autor:

Eugénia (Mihai ) DELAD

» » Torturi

Preparare fondant marshmallow

Autor: Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 februarie 2011

Ingrediente
450 gr bomboane marshmallow, 1 kg zahar pudra, 4 linguri de apa, ulei de palmier sau ulei din seminte de struguri sau margarina light ( grasime care sa nu aiba miros specific !), amidon alimentar, coloranti alimentari.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

7 voturi

Mod de preparare

Se pun bomboanele marshmalow la microunde impreuna cu apa, pentru cateva minute sau se topesc pe « bain-marie ». Cand sunt perfect topite se da vasul deoparte si se adauga zahar pudra. Se amesteca pentru inceput cu o lingura de lemn pentru a incorpora zaharul. Cand devine prea greu pentru a amesteca cu lingura, se trece fondantul din vas pe masa de lucru si se framanta ca un aluat, adaugandu-se zahar pudra si o lingura de amidon, pana ce capata consistenta unei plastiline. Se inveleste in folie de plastic si la rece pentru cateva ore, ideal pentru 24 de ore. Ornamentele pentru tort, dupa indemanarea si imaginatia fiecareia sau…fiecaruia, se fac cu o zi inainte de « imbracarea » tortului. Tehnica este aceeasi cu cea folosita pentru ornarea cu pasta de zahar sau pasta din lapte praf. Daca se imbraca tortul cu fondant marshmallow, nu trebuie omis sa se unga blatul cu unt pentru ca foaia de fondant sa nu alunece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Preparare fondant marshmallow" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de branza cu ciocolata si cappuccino

Tort de branza cu ciocolata si cappuccino

1. Se incalzeste cuptorul la 160ᵒC.Se unge cu putin ulei o tava rotunda de 23 cm. 2. Se amesteca

8 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort cu blat de nuci macinate

Tort cu blat de nuci macinate

Separam albusurile de galbenusuri si punem la mixat albusurile cu 6 linguri de zahar si zaharul vanilat,mixam

0 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2011

    Bine a zis cine a spus: "Omul cat traieste invata" ! Multumeasc pentru explicatii.... Salvat reteta!

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 16 februarie 2011

    Harnicuta mai esti... eu inca nu am incercat sa prepar fondant, dar ma cam bate gandul... Multumim pentru explicatii. *****

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

7 voturi

Ingrediente

  • 450 gr bomboane marshmallow
  • 1 kg zahar pudra
  • 4 linguri de apa
  • ulei de palmier sau ulei din seminte de struguri sau margarina light ( grasime care sa nu aiba miros specific !)
  • amidon alimentar
  • coloranti alimentari.

Raporteaza reteta

Retete
de Eugénia (Mihai ) DELAD
Salata « vendredi »

Salata « vendredi »

Se spala salata si se rupe ( nu se taie cu cutitul), se taie ardeiul lamele. Se pune intr-un castron

3 voturi    3 comentarii
10 min
Salate reci
Melcisori aperitiv

Melcisori aperitiv

Se aseaza o jumatate din foi pe masa de lucru, se aseaza feliute de gouda (cascaval) taiate pe lung

7 voturi    4 comentarii
30 min
Aperitive cu carne
Supa asiatica de creveti la wok

Supa asiatica de creveti la wok

Se pun mai intai ciupercile la hidratat intr-un bol cu apa, in cazul in care folosim ciuperci deshidratate

5 voturi    3 comentarii
20 min
Supe de carne

Sidy (Chef de cuisine)

Bine a zis cine a spus: "Omul cat traieste invata" ! Multumeasc pentru explicatii.... Salvat reteta!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tort Mariana