autor:

Iuliana_Miu

» » Dulciuri diverse

Prăjitură răsturnată cu ananas şi cireşe

Autor: Iuliana_Miu (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 07 august 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Iuliana_Miu (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 07 august 2014

Ingrediente
5 ouă, 6 linguri de zahăr brun, 5 linguri de făină, 50 g unt, 1 conservă de ananas rondele (folosim inclusiv siropul), o mână plină de cireşe

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare


Se unge bine cu unt o formă care va merge la cuptor. Se presară forma cu o lingură de zahăr brun. Se asează rondelele de ananas şi cireşele în locurile ramase libere ca în fotografia de mai sus.




Se taie untul cubuleţe mici care se pun peste fructe. Albuşurile se bat spumă până nu mai cad de pe teluri. Se adaugă restul de zahăr (5 linguri) şi se bat albusurile până când se întăresc din nou. Se adaugă gălbenuşurile şi se omogenizează compoziţia. Se pune făina şi se încorporează în aluat, folosind un tel în formă de pară, cu mişcări uşoare de jos în sus. Dacă v-a mai rămas ananas, îl scurgeţi bine, îl tăiaţi bucăţele mici şi îl puneţi în aluat.




Turnaţi aluatul peste rondelele de anans şi cireşe, cu mare grijă să nu deplasaţi cireşele de la locul lor. Se dă prăjitura la cuptor pentru 35-40 de minute, până trece testul cu scobitoarea. Se desprinde aluatul de pe marginea tăvii cu lama unui cuţit. Se lasă cam 10 minute să se răcească în formă. Se toarnă sucul rămas din conserva de ananas şi se însiropează blatul. Se răstoarnă pe un platou potrivit şi se consumă după ce s-a răcit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură răsturnată cu ananas şi cireşe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Amandine cu glazura de caramel

Amandine cu glazura de caramel

Crema: Eu am facut mai intai crema deoarece necesita timp de racire la frigider 2 ore. Intr-o craticioara

8 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Dulciuri diverse
Fursecuri cu cocus

Fursecuri cu cocus

Intr-un bol se pun toate ingridentele se taie margarina bucatele si se amesteca cu restul componenetelor

7 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Georgeta Blaschke Dumitrache , 15 august 2014

    O bunatate si racoritor

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 5 ouă
  • 6 linguri de zahăr brun
  • 5 linguri de făină
  • 50 g unt
  • 1 conservă de ananas rondele (folosim inclusiv siropul)
  • o mână plină de cireşe

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Biscuiti cu merisoare