Se separa ouale.
Se separa ouale. Se bat albusurile cu un varf de cutit de sare pana se dubleaza in volum. Se freaca galbenusurile cu zaharul si uleiul pana se obtine o crema densa.
Se incorporeaza incet cate putin din compozitia de galbenusuri in compozitia de albusuri.
Se adauga esentele si faina cernuta in ploaie.
Dupa ce s-a incorporat si faina in aluat se adauga si praful de copt stins in zeama de lamaie.
Se curate merele de coaja, se inlatura cotorul si se taie cubulete. Sepun merele peste aluat, se amesteca bine si se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Se coace la foc mediu in cuptorul preincalzit timp de 30 de minute.
Se storc madarinele. Sucul obtinut de la mandarine se amesteca cu zaharul pudra .
Dupa ce s-a copt prajitura se insiropeaza cu sucul de mandarine , se lasa la racit apoi se taie.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii