Prajituri Japoneze. Se amesteca faina de orez cu apa intr-un bol termorezistent si se mixeaza bine, pana devine cremoasa.
Aluat:
- Se amestecă făina de orez cu apa într-un bol termorezistent și se mixează bine, până devine cremoasă;
- Se adaugă colorantul alimentar-dacă doriți să le faceți colorate – și se amestecă;
- Bolul se introduce în steamer și se lasă 20 de minute la aburi; dacă nu aveți steamer, folosiți tehnica bain-marie într-o oală încăpătoare;
- După cele 20 de minute, se transferă compoziția într-o cratiță, pe foc mic;
- Se adaugă o treime din zahăr și se amestecă până se topește;
- Se repetă procedura până se termină zahărul;
- Tapetați blatul de lucru cu amidon și apoi turnați compoziția obținută;
- Trebuie să fie cremoasă și lucioasă;
- Presați amidon peste aluat, iar mâinile dvs. să fie în permanență cu amidon, pentru a nu se lipi;
- Puteți începe să lucrați cu aluatul cât este cald;
- Tăiați bucăți de mărimea dorită, adăugați cu o linguriță o bilă de cremă și modelați, acoperind crema.
- Prăjiturile se păstrează în congelator; când doriți să consumați, scoateți de la rece, lăsați 5 minute și se înmoaie imediat.
Crema de mascarpone
- Mixați brânza cu zahărul până se topește;
- Adăugați zeama și coaja de lămâie și mixați până aveți o cremă omogenă;
Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.
Gogosi cu ciocolataDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii