autor:

BakeUpArtist

» » Prajituri

Prajituri Japoneze

Autor: BakeUpArtist (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Japonia


    Reteta postata pe: 27 octombrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: BakeUpArtist (Chef de cuisine)   
Specific:  

Japonia


Reteta postata pe: 27 octombrie 2016

Ingrediente
Aluat:, 160 g făină de orez, 180 ml apă, 400 g zahăr, amidon din porumb, colorant alimentar, dacă doriți să le faceți colorate., , Crema de mascarpone:, 100 g brânză mascarpone, 1 linguriță coajă de lămâie, 1 lingură zeamă lămâie, 2 linguri zahăr pudră

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Aluat:



- Se amestecă făina de orez cu apa într-un bol termorezistent și se mixează bine, până devine cremoasă;

- Se adaugă colorantul alimentar-dacă doriți să le faceți colorate – și se amestecă;

- Bolul se introduce în steamer și se lasă 20 de minute la aburi; dacă nu aveți steamer, folosiți tehnica bain-marie într-o oală încăpătoare;

- După cele 20 de minute, se transferă compoziția într-o cratiță, pe foc mic;

- Se adaugă o treime din zahăr și se amestecă până se topește;

- Se repetă procedura până se termină zahărul;

- Tapetați blatul de lucru cu amidon și apoi turnați compoziția obținută;

- Trebuie să fie cremoasă și lucioasă;

- Presați amidon peste aluat, iar mâinile dvs. să fie în permanență cu amidon, pentru a nu se lipi;

- Puteți începe să lucrați cu aluatul cât este cald;

- Tăiați bucăți de mărimea dorită, adăugați cu o linguriță o bilă de cremă și modelați, acoperind crema.

- Prăjiturile se păstrează în congelator; când doriți să consumați, scoateți de la rece, lăsați 5 minute și se înmoaie imediat.



Crema de mascarpone



- Mixați brânza cu zahărul până se topește;

- Adăugați zeama și coaja de lămâie și mixați până aveți o cremă omogenă;
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajituri Japoneze" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura fina cu crema spumoasa de branza si pepite de ciocolata neagra

Prajitura fina cu crema spumoasa de branza si pepite de ciocolata neagra

Am luat dintr-un magazin aici in Franta o crema de branza Gervita care este spumoasa, fina si am

2 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Chestnuts Muffins

Chestnuts Muffins

Mixam galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul si se deschide culoarea. Adaugam piureul

6 voturi    6 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 160 g făină de orez
  • 180 ml apă
  • 400 g zahăr
  • amidon din porumb
  • colorant alimentar
  • dacă doriți să le faceți colorate.
  • Crema de mascarpone:
  • 100 g brânză mascarpone
  • 1 linguriță coajă de lămâie
  • 1 lingură zeamă lămâie
  • 2 linguri zahăr pudră

Raporteaza reteta

Retete
de BakeUpArtist
Prajitura cu Mere si Crema Pufoasa de Mascarpone

Prajitura cu Mere si Crema Pufoasa de Mascarpone

Blat - Se recomandă ca ingredientele să fie reci, pentru ca aluatul să fie mai fraged și

6 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

- Gutuile se spală bine, se taie în sferturi sau pe jumătăți, în funcție de preferințe

0 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri pentru copii
Trufe de Ciocolata

Trufe de Ciocolata

- Tăiați ciocolata în bucăți mărunte; este recomandat să folosiți ciocolată de înaltă

0 voturi    0 comentarii
3h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu caise si zmeura Prajitura cu caise si zmeura

•Ouale se bat energic cu zaharul brun, zaharul vanilinat si un praf de sare. Se adauga alternand uleiul si laptele de cocos. •Dupa

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu capsuni Prajitura cu capsuni

Aceasta este o prajitura de sezon, pe care o putem prepara fie cu capsuni, fie cu cirese. Eu am folosit capsunile care au dat prajiturii

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura casei