Prajitura rasturnata cu prune si afine

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Prajitura rasturnata cu prune si afine

Ingrediente

  • - 150 g faina
  • - 1 1/2 lingurita praf de copt
  • - un varf lingurita sare
  • - 50 g unt pentru caramelizat
  • - 50 g zahar brun
  • - 75 g unt
  • - 200 g zahar
  • - 1 ou
  • - 1 lingurita esenta de vanilie
  • - 175 ml lapte dulce
  • - 4-6 prune
  • - 125 g afine

Mod de preparare

Pentru inceput amestecati faina cu praful de copt si sarea si puneti deoparte.

Intr-o forma rotunda de prajitura (diametrul 23cm) puneti 50g unt cu 50 g zahar brun. Dati la cuptor (180 C / Gaz 4) pana ce zaharul si untul s-au topit.

Intre timp mixati 75 g unt cu restul de zaharul pana ce obtineti o crema pufoasa

Adaugati oul si esenta de vanilie si mixati in continuare.

Incorporati alternativ laptele si faina pana ce obtineti o compozitie omogena.

Spalati prunele, scoateti-le samburii si taiati-le in felii subtiri. Asezati feliile de jur imprejurul formei de prajitura scufundandu-le usor in caramel, avand grija sa nu va ardeti. Presarati afinele deasupra prunelor.

Turnati compozitia de prajitura in forma peste fructe acoperindu-le complet.

Puneti la cuptor (180 C / Gaz 4) si coaceti pentru 40 de minute sau pana ce trece testul scobitorii. Scoateti din cuptor si lasati sa se racoreasca cam 15 minute.

Puneti o farfurie peste prajitura si rasturnati-o cu grija, indepartati forma si taiati in felii de marimea dorita.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise