autor:

Nicoleta Mariana Sandulache

» » Fripturi

Prepelita invelita in bacon cu jeleu de mazare si cartofi

Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 iunie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 iunie 2015

Ingrediente
2 prepelite (200g x 2 bucati),, 6 cartofi potriviti,, 200 g de mazare,, 2 bucati de morcovi,, 2 cepe,, 1 pachet gelatina,, Seminte de rodie,, Boabe de mazare,, Sare, piper,, Ulei,unt,, 6 felii de bacon,, 2 catei de usturoi,, 2 frunze de busuioc,, 20 g de cascaval,, Germeni de praz,, Supa de pui,, Vin alb 75 ml, Dressing dulce-acrisor,

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

2 voturi

Mod de preparare

Curatam si spalam prepelitele(erau foarte tinere si nu necesita sa le marinam), inlaturam excesul de apa prin tamponare si le lasam in asteptare. Curatam si spalam: cartofi, morcovi, ceapa, ustoroiul si frunzele de busuioc. Oprim doi cartofi iar pe ceilalti ii taiem felii la fel procedam si cu morcovii iar ceapa o taiem inele. Usturoiul il taiem in fasii subtiri.

Punem ulei intr-o craticioara adaugam patul de cartofi, morcovi si inelele de ceapa. Prepelitele le vom pune sub pielea de la piept putin unt si o frunza de busuioc iar in interior vom pune un baton mic de cascaval si catelul de usturoi taiat marunt.

Dupa acea condimentam cu sare, piper, putina boia si vom inveli prepelitele in bacon.

Acestea le vom aseza peste patul de legume, punem supa si vom da la cuptor pentru inceput 25-30 de minute. Dupa care scoatem si adaugam vinul si mai lasam 10 minute, in functie de cuptorul dumneavoastra.

In acest timp curatam o ceapa o taiem marunt, putem ulei si unt intr-o tigaie si sotam ceapa peste care adaugam mazarea care a fost in avans fiarta, adaugam putina supa, asezonam si lasam inca 10 minute maxim. Dupa aceea lasam sa se raceasca putin si vom blendam compozitia, dupa care strecuram bine.

Pregatim o tava, pe care o udam, punem folie de plastic si o lasam in asteptare, hidratam gelatina in apa rece, dupa care o vom da la microunde 20-25 de secunde cat sa se faca lichida si se va adauga peste piureul de mazare, acesta se va pune in tava si o vom da la rece.

Pregatim si cartofi soldatei, ii vom taia de aceeasi marime si ii vom praji in baie de ulei, trebuie sa arate ca cei din imagine, se scot pe servetele absorbante pentru a inlatura excesul de grasime.


Se poate servi acest preparat cu sos dulce-acrisor de cumparat, dar putem sa facem un dressing si din legumele care le avem in tava, unde pe langa legume mai avem vin, ulei, supa si alte condimente, acestea le vom blenda, iar daca este prea gros putem sa mai adaugam putina supa sau vin.

Dupa ce am blendat, strecuram bine si mai putem o data la fier adaugand la final putin unt.


Vom taia jeleul in forma de cerc adaugam prepelita pe unul din rondele(automat se vor pune decoruri numere impare in farfurie(3-5-7), pe celelalte cerculete punem semintele de rodie si boabele de mazare, decoram ca in imaginile alaturate si adaugam cartofi, dressingul si germeni de praz.


Pofta Buna
www.reteteleluisupernico.blogspot.com
Daca ti-a placut reteta noastra "Prepelita invelita in bacon cu jeleu de mazare si cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
muschiulet in sos la cuptor

muschiulet in sos la cuptor

-Muschiul se sterge bine dupa spalare cu hartie de bucatarie,se aseaza intr-o tava acoperit de morcovul

2 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Piept de curcan cu morcovi si rosmarin

Piept de curcan cu morcovi si rosmarin

Marinam in bere 1 ora pieptul de curcan. Il ungem bine cu ulei de masline, il saram si-l piperam.

4 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

2 voturi

Ingrediente

  • 2 prepelite (200g x 2 bucati),
  • 6 cartofi potriviti,
  • 200 g de mazare,
  • 2 bucati de morcovi,
  • 2 cepe,
  • 1 pachet gelatina,
  • Seminte de rodie,
  • Boabe de mazare,
  • Sare
  • piper,
  • Ulei,unt,
  • 6 felii de bacon,
  • 2 catei de usturoi,
  • 2 frunze de busuioc,
  • 20 g de cascaval,
  • Germeni de praz,
  • Supa de pui,
  • Vin alb 75 ml
  • Dressing dulce-acrisor,

Raporteaza reteta

Retete
de Nicoleta Mariana Sandulache
Peste in aluat

Peste in aluat

Pestele se spala si se usuca cu servete absorbante, se da deoparte, se curata, spala si taie cartofi

29 voturi    11 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Smecherul Catel sau Pluto

Smecherul Catel sau Pluto

Pentru copii este o reteta care atrage foarte mult si vor fi incantati sa manance. Seaseaza cele

22 voturi    6 comentarii
5 min
Sandviciuri
Crocodilul buclucas

Crocodilul buclucas

Se taie unn castravete cu aparatul special(pentru ai apare corpul spiralat) se lasa decat capatul

18 voturi    12 comentarii
10 min
Sandviciuri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Muschi de porc la tava