autor:

Eileen

» » Prajituri

Prajitura Victoria cu cafea si nuci

Autor: Eileen (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Marea Britanie


    Reteta postata pe: 10 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eileen (Chef de cuisine)   
Specific:  

Marea Britanie


Reteta postata pe: 10 februarie 2011

Ingrediente
Ingrediente (10-12 buc.):, Blat:, 175g unt la temperatura camerei, 175g zahar pudra, 3 oua, O lingurita esenta vanilie, 175g faina cu agent de crestere, O lingurita praf de copt, 3 linguri de cafea instant dizolvata in 2 linguri de apa fiarta, Crema:, 50g unt moale, O lingurita cafea instant dizolvata intr-o lingurita de apa fiarta, 100g zahar pudra, 50g ciocolata neagra, 50g nuci mixte, alune de padure, migdale

Dificultate: Medie Timp: 45 min

6 voturi

Mod de preparare

Mixati untul cu zaharul pana devine cremos. Adaugati usor ouale, pe rand si esenta de vanilie, adaugand cate o lingura de faina dupa fiecare ou pentru a preveni compozitia sa se branzeasca.
Adaugati faina ramasa si praful de copt si amestecati bine apoi turnati cafeaua. Ungeti o tava de dimensiunile 15x15, cu unt si faina si puneti jumatate din compozitie. Coaceti in cuptorul preincalzit la 180grade pentru 20 de minute, scoateti si lasati 5 minute apoi scoateti blatul si puneti-l pe un placaj de lemn sa se raceasca. Coaceti si urmatorul blat.
Intre timp, pregatiti crema astfel: Bateti zaharul cu untul, cafeaua si ciocolata topita in prealabil la bain marie. Adaugati cafeaua si nucile maruntite. Dupa ce blaturile sunt reci, ungeti unul dintre blaturi, apoi asezati-l cu grija pe celalalt deasupra. Taiati in cuburi si presarati zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Victoria cu cafea si nuci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii

  • Elena Sandor , 24 octombrie 2014

    este in regula si cu faina normala

  • Maria Serban , 15 octombrie 2014

    daca este praf de copt se mai pune si faina cu praf de copt?

  • Andreea Sevescu , 15 octombrie 2014

    praf de copt

    • Maria Serban , 14 octombrie 2014

      ce este agent de crestere

    • Elena Sandor , 18 septembrie 2014

      da, se poate face

    • Laurentiu Dragan , 09 septembrie 2014

      Mmm! Pare bun! Presupun ca se poate folosi si o tava mai mare si apoi impartim blatul in doua ca sa nu coacem de doua ori!?

    • Catalina

      Catalina (Chef de cuisine) , 13 februarie 2013

      O bunatate!!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2012

      Minunata si frumos prezentata...

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 11 februarie 2011

      ce deliciu!

    • Eileen

      Eileen (Chef de cuisine) , 11 februarie 2011

      este foarte buna si usor de pregatit:)

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 10 februarie 2011

      Foarte frumos arata si cred ca este si buna prajiturica.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

45 min

6 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (10-12 buc.):
  • Blat:
  • 175g unt la temperatura camerei
  • 175g zahar pudra
  • 3 oua
  • O lingurita esenta vanilie
  • 175g faina cu agent de crestere
  • O lingurita praf de copt
  • 3 linguri de cafea instant dizolvata in 2 linguri de apa fiarta
  • Crema:
  • 50g unt moale
  • O lingurita cafea instant dizolvata intr-o lingurita de apa fiarta
  • 100g zahar pudra
  • 50g ciocolata neagra
  • 50g nuci mixte
  • alune de padure
  • migdale

Raporteaza reteta

Retete
de Eileen
Cookies cu ciocolata

Cookies cu ciocolata

Se incinge cuptorul la 170 grade. Frecam bine untul cu tot zaharul pana acesta se topeste si nu se

1 vot    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Varza a la Cluj cu afumatura

Varza a la Cluj cu afumatura

Varza se taie fideluta, se pune sare si se lasa o jumatate de ora. Se scurge de zeama si se pune

35 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Ciorba de salata cu costita

Ciorba de salata cu costita

Se fierb ceapa, telina, morcovii, pastarnacul intr-o oala cu 4 litri de apa cu putina sare. Dupa

4 voturi    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Catalina (Chef de cuisine)

O bunatate!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu prune