Prajituri cu menta, crema de vanilie si capsuni

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Prajituri cu menta, crema de vanilie si capsuni

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri si 1/2 cacao
  • 1 praf de copt
  • 2 lingurite esenta de menta (eu am esenta de pe site-ul pastaidevanilie.ro si acesta este foarte concentrata, usor uleioasa, dar daca puneti esenta din comert este posbil sa fie necesar sa puneti mai mult pentru ca este mai apoasa)
  • Crema:
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri amidon
  • 4 linguri zahar
  • 1 pastaie de vanilie
  • 250 gr mascarpone
  • 2 linguri zahar pudra
  • 200 gr capsuni prospete
  • fulgi de ciocolata alba
  • capsuni pentru decor

Mod de preparare

Blatul:

Ouale le mixam spuma impreuna cu zaharul, apoi cu uleiul.

Adaugam faina, praful de copt, cacaoa si le incorporam, iar la final esenta de menta.

Ungem o tava mare de aragaz cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si turnam compozitia.

Nivelam si introducem blatul in cuptor pentru circa 15 minute, la o temperatura potrivita.

Cand este gata il scoatem si il lasam sa se raceasca.

Crema:

Intr-un vas amestecam amidonul, zaharul, 100 ml lapte si semintele de la pastaia de vanilie.

Restul de lapte il punem la fiert cu pastaia de vanilie, cand da in clocot scoatem pastaia, turnam amestecul de amidon si amestecam la foc mic, continuu, pana obtinem o crema ca o budinca.

O dam deoparte, o acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca.

Mascarponele il mixam cu zaharul pudra, incorporam crema de vanilie rece, lingura cu lingura.

Spalam capsunile, le tamponam cu un servetel, indepartam coditele si le taiem bucati potrivite.

Acestea le incorporam in crema cu o paleta de silicon.

Cu un decupator patrat din inox decupam blatul, eu am obtinut 16 patratele.

Facem un sirop din 1 cana apa, 2 linguri zahar, 4-5 fasii coaja de lamaie, pe care il fierbem 3-4 minute apoi il lasam sa se raceasca.

Fiecare bucatica de blat o insiropam.

Punem iarasi decupatorul din inox, asezam un patrat de blat insiropat baza, punem crema cam pe 3/4 si deasupra alt blat insiropat.

Cu degetul impingem usor sa iese prajitura din decupator.

La fel procedam cu toate.

Dupa ce le terminam le dam la rece, apoi le decoram cu fulgi de ciocolata alba si capsuni.

Eu din resturile de blat am facut firimituri, mi-a mai ramas crema si am pregatit si 3 cupe cu desert.

Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor