autor:

Dachman Laura

» » , , , Budinci, Dulciuri diverse, Prajituri, Spume si creme dulci

Pudding cu bezea

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 iunie 2009

Ingrediente
Cantitate : 4 portii, , •570 ml lapte, •10 gr unt sau margarina Rama, •75 gr zahar brut, •Coaja rasa de la 1 lamaie, •110 gr pesmet, •3 oua, separate, Pentru sos, •200 gr mure sau zmeure, •2 lingurite zahar brut

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

1. Pentru prepararea sosului, incalzeste murele cu zaharul pana ce se inmoaie.Apoi fa-le piure si da-le prin sita pentru a scapa de samburi.
2. Incalzeste cuptorul la 180⁰C .Pune laptele la fiert intr-o cratita.Dupa ce a fiert ia-l de pe foc, adauga untul/margarina, 25 gr zahar, coaja rasa de lamaie si pesmetul si lasa-le sa stea 20 de minute pentru ca firmiturile de pesmet sa se umfle.
3. Separa ouale si pune albusrile intr-un bol mare, iar galbenusurile intr-un vas mai mic.Bate galbenusurile si adauga-le in amestecul cu lapte racit.Imparte compozitia obtinuta in 4 vase mici (a cate 200 ml) termorezistente si niveleaza-le deasupra.Coace-le timp de 25 minute.
4. Dupa ce pudding-urile s-au copt, imparte sosul in cele 4 pudding-uri, intinzandu-l egal pe toata suprafata acestora.
5. Bate albusurile spuma tare, apoi aduaga 40 gr zahar si bate-le pana ce obti o o textura de bezea, lucioasa si consistenta.Imparte bezeaua deasupra celor 4 pudding-uri, facand varfuri cu ajutorul degetelor.La final, presara deasupra zaharul ramas si coace-le pentru inca 10-15 minute, pana ce bezeaua devine auriu-maronie.

:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Pudding cu bezea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Bavarese cu 2 creme

Bavarese cu 2 creme

Laptele se pune la fiert impreuna cu pastaia de vanilie,taiatpe jumatate;Cand au fiert se da deoparte

6 voturi    13 comentarii
4h
Spume si creme dulci
Lapte de pasăre

Lapte de pasăre

1. Algoritmul este simplu; pentru fiecare litru de lapte folosim 3 ouă . 2. Albuşurile se bat

1 vot    1 comentariu
1h
Spume si creme dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Maria Lupean

    Maria Lupean (Chef de cuisine) , 21 septembrie 2009

    Superb.....ca de obicei:)

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 august 2009

    Arata grozav...

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 15 iulie 2009

    Grozava...imi place.Felicitari!

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 18 iunie 2009

      Yammi, yammi! Ce aş vrea şi eu! O voi face!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • Cantitate : 4 portii
  • •570 ml lapte
  • •10 gr unt sau margarina Rama
  • •75 gr zahar brut
  • •Coaja rasa de la 1 lamaie
  • •110 gr pesmet
  • •3 oua
  • separate
  • Pentru sos
  • •200 gr mure sau zmeure
  • •2 lingurite zahar brut

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

Maria Lupean (Chef de cuisine)

Superb.....ca de obicei:)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Inimioare pline de savoare Inimioare pline de savoare

*Aluat: 1.Amestecam faina cu zaharul si sarea pe o suprafata de lucru cat mai rece posibil. 2.Adaugam untul foarte rece taiat in bucatele

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Tiramisu de portocalã Tiramisu de portocalã

Un desert asemãnãtor a fost fãcut in sec. 17 in Siena, oras al provinciei italiene Toscana. Cu ocazia vizitei

7 voturi    7 comentarii
30 min
Spume si creme dulci
Inghetata de capsuni cu iaurt