autor:

BakeUpArtist

» » Prajituri

Prajituri Japoneze

Autor: BakeUpArtist (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Japonia


    Reteta postata pe: 27 octombrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: BakeUpArtist (Chef de cuisine)   
Specific:  

Japonia


Reteta postata pe: 27 octombrie 2016

Ingrediente
Aluat:, 160 g făină de orez, 180 ml apă, 400 g zahăr, amidon din porumb, colorant alimentar, dacă doriți să le faceți colorate., , Crema de mascarpone:, 100 g brânză mascarpone, 1 linguriță coajă de lămâie, 1 lingură zeamă lămâie, 2 linguri zahăr pudră

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Aluat:



- Se amestecă făina de orez cu apa într-un bol termorezistent și se mixează bine, până devine cremoasă;

- Se adaugă colorantul alimentar-dacă doriți să le faceți colorate – și se amestecă;

- Bolul se introduce în steamer și se lasă 20 de minute la aburi; dacă nu aveți steamer, folosiți tehnica bain-marie într-o oală încăpătoare;

- După cele 20 de minute, se transferă compoziția într-o cratiță, pe foc mic;

- Se adaugă o treime din zahăr și se amestecă până se topește;

- Se repetă procedura până se termină zahărul;

- Tapetați blatul de lucru cu amidon și apoi turnați compoziția obținută;

- Trebuie să fie cremoasă și lucioasă;

- Presați amidon peste aluat, iar mâinile dvs. să fie în permanență cu amidon, pentru a nu se lipi;

- Puteți începe să lucrați cu aluatul cât este cald;

- Tăiați bucăți de mărimea dorită, adăugați cu o linguriță o bilă de cremă și modelați, acoperind crema.

- Prăjiturile se păstrează în congelator; când doriți să consumați, scoateți de la rece, lăsați 5 minute și se înmoaie imediat.



Crema de mascarpone



- Mixați brânza cu zahărul până se topește;

- Adăugați zeama și coaja de lămâie și mixați până aveți o cremă omogenă;
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajituri Japoneze" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Briose cu banane

Briose cu banane

Intr-un vas punem ouale,zaharul,zaharul vanilat,scortisoara si sarea si mixam bine,pana totul devine

6 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu nuca si bezea

Prajitura cu nuca si bezea

Se pune untul la topit, apoi se ia de pe foc si se adauga treptat galbenusurile. Dupa ce s-au amestecat

2 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • Aluat:
  • 160 g făină de orez
  • 180 ml apă
  • 400 g zahăr
  • amidon din porumb
  • colorant alimentar
  • dacă doriți să le faceți colorate.
  • Crema de mascarpone:
  • 100 g brânză mascarpone
  • 1 linguriță coajă de lămâie
  • 1 lingură zeamă lămâie
  • 2 linguri zahăr pudră

Raporteaza reteta

Retete
de BakeUpArtist
Prajitura cu Mere si Crema Pufoasa de Mascarpone

Prajitura cu Mere si Crema Pufoasa de Mascarpone

Blat - Se recomandă ca ingredientele să fie reci, pentru ca aluatul să fie mai fraged și

6 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

- Gutuile se spală bine, se taie în sferturi sau pe jumătăți, în funcție de preferințe

0 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri pentru copii
Trufe de Ciocolata

Trufe de Ciocolata

- Tăiați ciocolata în bucăți mărunte; este recomandat să folosiți ciocolată de înaltă

0 voturi    0 comentarii
3h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec rapid de ciocolata si orez expandat Chec rapid de ciocolata si orez expandat

Intr-un bol punem ciocolatile taiate bucati, adaugam margarina taiata bucati-si punem bolul pe o cratita cu apa fierbinte, amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cremsnit cu foi de pandispan Cremsnit cu foi de pandispan

Intr-un bol batem bine 3 oua cu 3 linguri de zahar si 1 lingurita de zahar vanilat pana compozitia devine spumoasa si mai deschisa

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Dulciuri diverse
Chec cu cacao, de post