autor:

Inna_Alina

» » Prajituri

Prajitura Stefania

Autor: Inna_Alina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 martie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Inna_Alina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 martie 2015

Ingrediente
Compozitia de la blat este pentru o tava cu diametrul de 35 cm, , Pentru blat:, , 6 ouă, , 6 linguri faina, , 6 linguri zahar, , 6 linguri ulei, , 3 linguri de cacao, , 1 plic praf de copt, , esenta de rom, zahar vanilat si un praf de sare, , , , Pentru crema:, , 1 plic crema de vanilie, , 250 ml lapte, , 3 linguri de zahar, , 2 linguri dulceata de mure, , , , Pentru budinca:, , 1 plic budinca de vanilie, , 500 ml lapte, , 3 linguri de zahar, , coaja rasa de la o portocala, , , , Pentru sirop:, , 250 ml apa, , 2 linguri de zahar, , esenta de rom, , coaja rasa de la o portocala

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Blat:



Se bat albusurile spuma cu zaharul, zaharul vanilat si un praf de sare pana se face o bezea alba si lucioasa. Galbenusurile si uleiul se amesteca pana se omogenizeaza foarte bine. Faina, cacaua si praful de copt se cern de 2 ori, iar apoi se adauga in ploaie peste albusuri. Amestecam compozitia cu un tel de jos in sus, adaugam si galbenusurile si omogenizam bine. Turnam compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina in prealabil, dam la cuptorul preincalzit pt minim 30 min (facem testul cu scobitoare). Dupa coacere blatul se mai lasa in cuptorul oprit 15 min. Dupa ce se raceste blatul, se da pe din doua.



Crema:



Crema se face conform instructiunilor de pe ambalaj, iar in plus se adauga cele 2 linguri de dulceata. Crema se da la rece pana la asamblarea prajiturii.



Budinca:



Fierbem laptele impreuna cu coaja de portocala si un praf de sare; dupa ce laptele a fiertm se stercoara si se prepara budinca.





Sirop:



Fierbem apa, zaharul, esenta de rom si coaja de portocala, iar apoi strecuram siropul.



Asamblare:



În tava unde am copt blatul se va asambla prajitura. Punem in tava prima jumatate de blat, o insiropam, iar peste punem toata crema, peste punem si a 2-a jumatate de blat o insiropam si pe aceasta, iar peste turnam budinca fierbinte. Ca decor eu am folosit blat sfarmat. Prajitura trebuie sa stea la frigider minim 2 ore.



POFTA BUNA!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Stefania" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu branza,ciocolata si capsuni

Prajitura cu branza,ciocolata si capsuni

Macinam biscuitii.Topim untul,apoi il amestecam cu biscuitii.Punem hartie de copt intr-o tava,apoi

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Rulada bicolora fara coacere

Rulada bicolora fara coacere

Partea maro, din biscuti: Se pune pe aragaz laptele impreuna cu zaharul. Cand zaharul s-a topit

4 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Delia Vladi , 12 martie 2015

    este super

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Compozitia de la blat este pentru o tava cu diametrul de 35 cm
  • Pentru blat:
  • 6 ouă
  • 6 linguri faina
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • 3 linguri de cacao
  • 1 plic praf de copt
  • esenta de rom
  • zahar vanilat si un praf de sare
  • Pentru crema:
  • 1 plic crema de vanilie
  • 250 ml lapte
  • 3 linguri de zahar
  • 2 linguri dulceata de mure
  • Pentru budinca:
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 3 linguri de zahar
  • coaja rasa de la o portocala
  • Pentru sirop:
  • 250 ml apa
  • 2 linguri de zahar
  • esenta de rom
  • coaja rasa de la o portocala

Raporteaza reteta

Retete
de Inna_Alina
Tort Diplomat Aniversar

Tort Diplomat Aniversar

Preparare blat: Albusurile se bat bine, se adauga zaharul, zaharul vanilat, sarea,esenta si

1 vot    0 comentarii
2h
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Biscuiti indragostiti Biscuiti indragostiti

Se pun intr-un vas untul la temperatura camerei, oul, zaharul, amestec de aur, esenta si se amesteca pana la topirea completa a zaharului,

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Cum se face coliva Cum se face coliva

Cum se face coliva Se spala bine arpacasul si se pune la fiert la foc potrivit. Se amesteca cu o lingura de lemn pentru a nu se prinde.

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu gris