Prajitura Noire

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura Noire

Ingrediente

  • 150 gr unt
  • 160 gr biscuiti de cacao
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 2 linguri coniac
  • 250 frisca nebatuta(30-35% grasime)
  • 15 gr gelatina
  • Pentru ornat:
  • 50 gr ciocolata amaruie
  • 50 ml lapte
  • 25 gr fulgi ciocolata

Mod de preparare

1. Topiti 75 gr unt la temperatura mica. Zdrobiti biscuitii intr-un robot de bucatarie. Amestecati cu untul. Tapetati o tava cu capacitatea de 500 g, cu folie adeziva si adaugati amestecul de biscuiti, apasand pe fund cu dosul unei linguri. Raciti la frigider.

2. Topiti 200 gr ciocolata amaruie intr-un castron deasupra unui vas cu apa care fierbe, raciti usor apoi adaugati coniacul si frisca. Va rezulta o compozitie lichida in care veti adauga 75 gr unt.

3. Puneti gelatina (intr-un ibric) la inmuiat in 150 ml apa si dupa 10-15 minute o puneti pe foc la baie de abur pana se topeste bine , dar fara sa fiarba apoi o adaugati in compozitia de ciocolata.

4. Compozitia nou rezultata o puneti in tava peste biscuiti si o lasati la frigider pana a doua zi cand o rasturnati pe un platou, scoateti usor folia si o ornati cu sos si fulgi de ciocalata.

5. Sosul de ciocolata il faceti din 50 gr ciocolata amaruie cu 50 ml lapte, topite pe baie de abur. Fulgii de ciocolata i-am facut cu aparatul de ras legume sau prin razatoare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise