autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajituri cu menta, crema de vanilie si capsuni

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 mai 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 mai 2014

Ingrediente
Pentru blat:, , 6 oua, 6 linguri zahar, 3 linguri ulei, 5 linguri faina, 2 linguri si 1/2 cacao, 1 praf de copt, 2 lingurite esenta de menta (eu am esenta de pe site-ul pastaidevanilie.ro si acesta este foarte concentrata, usor uleioasa, dar daca puneti esenta din comert este posbil sa fie necesar sa puneti mai mult pentru ca este mai apoasa), , Crema:, , 500 ml lapte, 4 linguri amidon, 4 linguri zahar, 1 pastaie de vanilie, 250 gr mascarpone, 2 linguri zahar pudra, 200 gr capsuni prospete, fulgi de ciocolata alba, capsuni pentru decor

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Blatul:
Ouale le mixam spuma impreuna cu zaharul, apoi cu uleiul.
Adaugam faina, praful de copt, cacaoa si le incorporam, iar la final esenta de menta.
Ungem o tava mare de aragaz cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si turnam compozitia.
Nivelam si introducem blatul in cuptor pentru circa 15 minute, la o temperatura potrivita.
Cand este gata il scoatem si il lasam sa se raceasca.
Crema:
Intr-un vas amestecam amidonul, zaharul, 100 ml lapte si semintele de la pastaia de vanilie.
Restul de lapte il punem la fiert cu pastaia de vanilie, cand da in clocot scoatem pastaia, turnam amestecul de amidon si amestecam la foc mic, continuu, pana obtinem o crema ca o budinca.
O dam deoparte, o acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca.
Mascarponele il mixam cu zaharul pudra, incorporam crema de vanilie rece, lingura cu lingura.
Spalam capsunile, le tamponam cu un servetel, indepartam coditele si le taiem bucati potrivite.
Acestea le incorporam in crema cu o paleta de silicon.
Cu un decupator patrat din inox decupam blatul, eu am obtinut 16 patratele.
Facem un sirop din 1 cana apa, 2 linguri zahar, 4-5 fasii coaja de lamaie, pe care il fierbem 3-4 minute apoi il lasam sa se raceasca.
Fiecare bucatica de blat o insiropam.
Punem iarasi decupatorul din inox, asezam un patrat de blat insiropat baza, punem crema cam pe 3/4 si deasupra alt blat insiropat.
Cu degetul impingem usor sa iese prajitura din decupator.
La fel procedam cu toate.
Dupa ce le terminam le dam la rece, apoi le decoram cu fulgi de ciocolata alba si capsuni.
Eu din resturile de blat am facut firimituri, mi-a mai ramas crema si am pregatit si 3 cupe cu desert.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajituri cu menta, crema de vanilie si capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Separam ouale, albusurile le batem bine cu sarea, zaharul si zaharul vanilat pana se topesc, pe urma

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
ecler cu frisca

ecler cu frisca

Aluatul oparit Se pune apa cu sarea si uleiul la fiert, in momentul cand a inceput sa fiarba, se

27 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Vacuum Blender HB300SV

- 1500 lei
2499.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri si 1/2 cacao
  • 1 praf de copt
  • 2 lingurite esenta de menta (eu am esenta de pe site-ul pastaidevanilie.ro si acesta este foarte concentrata
  • usor uleioasa
  • dar daca puneti esenta din comert este posbil sa fie necesar sa puneti mai mult pentru ca este mai apoasa)
  • Crema:
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri amidon
  • 4 linguri zahar
  • 1 pastaie de vanilie
  • 250 gr mascarpone
  • 2 linguri zahar pudra
  • 200 gr capsuni prospete
  • fulgi de ciocolata alba
  • capsuni pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura 'Regina Maria'