autor:

Dachman Laura

» » , , , Budinci, Dulciuri diverse, Prajituri, Spume si creme dulci

Pudding cu bezea

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 iunie 2009

Ingrediente
Cantitate : 4 portii, , •570 ml lapte, •10 gr unt sau margarina Rama, •75 gr zahar brut, •Coaja rasa de la 1 lamaie, •110 gr pesmet, •3 oua, separate, Pentru sos, •200 gr mure sau zmeure, •2 lingurite zahar brut

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

1. Pentru prepararea sosului, incalzeste murele cu zaharul pana ce se inmoaie.Apoi fa-le piure si da-le prin sita pentru a scapa de samburi.
2. Incalzeste cuptorul la 180⁰C .Pune laptele la fiert intr-o cratita.Dupa ce a fiert ia-l de pe foc, adauga untul/margarina, 25 gr zahar, coaja rasa de lamaie si pesmetul si lasa-le sa stea 20 de minute pentru ca firmiturile de pesmet sa se umfle.
3. Separa ouale si pune albusrile intr-un bol mare, iar galbenusurile intr-un vas mai mic.Bate galbenusurile si adauga-le in amestecul cu lapte racit.Imparte compozitia obtinuta in 4 vase mici (a cate 200 ml) termorezistente si niveleaza-le deasupra.Coace-le timp de 25 minute.
4. Dupa ce pudding-urile s-au copt, imparte sosul in cele 4 pudding-uri, intinzandu-l egal pe toata suprafata acestora.
5. Bate albusurile spuma tare, apoi aduaga 40 gr zahar si bate-le pana ce obti o o textura de bezea, lucioasa si consistenta.Imparte bezeaua deasupra celor 4 pudding-uri, facand varfuri cu ajutorul degetelor.La final, presara deasupra zaharul ramas si coace-le pentru inca 10-15 minute, pana ce bezeaua devine auriu-maronie.

:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Pudding cu bezea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Inghetata cu scortisoara

Inghetata cu scortisoara

1. Pune laptele la fiert impreuna cu batul de scortisoara.Intr-un bol, amesteca galbenusrile, zaharul

19 voturi    7 comentarii
40 min
Spume si creme dulci
Briose cu visine si glazura roz

Briose cu visine si glazura roz

Incinge cuptorul la 190° Intr-un vas bate ouale cu cele doau tipuri de zahar pana cand si-au dublat

2 voturi    0 comentarii
45 min
Spume si creme dulci

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Maria Lupean

    Maria Lupean (Chef de cuisine) , 21 septembrie 2009

    Superb.....ca de obicei:)

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 august 2009

    Arata grozav...

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 15 iulie 2009

    Grozava...imi place.Felicitari!

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 18 iunie 2009

      Yammi, yammi! Ce aş vrea şi eu! O voi face!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • Cantitate : 4 portii
  • •570 ml lapte
  • •10 gr unt sau margarina Rama
  • •75 gr zahar brut
  • •Coaja rasa de la 1 lamaie
  • •110 gr pesmet
  • •3 oua
  • separate
  • Pentru sos
  • •200 gr mure sau zmeure
  • •2 lingurite zahar brut

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

Maria Lupean (Chef de cuisine)

Superb.....ca de obicei:)

Adauga reteta
Retete

din Spume si creme dulci

Terci cu fulgi de ovaz si fructe Terci cu fulgi de ovaz si fructe

Imi pare rau, nu este frumos cuvantul terci, dar nu am gasit ceva mai potrivit. Se pun in robotul de bucatarie toate ingredientele,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Budinci
Panna cotta Panna cotta

Gelatina se hidrateaza în apă rece. Se crestează batonul de vanilie şi se scoate miezul cu vârful cuţitului. Batonul,

0 voturi    0 comentarii
20 min
Budinci
Biscuiti Amaretti