Mod de preparare:Incepem prin prepararea caramelului: punem untul si zaharul pe foc la temperatura medie,amestecand continuu. Cand incepe sa fiarba,adaugam zeama de lamaie si mai amestecam circa 2 minute pana se formeaza caramelul. Apoi punem caramelul intr-o tava tapetata cu unt (orice tava:de tort,tarta) si deasupra punem merele taiate felii.
Prepararea blatului:separam albusurile de galbenusuri, batem spuma tare albusurile cu un praf de sare, dupa ce s-a format o spuma adaugam zaharul si mai batem pana obtinem o consistenta tare si lucioasa. Galbenusurile le frecam cu uleiul si le adaugam peste albusuri amestecand usor pentru a nu iesi aerul, adaugam faina,praful de copt,esenta si amestecam usor cu miscari ferme pana la omogenizare. Punem aluatul peste caramel si adaugam tava la cuptor pentru 40-50 minute. Dupa ce sa copt prajitura, o rasturnam peste o farfurie. Pofta buna!
Dulceata de zmeura reteta simpla. Cum se face reteta de dulceata de zmeura fara conservanti.
Dulceata de zmeura
Comentarii
Adaugă comentariu