Prajituri incolacite

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 g migdale macinate
  • 150 g faina de prajituri
  • 150 g zahar pudra
  • coaja rasa de la o portocala
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 linguri de suc de lamaie
  • 8 linguri de apa
  • 2 linguri de miere
  • 3 linguri de alune si nuci asortate macinate

Mod de preparare

1. Se preincalzeste cuptorul la marcajul de gaz 5 / 190 grade Celsius. Se ung doua tavi de copt.

2. Se pun intr-un bol mare migdalele macinate, faina, zaharul, coaja de lamaie si de portocala. Se adauga apa si se omogenizeaza incetul cu incetul pentru a forma un aluat moale.

3. Se imparte aluatul in 25 de bucati egale. Se ruleaza fiecare bucata sub forma unui carnat de aproximativ 19 cm lungime. Se formeaza un 8 si se preseaza capetele pentru a le lipi. Se asaza prajiturile pe tava de copt, lasand spatii intre ele.

4. Se asaza in cuptor. Se lasa la copt timp de 15 minute pana cand capata culoarea aurie. Se scot tavile din cuptor. Se ung prajiturile cu miere si se presara nucile asortate pe deasupra. Se dau la cuptor pentru inca 5 minute, apoi se lasa tavile la racit.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise