Prajitura Sumegy

Timp pregatire
130 minute
Complexitate
medie
Prajitura Sumegy

Ingrediente

  • 4 oua
  • 400 gr zahar
  • 200 gr nuca macinata
  • 50 gr samburi de nuca prajiti si taiati cubulete
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 lingura cafea solubila (eu am folosit 3 in 1)
  • 200 gr unt
  • 1 lingura esenta de vanilie

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma, apoi se adauga 200 gr zahar si se continua pana s-a absorbit zaharul (7-8 minute). Amestecam cu miscari de jos in sus bezeaua rezultata cu nuca macinata,1 lingura cacao si samburii de nuca. Compozitia se imparte in 3 si se coc trei foii, la 150 grade timp de 15-20 minute (depinde de cuptor). Foile se lasa la racit fara a le suprapune.

Pentru crema se procedeaza astfel 4 galbenusuri, untul, 1 lingura cacao, cafeaua, 200 gr zahar si esenta de vanilie se fierb pe bain-marie pana se ingroasa.Se lasa la racit si cand e calduta se ung foile cu crema (inclusiv ultima foaie ca si glazura). Se poate orna cu nuca macinata, sau samburi de nuca - eu am folosit decor din comert.

E delicioasa!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor