autor:

Dachman Laura

» » , , , , Aluaturi si Foietaje, Budinci, Dulciuri diverse, Prajituri, Spume si creme dulci

Pudding fondant de ciocolata cu cafea

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 august 2009

Ingrediente
Cantitate : 6 portii mari SAU 12 portii mici, , •3 linguri cafea gata preparata, •100 gr ciocolata amaruie, rupta in bucati, •100 gr unt sau margarina Rama, plus pentru unsul vaselor de copt, •4 oua, •140 gr zahar (de preferat zahar in care a stat o pastaie de vanilie pana cand s-a infuzat), •50 gr faina, cernuta, •smantana grasa sau frisca batuta, pentru servire

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

7 voturi

Mod de preparare

1. Incalzeste cuptorul la 200ᵒC.Unge cu unt 6 vase mici termorezistente sau o tava de 12 briose.
2. Topeste ciocolata cu untul/margarina.Adauga cafeaua si amesteca.
3. Bate ouale cu zaharul, cu mixerul, pana cand amestecul se ingroasa si si-a triplat volumul, aprox. 10 minute.
4. Toarna ciocolata in amestecul cu oua si amesteca-le bine.Incorporeaza faina, apoi toarna amestecul obtinut in cele 6 vase, lasand 1cm margine, pentru ca aluatul va creste.Pune vasele pe o tava de copt si da-le la copt 8-9 minute, pana cand au devenit destul de tari (dar centrul sa fie inca lichid) cat sa poata fi rasturnate.Se servesc alaturi de smantana sau frisca batuta.

:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitati blogul http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Pudding fondant de ciocolata cu cafea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Lapte de pasăre

Lapte de pasăre

1. Algoritmul este simplu; pentru fiecare litru de lapte folosim 3 ouă . 2. Albuşurile se bat

1 vot    1 comentariu
1h
Spume si creme dulci
Tiramisu cu capsuni

Tiramisu cu capsuni

Am separat ouale. Am batut galbenusurile cu 4 linguri de zahar pana s-au albit bine. Albusurile le-am

2 voturi    2 comentarii
30 min
Spume si creme dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
169.99 lei
135.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 31 iulie 2010

    Ca de obicei ,felicitari !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

    Tare frumos.

  • IONELA

    IONELA (Chef de cuisine) , 09 august 2009

    Ca de obicei ne impresionezi cu retetele tale si cu o prezentare impresionanta am salvat reteta si pe viitor am sa o incerc

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 08 august 2009

      Delicios,si frumos prezentat.

    • Fara foto

      Laura Dachman , 06 august 2009

      De aceea nu recunosti modelul farfuriei deoarece am facut prajiturelele in tava de briose :D samoila tudoderel

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 05 august 2009

      Fata de alte retete superbe si excelente,acum nu deosebesc modelul farfuriei de preparat.....

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 05 august 2009

      Super prezentare,felicitari.

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 05 august 2009

      E delicios desertul!!! Felicitările mele şi notă maximă!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

7 voturi

Ingrediente

  • Cantitate : 6 portii mari SAU 12 portii mici
  • •3 linguri cafea gata preparata
  • •100 gr ciocolata amaruie
  • rupta in bucati
  • •100 gr unt sau margarina Rama
  • plus pentru unsul vaselor de copt
  • •4 oua
  • •140 gr zahar (de preferat zahar in care a stat o pastaie de vanilie pana cand s-a infuzat)
  • •50 gr faina
  • cernuta
  • •smantana grasa sau frisca batuta
  • pentru servire

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Ca de obicei ,felicitari !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Crema di limoncello amalfi Crema di limoncello amalfi

Fierbem laptele cu ½ lingurita pasta de vanilie. Separam galbenusurile de albusuri (folosim o cratita mai mare, fiindca o vom

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Budinca de tapioca cu lapte de hrisca Budinca de tapioca cu lapte de hrisca

Se pune tapioca intr-un bol cu apa rece, iar dupa ce s-a umflat, se scurge apa si se rastoarna in vasul cu lapte, pe foc. Se amesteca

0 voturi    0 comentarii
30 min
Budinci
Spuma de fructe de padure sau capsuni