Incearca reteta simpla de prajitura Zebra – un desert moale, gustos si nu foarte dulce, ideal pentru orice ocazie. Usor de preparat si delicios!
Preincalzeste cuptorul la 175°C (caldura sus-jos, fara ventilatie).
Tapeteaza o tava de 22 cm cu hartie de copt sau unge-o cu unt si presara faina.
Intr-un bol mare, mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare pana devin spumoase si isi dubleaza volumul (aprox. 3-4 minute).
Adauga treptat uleiul si laptele, mixand la viteza mica.
Incorporeaza esenta de vanilie.
Cerne faina impreuna cu praful de copt si incorporeaza-le treptat in compozitia lichida, amestecand cu o spatula sau la viteza mica, pentru a evita formarea cocoloaselor.
Imparte aluatul in doua parti egale.
Intr-una dintre ele, adauga cacaua cernuta si 2 linguri de lapte, amestecand bine pana obtii un aluat omogen si ciocolatiu.
Crearea efectului de „zebra”:
Pune 2 linguri de aluat alb in mijlocul tavii.
Deasupra, exact in centru, pune 2 linguri de aluat cu cacao.
Continua sa alternezi cele doua culori pana termini aluatul. Acesta se va intinde singur spre margini, formand dungile specifice.
Da tava la cuptorul preincalzit si coace timp de 40-45 de minute, sau pana trece testul scobitorii (daca o infigi in mijloc, trebuie sa iasa curata).
Lasa prajitura sa se raceasca in tava 10 minute, apoi transfer-o pe un gratar.
Se poate servi simpla sau presarata cu putin zahar pudra.
Sfaturi utile:
Pentru un gust mai intens, poti adauga o lingurita de cafea solubila in partea cu cacao.
Daca vrei o varianta si mai putin dulce, redu zaharul la 120 g.
Nu deschide cuptorul in primele 30 de minute, altfel prajitura poate sa se lase.
Incearca si reteta de prajitura pufoasa cu fructe proaspete sau congelate, prajitura Semiluna cu nuca si vanilie sau prajitura simpla cu iaurt. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii