autor:

very

» » Prajituri

Prajitura Snickers

Autor: very (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 iulie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: very (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 iulie 2012

Ingrediente
Blat:, 10 albusuri, 1 cana zahar, 1 cana nuca taiata, 5 linguri faina, 1 lingura ulei pentru uns tava, , Glazura 1:, 250 gr ciocolata alba menaj, 5 linguri ulei, Crema caramel:, 10 galbenusuri, 12 linguri zahar, 250 gr margarina, 1 cana nuca taiata, , Glazura 2:, 250 gr ciocolata neagra menaj, 5 linguri ulei

Dificultate: Medie Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Blat:



Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Cand este gata (cand intoarcem vasul si nu cade compozitia) adaugam zaharul si batem pana ce se dizolva, apoi adaugam nuca si la sfarsit faina. Dupa ce adaugam faina nu mai batem, amestecam compozitia de jos in sus usor. Ungem tava cu ulei si tapetam cu hartie de copt, preincalzim cuptorul si asezam aluatul in tava. Il punem la cuptor pentru 25-30 minute la foc mediu. Este gata cand trece testul cu scobitoarea. Cand este copt se scoate din cuptor si se lasa la racit.



Dupa ce s-a racit facem GLAZURA 1:



Taiem ciocolata alba si o topim pe baie marin cu 5 linguri de ulei.Cand este lichida o intindem pe toata suprafata blatului racit.Lasa glazura sa se intareasca.



CREMA CARAMEL:



Frecam galbenusurile cu 7 linguri de zahar.Separat ardem 5 linguri de zahar, in care adaugam margarina si amestecam pana aceasta se topeste, adugam 1 cana de nuca taiata si amestecul de galbenus cu zahar.Se fierbe totul pana se leaga(sa fie ca o ciulama). Crema se intinde peste ciocolata alba.



GLAZURA 2



Taiem ciocolata neagra si o topim pe baie marin cu 5 linguri de ulei.Cand este lichida o intindem peste crema racita.Lasa glazura sa se raceasca si dam prajitura la frigider pentru 15-20 minute pentr a se intari glazura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Snickers" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Snickers

Prajitura Snickers

Preparare foi: 1. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam impreuna cu zaharul pana

22 voturi    4 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura Snickers

Prajitura Snickers

Pentru blat: se bat albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul pana ce acesta se topeste.

2 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • Blat:
  • 10 albusuri
  • 1 cana zahar
  • 1 cana nuca taiata
  • 5 linguri faina
  • 1 lingura ulei pentru uns tava
  • Glazura 1:
  • 250 gr ciocolata alba menaj
  • 5 linguri ulei
  • Crema caramel:
  • 10 galbenusuri
  • 12 linguri zahar
  • 250 gr margarina
  • 1 cana nuca taiata
  • Glazura 2:
  • 250 gr ciocolata neagra menaj
  • 5 linguri ulei

Raporteaza reteta

Retete

din Prajituri

Pandispan cu zmeura si mure Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale. Batem albusurile spuma cu 6 linguri de zahar. Batem si galbenusurile cu celelalte 2 linguri de zahar. Amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta cu nectarine si bezea