autor:

licu pop

» » Prajituri

Prajitura orange

Autor: licu pop (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: licu pop (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 iunie 2010

Ingrediente
500 ml suc de portocale, 2 budinci de vanilie, 10 oua, 1 praf de copt, coaja de la o lamaie, 8 linguri de ulei, 16 linguri de faina, o esnta de rom, 500ml lapte, 250 gr margarina rama, 100 gr nuca de cocos, 10 lg de zahar, 12 linguri de zahar pudra

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

10 voturi

Mod de preparare

Blatul:
-separam 10 albusuri de galbenusuri.Albusurile in care adaugam un praf de sare si 16 linguri de apa ,le batem spuma,pe urma adaugam treptat zaharul si batem albusurile pana se topeste zaharul.Pe urma adaugam 8 linguri de ulei,coaja de lamaie si galbenusurile pe care le-am amestecat inainte.La sfarsit punem faina treptat,in care am pus praful de copt.Compozitia o amestecam incet cu o lingura de lemn.Asezam compozitia intr-o tava mare unsa cu ulei si tapetata cu faina.O dam la cuptor 20 min(cuptorul trebuie sa fie preincalzit)
Crema:
-Punem la fiert 500ml lapte si 7 lg de zahar pudra.O budinca de vanilie o dizolvam cu 5-6 linguri de lapte(din cele 500ml)si o adaugam in lapte(in restul laptelui, budinca o topim in 5-6 linguri de lapte pt omogenizare....vezi instructiunile de pe plic) cand acesta fierbe.O lasam sa se raceasca si intr-e timp batem margarina spuma.Dupa ce budinca s-a racit o adaugam treptat in margarina.Adaugam nuca de cocos,esenta de rom umplem prajitura dupa ce blatul a fost taiat in doua.
Glazura:
-In 500ml de suc se fierbe 7 lg de zahar praf si budinca care se toarna fierbine peste prajitura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura orange" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Rulada de biscuiti cu nuca de cocos

Rulada de biscuiti cu nuca de cocos

Aceasta reteta simpla dar tare gustoasa si aspectoasa, se poate prepara mai ales in zilele toride

436 voturi    90 comentarii
45 min
Prajituri
TARTA CU CREMA CARAMEL

TARTA CU CREMA CARAMEL

Crusta: Din faina, nuca macinata, sare, si untul rece se face un aluat nisipos, la care se adauga

3 voturi    3 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    HUTANU AURELIA (Maestru bucatar) , 12 august 2010

    mi-a placut..Bravo!

  • Fara foto

    HUTANU AURELIA (Maestru bucatar) , 12 august 2010

    este f.buna

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 15 iunie 2010

    Cred ca ti-a iesit deosebit de buna. Noroc ca am citit comentariile de mai jos ca eram nedumerita.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 14 iunie 2010

      Delicioasa ! *****

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 14 iunie 2010

      Foarte gustoasa!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 iunie 2010

      O reteta usoara si tare gustoasa...

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 13 iunie 2010

      Trebuie sa fie gustoasa.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 13 iunie 2010

      Aratã super!!!

    • licu pop

      licu pop (Chef de cuisine) , 12 iunie 2010

      ok imi cer scuze...am omois laptele...dar e foarte simplu se face o budinca din plic..cu instructiunile scrise pe plic.E o reteta foarte usoara...sucul e pt glazura.

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 12 iunie 2010

      Imi place reteta;as vrea s-o incerc,dar unele explicatii,mi se par neclare:la mod de preparare (la blat),scrie ca se pun 16 linguri de apa;la ingrediente nu scrie .Apoi,la crema,la mod de preparare scrie ca se pun 500 ml de lapte;la ingrediente,scrie ca e nevoie de 500 ml de suc de portocala. Spune-mi ,te rog,Licu! As vrea sa salvez reteta(e minunata),dar mi-e teama. Multumesc si nu mi-o lua in nume de rau !

    • maria

      maria (Chef de cuisine) , 12 iunie 2010

      Abia astept sa o testez si eu se vede minunat!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 iunie 2010

      Este o prajitura foarte buna, eu fac asa cu budinca de capsuni, si chiar pun si capsuni in crema, dupa ce am pus crema pe prajitura, imping in stratul de crema bucati de capsuni, apoi nivelez crema cu lama cutitului.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

10 voturi

Ingrediente

  • 500 ml suc de portocale
  • 2 budinci de vanilie
  • 10 oua
  • 1 praf de copt
  • coaja de la o lamaie
  • 8 linguri de ulei
  • 16 linguri de faina
  • o esnta de rom
  • 500ml lapte
  • 250 gr margarina rama
  • 100 gr nuca de cocos
  • 10 lg de zahar
  • 12 linguri de zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de licu pop
varza la cuptor cu carnat de casa

varza la cuptor cu carnat de casa

carnatul si costita se prajesc in ulei pana capata o crusta lucioasa pe urma se toarna berea pana

8 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Salata de boeuf...de post

Salata de boeuf...de post

Toate legumele se fierb in apa si se taie cuburi ca la orice salata.Se pune sare piper,knor de legume

16 voturi    7 comentarii
1h
Retete de post
Tort de mere  cu visine si jeleu

Tort de mere cu visine si jeleu

12 linguri de zahar se caramelizeaza apoi se intinde pe maginile tavi.Merele se curata de coaja se

3 voturi    4 comentarii
2h
Torturi

HUTANU AURELIA (Maestru bucatar)

mi-a placut..Bravo!

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Tarta cu blat fraged si nectarine caramelizate Tarta cu blat fraged si nectarine caramelizate

Margarina moale se mixeaza cu zaharul pudra, cu oul, apoi se adauga si galbenusurile si la sfarsit, faina amestecata cu amidonul. Se

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura Ciresica cu bezea Prajitura Ciresica cu bezea

Se mixeaza galbenusurile cu un praf de sare si zahar, se adauga uleiul, laptele si apoi faina, amoniacul stins cu suc de lamaie. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu frisca si struguri