Prajitura Sumegy

Timp pregatire
130 minute
Complexitate
medie
Prajitura Sumegy

Ingrediente

  • 4 oua
  • 400 gr zahar
  • 200 gr nuca macinata
  • 50 gr samburi de nuca prajiti si taiati cubulete
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 lingura cafea solubila (eu am folosit 3 in 1)
  • 200 gr unt
  • 1 lingura esenta de vanilie

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma, apoi se adauga 200 gr zahar si se continua pana s-a absorbit zaharul (7-8 minute). Amestecam cu miscari de jos in sus bezeaua rezultata cu nuca macinata,1 lingura cacao si samburii de nuca. Compozitia se imparte in 3 si se coc trei foii, la 150 grade timp de 15-20 minute (depinde de cuptor). Foile se lasa la racit fara a le suprapune.

Pentru crema se procedeaza astfel 4 galbenusuri, untul, 1 lingura cacao, cafeaua, 200 gr zahar si esenta de vanilie se fierb pe bain-marie pana se ingroasa.Se lasa la racit si cand e calduta se ung foile cu crema (inclusiv ultima foaie ca si glazura). Se poate orna cu nuca macinata, sau samburi de nuca - eu am folosit decor din comert.

E delicioasa!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise