autor:

BakeUpArtist

» » Prajituri

Prajituri Japoneze

Autor: BakeUpArtist (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Japonia


    Reteta postata pe: 27 octombrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: BakeUpArtist (Chef de cuisine)   
Specific:  

Japonia


Reteta postata pe: 27 octombrie 2016

Ingrediente
Aluat:, 160 g făină de orez, 180 ml apă, 400 g zahăr, amidon din porumb, colorant alimentar, dacă doriți să le faceți colorate., , Crema de mascarpone:, 100 g brânză mascarpone, 1 linguriță coajă de lămâie, 1 lingură zeamă lămâie, 2 linguri zahăr pudră

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Aluat:



- Se amestecă făina de orez cu apa într-un bol termorezistent și se mixează bine, până devine cremoasă;

- Se adaugă colorantul alimentar-dacă doriți să le faceți colorate – și se amestecă;

- Bolul se introduce în steamer și se lasă 20 de minute la aburi; dacă nu aveți steamer, folosiți tehnica bain-marie într-o oală încăpătoare;

- După cele 20 de minute, se transferă compoziția într-o cratiță, pe foc mic;

- Se adaugă o treime din zahăr și se amestecă până se topește;

- Se repetă procedura până se termină zahărul;

- Tapetați blatul de lucru cu amidon și apoi turnați compoziția obținută;

- Trebuie să fie cremoasă și lucioasă;

- Presați amidon peste aluat, iar mâinile dvs. să fie în permanență cu amidon, pentru a nu se lipi;

- Puteți începe să lucrați cu aluatul cât este cald;

- Tăiați bucăți de mărimea dorită, adăugați cu o linguriță o bilă de cremă și modelați, acoperind crema.

- Prăjiturile se păstrează în congelator; când doriți să consumați, scoateți de la rece, lăsați 5 minute și se înmoaie imediat.



Crema de mascarpone



- Mixați brânza cu zahărul până se topește;

- Adăugați zeama și coaja de lămâie și mixați până aveți o cremă omogenă;
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajituri Japoneze" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Clatite umplute cu crema de casa

Clatite umplute cu crema de casa

Intr-un castron puneti faina cernuta, sarea, ouale, uleiul,amestecati usor si turnati treptat,treptat

16 voturi    14 comentarii
40 min
Prajituri
Negresa cu sos de ciocolata cu menta

Negresa cu sos de ciocolata cu menta

Ulalaaa ce desert minunat de gustos, ca sa nu mai spun ca se face instant aproape..:)  Deci...amestecam

7 voturi    9 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 160 g făină de orez
  • 180 ml apă
  • 400 g zahăr
  • amidon din porumb
  • colorant alimentar
  • dacă doriți să le faceți colorate.
  • Crema de mascarpone:
  • 100 g brânză mascarpone
  • 1 linguriță coajă de lămâie
  • 1 lingură zeamă lămâie
  • 2 linguri zahăr pudră

Raporteaza reteta

Retete
de BakeUpArtist
Prajitura cu Mere si Crema Pufoasa de Mascarpone

Prajitura cu Mere si Crema Pufoasa de Mascarpone

Blat - Se recomandă ca ingredientele să fie reci, pentru ca aluatul să fie mai fraged și

6 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

- Gutuile se spală bine, se taie în sferturi sau pe jumătăți, în funcție de preferințe

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri pentru copii
Trufe de Ciocolata

Trufe de Ciocolata

- Tăiați ciocolata în bucăți mărunte; este recomandat să folosiți ciocolată de înaltă

0 voturi    0 comentarii
3h
Prajituri
Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Mini chec cu afine