Prajitura pufoasa cu mere si suc de mandarine

Se separa ouale.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Prajitura pufoasa cu mere si suc de mandarine

Ingrediente

  • 4 oua
  • 8 linguri de faina
  • 8 linguri de ulei
  • 6 linguri de zahar
  • 4 mere
  • 3 mandarine
  • 10 ml esenta de vanilie
  • 10 ml esenta de lamaie
  • 10 gr praf de copt
  • 2linguri zeama de lamaie.
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri zahar pudra cu aroma de citrice

Mod de preparare

Se separa ouale. Se bat albusurile cu un varf de cutit de sare pana se dubleaza in volum. Se freaca galbenusurile cu zaharul si uleiul pana se obtine o crema densa.

Se incorporeaza incet cate putin din compozitia de galbenusuri in compozitia de albusuri.

Se adauga esentele si faina cernuta in ploaie.

Dupa ce s-a incorporat si faina in aluat se adauga si praful de copt stins in zeama de lamaie.

Se curate merele de coaja, se inlatura cotorul si se taie cubulete. Sepun merele peste aluat, se amesteca bine si se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Se coace la foc mediu in cuptorul preincalzit timp de 30 de minute.

Se storc madarinele. Sucul obtinut de la mandarine se amesteca cu zaharul pudra .

Dupa ce s-a copt prajitura se insiropeaza cu sucul de mandarine , se lasa la racit apoi se taie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Saramura de miel

Saramura de miel

Spalam carnea si o stergem.

Saramura de miel
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar, putin lapte caldut si o lingura de faina.

Pasca cu branza dulce
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise