Ingrediente
4 oua, 8 linguri de faina, 8 linguri de ulei, 6 linguri de zahar, 4 mere, 3 mandarine, 10 ml esenta de vanilie, 10 ml esenta de lamaie, 10 gr praf de copt, 2linguri zeama de lamaie., 1 praf de sare, 2 linguri zahar pudra cu aroma de citrice
Dificultate: Medie | Timp: 40 min
6 voturi
Mod de preparare
Se incorporeaza incet cate putin din compozitia de galbenusuri in compozitia de albusuri.
Se adauga esentele si faina cernuta in ploaie.
Dupa ce s-a incorporat si faina in aluat se adauga si praful de copt stins in zeama de lamaie.
Se curate merele de coaja, se inlatura cotorul si se taie cubulete. Sepun merele peste aluat, se amesteca bine si se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Se coace la foc mediu in cuptorul preincalzit timp de 30 de minute.
Se storc madarinele. Sucul obtinut de la mandarine se amesteca cu zaharul pudra .
Dupa ce s-a copt prajitura se insiropeaza cu sucul de mandarine , se lasa la racit apoi se taie.