Mod de preparare:Incepem prin prepararea caramelului: punem untul si zaharul pe foc la temperatura medie,amestecand continuu. Cand incepe sa fiarba,adaugam zeama de lamaie si mai amestecam circa 2 minute pana se formeaza caramelul. Apoi punem caramelul intr-o tava tapetata cu unt (orice tava:de tort,tarta) si deasupra punem merele taiate felii.
Prepararea blatului:separam albusurile de galbenusuri, batem spuma tare albusurile cu un praf de sare, dupa ce s-a format o spuma adaugam zaharul si mai batem pana obtinem o consistenta tare si lucioasa. Galbenusurile le frecam cu uleiul si le adaugam peste albusuri amestecand usor pentru a nu iesi aerul, adaugam faina,praful de copt,esenta si amestecam usor cu miscari ferme pana la omogenizare. Punem aluatul peste caramel si adaugam tava la cuptor pentru 40-50 minute. Dupa ce sa copt prajitura, o rasturnam peste o farfurie. Pofta buna!
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii