autor:

mirela0911

» » , , Retete de Pasti, Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura Fantezie 2

Autor: mirela0911 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 aprilie 2020

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mirela0911 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 aprilie 2020

Ingrediente
Pt. bezeaua cu nuca:, , 3 albusuri, , un praf de sare, , un varf cutit bicarbonat de sodiu, , 3 lg zahar, , 35 ml apa rece, , 6 lg nuca macinata, , 1 lg faina alba, , , , Pt. bezeaua de cacao:, , 3 albusuri, , un praf de sare, , un varf cutit bicarbonat de sodiu, , 3 lg zahar, , 35 ml apa rece, , 3 lg cacao, , 1 lg faina alba, , , , Pt. bezeaua cu cocos:, , 3 albusuri, , un praf de sare, , un varf cutit bicarbonat de sodiu, , 3 lg zahar, , 35 ml apa rece, , 4 lg nuca de cocos, , 1 lg faina alba, , , , Pt. blatul simplu:, , 3 oua, , un praf de sare, , un varf cutit bicarbonat de sodiu, , 3 lg zahar, , 35 ml apa rece, , 4 lg faina, , , , Pt. crema:, , 9 galbenusuri, , 200 g zahar, , 8 lg faina alba, , 1 litru de lapte, , 200 g unt la temperatura camerei, , 2 lgt ness, , 1 lg apa fierbinte, , 2 lg cacao, , 100 g ciocolata milka oreo, , esenta de vanilie dupa gust, , aschii de ciocolata pentru decor

Dificultate: Medie Timp: 3h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Este una din cele mai bune prajituri pe care le-am mancat in ultimul timp. Am vazut aceasta reteta scrisa undeva pe facebook, la comentarii, apoi cautand pe net am descoperit prajitura la Miremirc. Foarte buna prajitura, multumesc!

Este ceva de lucru la ea dar merita orice efort.



Pentru toate blaturile se foloseste aceeasi tava, dimensiunea de 22x33 cm.

Blat nuca: Se bat albusurile spuma cu praful de sare si bicarbonatul de sodiu. Se adauga alternativ zaharul si apa rece si se mixeaza pana se obtine o spuma tare. La final se adauga faina amestecata cu 4 lg de nuca macinata. Se incorporeaza usor apoi se intinde in tava tapetata cu hartie de copt. Deasupra se presara cele 2 lg cu nuca macinata. Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 10 minute. Se scoate din cuptor si se lasa la racit dupa care se desprinde de pe hartia de copt cu mare grija, folosindu-ne eventual de un cutit.

Blat cacao: Albusurile se bat bine cu praful de sare si bicarbonatul de sodiu apoi se adauga pe rand zaharul si apa. La final se incorporeaza faina amestecata cu cacao. Se intinde in tava tapetata si se da la cuptor pentru 10 minute. Dupa ce se raceste, se dezlipeste cu grija de pe hartie de copt.

Blat cocos: Albusurile se mixeaza cu praful de sare si bicarbonatul de sodiu apoi se adauga alternativ zaharul si apa. La final se incorporeaza faina amestecata cu nuca de cocos. Se intinde in tava tapetata si se da la cuptor pentru 10 minute sau pana incepe sa devina aurie deasupra. Cand se raceste, se desprinde de pe hartia de copt.

Blat simplu: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu praful de sare si bicarbonatul de sodiu. Se adauga alternativ zaharul si apa si se mixeaza pana se intareste spuma. Se incorporeaza cu ajutorul unei spatule galbenusurile apoi faina. Se toarna in tava tapetata si se da la cuptorul preincalzit pentru cca 15 minute sau pana cand trece testul scobitorii. Se lasa la racit apoi se desprinde de pe hartia de copt.

Crema: Se mixeaza galbenusurile cu zaharul impreuna pana devin cremoase si mai deschise la culoare. Separat se dizolva faina cu laptele, apoi se toarna peste galbenusuri. Se mixeaza pentru a se omogeniza apoi se transfera pe foc mic. Se lasa sa fiarba, amestecand continuu cu un tel, pana se ingroasa ca o budinca. Se lasa la racit.

Untul la temperatura camerei se mixeaza bine apoi se adauga din budinca cate putin si se mixeaza pana la omogenizare. Se imparte apoi in 4 parti egale.

Intr-o parte se adauga nessul dizolvat in apa fierbinte si se amesteca bine.

In a doua parte se adauga cele 2 lg de cacao si se omogenizeaza bine.

In a treia parte se pune ciocolata milka cu oreo maruntita, taiata cu un cutit si se amesteca bine.

In ultima parte se adauga esenta de vanilie.

Asamblare prajitura: Pe un platou se asaza blatul de nuca. Se unge cu crema cu ness. Se asaza blatul simplu apoi se unge cu crema de cacao. Se pune blatul de cocos si deasupra crema cu oreo apoi blatul de cacao. Deasupra se unge cu crema de vanilie si se presara aschiile de ciocolata. Se da la rece pana in momentul servirii. Se portioneaza cu un cutit bine ascutit si trecut prin apa fierbinte sau incalzit usor direct la flacara focului. Un deliciu!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Fantezie 2" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Prajitura Fantezie cu visine

Prajitura Fantezie cu visine

Blatul: se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand si

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu foi si ciocolata, bicolora

Prajitura cu foi si ciocolata, bicolora

Ciocolata, untul, zaharul si laptele se pun impreuna la foc si se amesteca continuu pana cand ciocolata

5 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Pt. bezeaua cu nuca:
  • 3 albusuri
  • un praf de sare
  • un varf cutit bicarbonat de sodiu
  • 3 lg zahar
  • 35 ml apa rece
  • 6 lg nuca macinata
  • 1 lg faina alba
  • Pt. bezeaua de cacao:
  • 3 albusuri
  • un praf de sare
  • un varf cutit bicarbonat de sodiu
  • 3 lg zahar
  • 35 ml apa rece
  • 3 lg cacao
  • 1 lg faina alba
  • Pt. bezeaua cu cocos:
  • 3 albusuri
  • un praf de sare
  • un varf cutit bicarbonat de sodiu
  • 3 lg zahar
  • 35 ml apa rece
  • 4 lg nuca de cocos
  • 1 lg faina alba
  • Pt. blatul simplu:
  • 3 oua
  • un praf de sare
  • un varf cutit bicarbonat de sodiu
  • 3 lg zahar
  • 35 ml apa rece
  • 4 lg faina
  • Pt. crema:
  • 9 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 8 lg faina alba
  • 1 litru de lapte
  • 200 g unt la temperatura camerei
  • 2 lgt ness
  • 1 lg apa fierbinte
  • 2 lg cacao
  • 100 g ciocolata milka oreo
  • esenta de vanilie dupa gust
  • aschii de ciocolata pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de mirela0911
Ciorba de fasole verde

Ciorba de fasole verde

Pentru mine este cea mai buna ciorba de sezon! Se curata fasolea la capete, se spala si se rupe

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Supe de legume
Salata cu paste, ciuperci si rosii

Salata cu paste, ciuperci si rosii

Se pun pastele la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet. Dupa ce au fiert se

5 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Aperitive cu carne
Prajitura din albusuri cu zmeura

Prajitura din albusuri cu zmeura

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si zaharul vanilat si

1 vot    0 comentarii
1h
Inghetate
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Cozonac Cozonac

Mai întâi pregătim maiaua. Într-un bol punem drojdia uscata, 2 linguri de zahar, 2 linguri de faina, 2 linguri de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
Rulada cu bureti (opintici) Rulada cu bureti (opintici)

Intr-un vas se pun untura, smantana, praful de copt, oul, sarea, faina de grau si se framanta aluatul pana se dezlipeste de pe maini.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Pulpe de rata cu ciuperci brune si vin Marsala