Prajitura Noire

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura Noire

Ingrediente

  • 150 gr unt
  • 160 gr biscuiti de cacao
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 2 linguri coniac
  • 250 frisca nebatuta(30-35% grasime)
  • 15 gr gelatina
  • Pentru ornat:
  • 50 gr ciocolata amaruie
  • 50 ml lapte
  • 25 gr fulgi ciocolata

Mod de preparare

1. Topiti 75 gr unt la temperatura mica. Zdrobiti biscuitii intr-un robot de bucatarie. Amestecati cu untul. Tapetati o tava cu capacitatea de 500 g, cu folie adeziva si adaugati amestecul de biscuiti, apasand pe fund cu dosul unei linguri. Raciti la frigider.

2. Topiti 200 gr ciocolata amaruie intr-un castron deasupra unui vas cu apa care fierbe, raciti usor apoi adaugati coniacul si frisca. Va rezulta o compozitie lichida in care veti adauga 75 gr unt.

3. Puneti gelatina (intr-un ibric) la inmuiat in 150 ml apa si dupa 10-15 minute o puneti pe foc la baie de abur pana se topeste bine , dar fara sa fiarba apoi o adaugati in compozitia de ciocolata.

4. Compozitia nou rezultata o puneti in tava peste biscuiti si o lasati la frigider pana a doua zi cand o rasturnati pe un platou, scoateti usor folia si o ornati cu sos si fulgi de ciocalata.

5. Sosul de ciocolata il faceti din 50 gr ciocolata amaruie cu 50 ml lapte, topite pe baie de abur. Fulgii de ciocolata i-am facut cu aparatul de ras legume sau prin razatoare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos

incearca reteta perfecta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata! Un desert decadent, ideal pentru orice ocazie...

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Pandispan cu visine - reteta de prajitura pufoasa cu visine

Pandispan cu visine - reteta de prajitura pufoasa cu visine

Iata cum sa prepari un pandispan pufos si delicios, imbogatit cu visine aromate. O reteta simpla si rapida pentru un desert...

Pandispan cu visine - reteta de prajitura pufoasa cu visine
Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise