Prajitura Regina Maria cu bezea cu nuca si crema de ciocolata

Reteta de prajitura Regina Maria cu blaturi cu bezea cu nuca si cu vanilie, umpluta cu crema de ciocolata. Prajitura Regina Maria reteta cu blat pufos de vanilie, blat de bezea cu cu nuca si crema de ciocolata.

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Prajitura Regina Maria cu bezea cu nuca si crema de ciocolata

Ingrediente

  • Pt. blatul cu nuca:
  • 6 albusuri
  • un praf de sare
  • 130 g zahar
  • 40 g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 160 g nuca macinata
  • Pt.blatul de vanilie:
  • 4 oua
  • un paf de sare
  • 120 g zahar
  • 20 ml ulei
  • 1 lg esena de vanilie
  • 120 g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • Crema de ciocolata:
  • 6 galbenusuri
  • un praf de sare
  • 220 g zahar
  • 50 ml lapte
  • 50 g amidon
  • 75 g ciocolata amaruie
  • 250 g unt
  • 1 lgt esenta de rom
  • Pt. glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 30 ml frisca lichida
  • bombonele pt. decor

Mod de preparare

Reteta de prajiura Regina Maria este foarte usor de preparat. Rezultatul este grozav, vom obtine o prajitura extrem de gustoasa, aromata si ciocolatoasa.

Blatul cu nuca: albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul putin cate putin si se mixeaza in coninuare pana se obtine o spuma densa, lucioasa, ca de bezea.

Se amesteca faina cu praful de copt si se cern peste albusuri. Se incoprporeaza incet. La final se adauga nuca macinata si se incorporeaza cu miscari usoare pana la omogenizare.

Se toarna intr-o tava cu dimensiunea de 25x35 cm tapetata cu hartie de copt, se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru 25-30 de minute. Se scoate din cuptor, se lasa sa se tempereze putin apoi se scoate blatul pe un gratar si se lasa la racit.

Blatul de vanilie: cele 4 oua se mixeaza cu un praf de sare pentru 2 minute apoi se adauga zaharul treptat mixand continuu timp de 5-6 minute pana isi tripleaza volumul si devine cremoasa. Se adauga esenta de vanilie si uleiul. Se mixeaza usor. La final se adauga faina amestecata cu praful de copt.

Se coace blatul in aceeasi tava in care s-a copt si blatul cu nuca, la 170 de grade pentru cca 30-35 de minute. Se face testul cu scobitoarea. Se lasa la racit.

Crema de ciocolata: intr-o craticioara se pun galbenusurile cu zaharul, paful de sare si laptele. Se mixeaza totul pana devine compozitia cremoasa si deschisa la culoare. Se adauga apoi amidonul si se amesteca pana se incorporeaza bine. Se pune cratita pe baie de aburi si se amesteca continuu timp de 6-7 minute pana incepe sa se ingroase. Se ia de pe aburi si se adauga ciocolata amaruie rupta bucati. Se amesteca bine apoi se adauga esenta de rom. Se lasa la racit.

Untul la temperatura camerei se mixeaza bine apoi se adauga crema de ciocolata treptat, mixand bine pentru omogenizare. Se lasa deoparte.

Asamblare prajitura: Pentru ca blatul de vanilie a iesit destul de inalt, l-am taiat in doua pe orizontala.

Pe un platou se asaza un blat de vanilie, se unge cu jumatate din crema de ciocolata cu unt, se pune blatul cu nuca, se unge cu restul de crema apoi se asaza blatul al doilea de vanilie.

Se prepara glazura de ciocolata si se toarna peste prajitura. Se niveleaza repede apoi se lasa la racit. Se presara deasupra bombonele pentru decor.

Va recomand din suflet reteta de prajitura Regina Maria, este un deliciu!

Va mai recomandam si prajitura Fantezie, prajitura Tosca sau prajitura Bounty. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise