Prajituri incolacite

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 g migdale macinate
  • 150 g faina de prajituri
  • 150 g zahar pudra
  • coaja rasa de la o portocala
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 linguri de suc de lamaie
  • 8 linguri de apa
  • 2 linguri de miere
  • 3 linguri de alune si nuci asortate macinate

Mod de preparare

1. Se preincalzeste cuptorul la marcajul de gaz 5 / 190 grade Celsius. Se ung doua tavi de copt.

2. Se pun intr-un bol mare migdalele macinate, faina, zaharul, coaja de lamaie si de portocala. Se adauga apa si se omogenizeaza incetul cu incetul pentru a forma un aluat moale.

3. Se imparte aluatul in 25 de bucati egale. Se ruleaza fiecare bucata sub forma unui carnat de aproximativ 19 cm lungime. Se formeaza un 8 si se preseaza capetele pentru a le lipi. Se asaza prajiturile pe tava de copt, lasand spatii intre ele.

4. Se asaza in cuptor. Se lasa la copt timp de 15 minute pana cand capata culoarea aurie. Se scot tavile din cuptor. Se ung prajiturile cu miere si se presara nucile asortate pe deasupra. Se dau la cuptor pentru inca 5 minute, apoi se lasa tavile la racit.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise