autor:

Inna_Alina

» » Prajituri

Prajitura Stefania

Autor: Inna_Alina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 martie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Inna_Alina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 martie 2015

Ingrediente
Compozitia de la blat este pentru o tava cu diametrul de 35 cm, , Pentru blat:, , 6 ouă, , 6 linguri faina, , 6 linguri zahar, , 6 linguri ulei, , 3 linguri de cacao, , 1 plic praf de copt, , esenta de rom, zahar vanilat si un praf de sare, , , , Pentru crema:, , 1 plic crema de vanilie, , 250 ml lapte, , 3 linguri de zahar, , 2 linguri dulceata de mure, , , , Pentru budinca:, , 1 plic budinca de vanilie, , 500 ml lapte, , 3 linguri de zahar, , coaja rasa de la o portocala, , , , Pentru sirop:, , 250 ml apa, , 2 linguri de zahar, , esenta de rom, , coaja rasa de la o portocala

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Blat:



Se bat albusurile spuma cu zaharul, zaharul vanilat si un praf de sare pana se face o bezea alba si lucioasa. Galbenusurile si uleiul se amesteca pana se omogenizeaza foarte bine. Faina, cacaua si praful de copt se cern de 2 ori, iar apoi se adauga in ploaie peste albusuri. Amestecam compozitia cu un tel de jos in sus, adaugam si galbenusurile si omogenizam bine. Turnam compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina in prealabil, dam la cuptorul preincalzit pt minim 30 min (facem testul cu scobitoare). Dupa coacere blatul se mai lasa in cuptorul oprit 15 min. Dupa ce se raceste blatul, se da pe din doua.



Crema:



Crema se face conform instructiunilor de pe ambalaj, iar in plus se adauga cele 2 linguri de dulceata. Crema se da la rece pana la asamblarea prajiturii.



Budinca:



Fierbem laptele impreuna cu coaja de portocala si un praf de sare; dupa ce laptele a fiertm se stercoara si se prepara budinca.





Sirop:



Fierbem apa, zaharul, esenta de rom si coaja de portocala, iar apoi strecuram siropul.



Asamblare:



În tava unde am copt blatul se va asambla prajitura. Punem in tava prima jumatate de blat, o insiropam, iar peste punem toata crema, peste punem si a 2-a jumatate de blat o insiropam si pe aceasta, iar peste turnam budinca fierbinte. Ca decor eu am folosit blat sfarmat. Prajitura trebuie sa stea la frigider minim 2 ore.



POFTA BUNA!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Stefania" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Clatite banatene

Clatite banatene

Intr-un bol amestecam branza de vaci, 1 ou, 50 grame de zahar, 1 plic zahar vanilinat si stafidele.

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura chinezoaica

Prajitura chinezoaica

Blatul: Untul, de la temperatura camerei, il mixam cu zaharul pudra pana se face o spuma. Albusurile

4 voturi    0 comentarii
50 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Delia Vladi , 12 martie 2015

    este super

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Compozitia de la blat este pentru o tava cu diametrul de 35 cm
  • Pentru blat:
  • 6 ouă
  • 6 linguri faina
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • 3 linguri de cacao
  • 1 plic praf de copt
  • esenta de rom
  • zahar vanilat si un praf de sare
  • Pentru crema:
  • 1 plic crema de vanilie
  • 250 ml lapte
  • 3 linguri de zahar
  • 2 linguri dulceata de mure
  • Pentru budinca:
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 3 linguri de zahar
  • coaja rasa de la o portocala
  • Pentru sirop:
  • 250 ml apa
  • 2 linguri de zahar
  • esenta de rom
  • coaja rasa de la o portocala

Raporteaza reteta

Retete
de Inna_Alina
Tort Diplomat Aniversar

Tort Diplomat Aniversar

Preparare blat: Albusurile se bat bine, se adauga zaharul, zaharul vanilat, sarea,esenta si

1 vot    0 comentarii
2h
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Papanasi cu dulceata de coacaze negre Papanasi cu dulceata de coacaze negre

Intr-un bol punem branza, galbenusurile, razatura de lamaie, zaharul vanilat, faina impreuna cu praful de copt. Separat batem albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine Prajitura cu visine

Albusurile se separa de galbenusuri, apoi se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se freaca galbenusurile cu uleiul ca la maioneza

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Rochite de ciocolata