salvata.

    • Licuta Marin

      Licuta Marin (Chef de cuisine) , 24 mai 2011

      multumesc! sunteti niste dragute. pentru cei care adora ciocolata este reteta ideala de incercat, mai ales ca nu trebuie sa ne mai coacem la cuptor.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 24 mai 2011

      Ehe , vin cu laudele de rigoare si aici...Arata super bine ! si sigur e la fel de bunaaaaaaaaaa ! Felicitari !

    • Elly

      Elly (Chef de cuisine) , 24 mai 2011

      Arata minunat!!!Cred ca este foarte foarte buna!!

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 23 mai 2011

      Arată deeeliciooos!

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 23 mai 2011

      Arata super.....felicitari*****........salvat.

    • Eugenia Bogdan

      Eugenia Bogdan (Chef de cuisine) , 23 mai 2011

      super reteta***** felicitari!!!

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 23 mai 2011

      felicitari ;se cere facuta cu prima ocazie

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

49 voturi

Ingrediente

  • 150 gr unt
  • 160 gr biscuiti de cacao
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 2 linguri coniac
  • 250 frisca nebatuta(30-35% grasime)
  • 15 gr gelatina
  • Pentru ornat:
  • 50 gr ciocolata amaruie
  • 50 ml lapte
  • 25 gr fulgi ciocolata

Raporteaza reteta

Retete
de Licuta Marin
Pizza cu ton si sunca

Pizza cu ton si sunca

1. Drojdia se inmoaie in apa calduta apoi se toarna peste faina impreuna cu sarea, uleiul si margarina.

4 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Briose cu dulceata de mure

Briose cu dulceata de mure

1. Zaharul, iaurtul, ouale si uleiul se pun intr-un bol. Se omogenizeaza bine cu mixerul , dupa care

15 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Pui Chinese

Pui Chinese

Se taie marunt usturoiul si se caleste putin in uleiul de masline. Pieptul de pui se taie suvite

22 voturi    4 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne

Licuta Marin (Chef de cuisine)

Folie alimentara, daca este chiar asa greu de inteles:(

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Tarta cu blat fraged si nectarine caramelizate Tarta cu blat fraged si nectarine caramelizate

Margarina moale se mixeaza cu zaharul pudra, cu oul, apoi se adauga si galbenusurile si la sfarsit, faina amestecata cu amidonul. Se

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura Ciresica cu bezea Prajitura Ciresica cu bezea

Se mixeaza galbenusurile cu un praf de sare si zahar, se adauga uleiul, laptele si apoi faina, amoniacul stins cu suc de lamaie. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
American pie cu visine