autor:

anuta

» » Torturi

Prajitura ,,Racoare intre biscuiti"

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 februarie 2016

Ingrediente
Un blat din5 oua,5 linguri de zahar,5 linguri de faina,esenta, crema500 ml smantana,2 liculete de gelatina,300 g branza proaspata de vaci,2 linguri dulceata de zmeura,100 g zahar pudra,o mana de zmeura proaspata,cateva capsuni proaspete si parfumate, sirop200 ml apa ,10 linguri de zahar,cateva linguri de coniac de buna calitate sau lichior din fructe de padure, decor,200 g biscuiti rotunzi fragezi,glazurati in ciocolata, capsuni,zmeura

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

1.Se prepara blatul (pentru o forma etasabila de tort cu diametrul de 26 cm) mixand albusurile cu un praf de sarea apoi cu zaharul pana se intaresc.Se incorporeaza galbenusurile zdrobite,esenta si faina turnata in ploaie.Se toarna aluatul in forma de tort si se coace cca.30 min. la foc potrivit.Se lasa sa se raxeasca apoi se taie pe orizontal ,in 2 discuri.
2.Se prepara siropul dand in cateva clocote apa cu zaharul apoi la sfarsit,dupa ce stingem focul,se adauga coniuacul sai lichiorul.Se lasa sa se raceasca bine.
3 Se prepara crema mixand bine branzica cu smantana si zaharul pudra apoi se incorporeaza si geletina hidratata in apa rece si topita la bain marin.
4.Se monteaza prajitura in forma in care am copt blatul astfel;
se aseaza primul disc din blat insiropat bine apoi se fixeaza biscuitii pe marginea formei,se toarna crema de branzica,se presara bucati taiate de capsuni si zmeura proaspata ,se toarna si dulceata in fir subtire pe taoata suprafata cremei apoi se vine cu al 2lea disc si el bine insiropat.Se preseaza usor cu degetele si se da la rece 2 ore.
Se decoreaza deasupra cu ciocolata topita,cu capsuni trase in ciocolata si zmeura.Se mai da la rece inca 30 de minute dupa care se desface forma si se transfera prajitura pe platou.Se serveste portionata in felii subtiri.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ,,Racoare intre biscuiti"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Valentine

Tort Valentine

Tai fructele pe jumătate. Tapetezi forma de tort cu pişcoturi uşor înmuiate în lapte. Amesteci

1 vot    0 comentarii
20 min
Torturi
Tort de mere cu branza

Tort de mere cu branza

Intr-un bol, frecam untul tinut la temperatura camerei, cu zaharul, coaja de lamiae si esenta de

49 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Un blat din5 oua,5 linguri de zahar,5 linguri de faina,esenta
  • crema500 ml smantana,2 liculete de gelatina,300 g branza proaspata de vaci,2 linguri dulceata de zmeura,100 g zahar pudra,o mana de zmeura proaspata,cateva capsuni proaspete si parfumate
  • sirop200 ml apa ,10 linguri de zahar,cateva linguri de coniac de buna calitate sau lichior din fructe de padure
  • decor,200 g biscuiti rotunzi fragezi,glazurati in ciocolata, capsuni,zmeura

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

1 vot    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tort de iarna