Prajitura turnata cu mere – reteta simpla, usoara si delicioasa

Incearca o prajitura turnata cu mere, pufoasa si parfumata, perfecta pentru orice sezon! Reteta simpla, cu ingrediente accesibile si la indemana tuturor.

Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Prajitura turnata cu mere – reteta simpla, usoara si delicioasa

Ingrediente

  • Aluat:
  • 4 oua
  • 18 linguri zahar (rase)
  • 18 linguri ulei
  • 18 linguri lapte
  • 24 linguri faina
  • 1 lingura cu varf de praf de copt
  • Crema de mere:
  • 1,5 kg mere (curatate si rase)
  • 6-7 linguri zahar (in functie de cat de dulci sunt merele)
  • 1 lingurita scortisoara

Mod de preparare

Cauti o prajitura de casa simpla, rapida si plina de gust? Aceasta prajitura turnata cu mere, moale si parfumata cu scortisoara, e alegerea perfecta pentru orice sezon. Se face cu ingrediente la indemana, fara batai de cap, si e ideala pentru mic dejun, gustare sau alaturi de o cana de ceai.

Daca iti plac deserturile cu mere, incearca si:
Placinta cu mere si aluat fraged – reteta clasica
Chec cu mere si scortisoara – extra gustos
Prajitura rasturnata cu mere – un deliciu parfumat

Hai sa vezi cat de usor se face aceasta prajitura turnata cu mere, ca la bunica acasa!

Curata si rade merele.
Pune-le intr-o cratita cu zaharul. Gateste-le 10–15 minute la foc mediu, pana scade lichidul.
La final, adauga scortisoara. Lasa sa se raceasca complet.

Bate ouale cu zaharul pana devin spumoase.
Adauga treptat uleiul, apoi laptele, amestecand continuu.
Incorporeaza faina amestecata cu praful de copt.
Amesteca pana obtii un aluat omogen, de consistenta unei smantani groase.

Preincalzeste cuptorul la 180°C (foc mediu).
Tapeteaza tava (25x35 cm) cu hartie de copt sau unge-o cu unt si tapeteaz-o cu faina.
Toarna jumatate din aluat in tava si niveleaza.
Coace timp de 10-12 minute, cat sa se prinda usor blatul.
Scoate tava si adauga uniform merele racite.
Toarna deasupra restul de aluat si niveleaza.

Introdu din nou tava in cuptor si coace inca 30-35 de minute, sau pana se rumeneste frumos deasupra si trece testul cu scobitoarea.

Lasa prajitura sa se raceasca complet in tava.
Poti presara zahar pudra vanilat deasupra inainte de servire. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise