Se unge bine cu unt o formă care va merge la cuptor. Se presară forma cu o lingură de zahăr brun. Se asează rondelele de ananas şi cireşele în locurile ramase libere ca în fotografia de mai sus.
Se taie untul cubuleţe mici care se pun peste fructe. Albuşurile se bat spumă până nu mai cad de pe teluri. Se adaugă restul de zahăr (5 linguri) şi se bat albusurile până când se întăresc din nou. Se adaugă gălbenuşurile şi se omogenizează compoziţia. Se pune făina şi se încorporează în aluat, folosind un tel în formă de pară, cu mişcări uşoare de jos în sus. Dacă v-a mai rămas ananas, îl scurgeţi bine, îl tăiaţi bucăţele mici şi îl puneţi în aluat.
Turnaţi aluatul peste rondelele de anans şi cireşe, cu mare grijă să nu deplasaţi cireşele de la locul lor. Se dă prăjitura la cuptor pentru 35-40 de minute, până trece testul cu scobitoarea. Se desprinde aluatul de pe marginea tăvii cu lama unui cuţit. Se lasă cam 10 minute să se răcească în formă. Se toarnă sucul rămas din conserva de ananas şi se însiropează blatul. Se răstoarnă pe un platou potrivit şi se consumă după ce s-a răcit.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii