autor:

Iuliana_Miu

» » Dulciuri diverse

Prăjitură răsturnată cu ananas şi cireşe

Autor: Iuliana_Miu (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 07 august 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Iuliana_Miu (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 07 august 2014

Ingrediente
5 ouă, 6 linguri de zahăr brun, 5 linguri de făină, 50 g unt, 1 conservă de ananas rondele (folosim inclusiv siropul), o mână plină de cireşe

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare


Se unge bine cu unt o formă care va merge la cuptor. Se presară forma cu o lingură de zahăr brun. Se asează rondelele de ananas şi cireşele în locurile ramase libere ca în fotografia de mai sus.




Se taie untul cubuleţe mici care se pun peste fructe. Albuşurile se bat spumă până nu mai cad de pe teluri. Se adaugă restul de zahăr (5 linguri) şi se bat albusurile până când se întăresc din nou. Se adaugă gălbenuşurile şi se omogenizează compoziţia. Se pune făina şi se încorporează în aluat, folosind un tel în formă de pară, cu mişcări uşoare de jos în sus. Dacă v-a mai rămas ananas, îl scurgeţi bine, îl tăiaţi bucăţele mici şi îl puneţi în aluat.




Turnaţi aluatul peste rondelele de anans şi cireşe, cu mare grijă să nu deplasaţi cireşele de la locul lor. Se dă prăjitura la cuptor pentru 35-40 de minute, până trece testul cu scobitoarea. Se desprinde aluatul de pe marginea tăvii cu lama unui cuţit. Se lasă cam 10 minute să se răcească în formă. Se toarnă sucul rămas din conserva de ananas şi se însiropează blatul. Se răstoarnă pe un platou potrivit şi se consumă după ce s-a răcit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură răsturnată cu ananas şi cireşe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Kataif

Kataif

Se aseaza fideaua in tava,dupa ce in prealabil s-a uns cu untul topit sau se pune uleiul deasupra

18 voturi    10 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Piersici la grătar cu înghețată de vanilie și sirop de caramel cu nuci

Piersici la grătar cu înghețată de vanilie și sirop de caramel cu nuci

Dați-mi voie să vă prezint o delicatesă de zile mari, după părerea mea și a celor ce au savurat-o

12 voturi    2 comentarii
55 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Georgeta Blaschke Dumitrache , 15 august 2014

    O bunatate si racoritor

Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • 5 ouă
  • 6 linguri de zahăr brun
  • 5 linguri de făină
  • 50 g unt
  • 1 conservă de ananas rondele (folosim inclusiv siropul)
  • o mână plină de cireşe

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Spălăm fructele și le scurgem bine de apă, apoi le punem la fiert cu zahărul, zeama de lămâie și esența de migdale. Lăsăm

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Patratele cu branza si capsuni Patratele cu branza si capsuni

Aluatul il lasam sa se decongeleze la temperatura camerei. Intre timp mixam ouale cu indulcitorul,adaugam branza de vaci,grisul,esenta

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Gogosi grecesti cu sirop de miere si pudrate cu scortisoara