1. Se preincalzeste cuptorul la marcajul de gaz 5 / 190 grade Celsius. Se ung doua tavi de copt.
2. Se pun intr-un bol mare migdalele macinate, faina, zaharul, coaja de lamaie si de portocala. Se adauga apa si se omogenizeaza incetul cu incetul pentru a forma un aluat moale.
3. Se imparte aluatul in 25 de bucati egale. Se ruleaza fiecare bucata sub forma unui carnat de aproximativ 19 cm lungime. Se formeaza un 8 si se preseaza capetele pentru a le lipi. Se asaza prajiturile pe tava de copt, lasand spatii intre ele.
4. Se asaza in cuptor. Se lasa la copt timp de 15 minute pana cand capata culoarea aurie. Se scot tavile din cuptor. Se ung prajiturile cu miere si se presara nucile asortate pe deasupra. Se dau la cuptor pentru inca 5 minute, apoi se lasa tavile la racit.
Pofta buna!
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postReteta de cornuri pufoase cu gem. Cornuri pufoase cu gem reteta simpla. Cornuri cu gem reteta. Reteta de cornuri pufoase....
Cornuri pufoase cu gemReteta de mancare de fasole boabe. Mancare de fasole boabe reteta de post. Retetea de iahnie de fasole boabe. Reteta simpla...
Mancare de fasole boabeRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii