Ingrediente
Pentru caramel:, 120 g unt,, 250 g zahar,, 2 linguri zeama de lamaie, , Pentru blat:, 7-8 oua,, 150 g zahar,, 8 linguri de ulei,, 250-300 grame faina,, un plic praf de copt,, esenta de vanilie, 2 mere
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
8 voturi
Mod de preparare
Prepararea blatului:separam albusurile de galbenusuri, batem spuma tare albusurile cu un praf de sare, dupa ce s-a format o spuma adaugam zaharul si mai batem pana obtinem o consistenta tare si lucioasa. Galbenusurile le frecam cu uleiul si le adaugam peste albusuri amestecand usor pentru a nu iesi aerul, adaugam faina,praful de copt,esenta si amestecam usor cu miscari ferme pana la omogenizare. Punem aluatul peste caramel si adaugam tava la cuptor pentru 40-50 minute. Dupa ce sa copt prajitura, o rasturnam peste o farfurie. Pofta buna!