Prajitura Stefania

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Prajitura Stefania

Ingrediente

  • Compozitia de la blat este pentru o tava cu diametrul de 35 cm
  • Pentru blat:
  • 6 ouă
  • 6 linguri faina
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • 3 linguri de cacao
  • 1 plic praf de copt
  • esenta de rom, zahar vanilat si un praf de sare
  • Pentru crema:
  • 1 plic crema de vanilie
  • 250 ml lapte
  • 3 linguri de zahar
  • 2 linguri dulceata de mure
  • Pentru budinca:
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 3 linguri de zahar
  • coaja rasa de la o portocala
  • Pentru sirop:
  • 250 ml apa
  • 2 linguri de zahar
  • esenta de rom
  • coaja rasa de la o portocala

Mod de preparare

Blat:

Se bat albusurile spuma cu zaharul, zaharul vanilat si un praf de sare pana se face o bezea alba si lucioasa. Galbenusurile si uleiul se amesteca pana se omogenizeaza foarte bine. Faina, cacaua si praful de copt se cern de 2 ori, iar apoi se adauga in ploaie peste albusuri. Amestecam compozitia cu un tel de jos in sus, adaugam si galbenusurile si omogenizam bine. Turnam compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina in prealabil, dam la cuptorul preincalzit pt minim 30 min (facem testul cu scobitoare). Dupa coacere blatul se mai lasa in cuptorul oprit 15 min. Dupa ce se raceste blatul, se da pe din doua.

Crema:

Crema se face conform instructiunilor de pe ambalaj, iar in plus se adauga cele 2 linguri de dulceata. Crema se da la rece pana la asamblarea prajiturii.

Budinca:

Fierbem laptele impreuna cu coaja de portocala si un praf de sare; dupa ce laptele a fiertm se stercoara si se prepara budinca.

Sirop:

Fierbem apa, zaharul, esenta de rom si coaja de portocala, iar apoi strecuram siropul.

Asamblare:

În tava unde am copt blatul se va asambla prajitura. Punem in tava prima jumatate de blat, o insiropam, iar peste punem toata crema, peste punem si a 2-a jumatate de blat o insiropam si pe aceasta, iar peste turnam budinca fierbinte. Ca decor eu am folosit blat sfarmat. Prajitura trebuie sa stea la frigider minim 2 ore.

POFTA BUNA!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise