autor:

Dachman Laura

» » , , , , Aluaturi si Foietaje, Budinci, Dulciuri diverse, Prajituri, Spume si creme dulci

Pudding fondant de ciocolata cu cafea

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 august 2009

Ingrediente
Cantitate : 6 portii mari SAU 12 portii mici, , •3 linguri cafea gata preparata, •100 gr ciocolata amaruie, rupta in bucati, •100 gr unt sau margarina Rama, plus pentru unsul vaselor de copt, •4 oua, •140 gr zahar (de preferat zahar in care a stat o pastaie de vanilie pana cand s-a infuzat), •50 gr faina, cernuta, •smantana grasa sau frisca batuta, pentru servire

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

7 voturi

Mod de preparare

1. Incalzeste cuptorul la 200ᵒC.Unge cu unt 6 vase mici termorezistente sau o tava de 12 briose.
2. Topeste ciocolata cu untul/margarina.Adauga cafeaua si amesteca.
3. Bate ouale cu zaharul, cu mixerul, pana cand amestecul se ingroasa si si-a triplat volumul, aprox. 10 minute.
4. Toarna ciocolata in amestecul cu oua si amesteca-le bine.Incorporeaza faina, apoi toarna amestecul obtinut in cele 6 vase, lasand 1cm margine, pentru ca aluatul va creste.Pune vasele pe o tava de copt si da-le la copt 8-9 minute, pana cand au devenit destul de tari (dar centrul sa fie inca lichid) cat sa poata fi rasturnate.Se servesc alaturi de smantana sau frisca batuta.

:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitati blogul http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Pudding fondant de ciocolata cu cafea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Cremã Caramel de Portocale ( Flãzinho de Laranja)

Cremã Caramel de Portocale ( Flãzinho de Laranja)

Este un dulce foarte simplu si rapid:) De obicei îl fac în forme mici si folosesc caramel din

11 voturi    9 comentarii
1h
Spume si creme dulci
Lapte de pasăre

Lapte de pasăre

1. Algoritmul este simplu; pentru fiecare litru de lapte folosim 3 ouă . 2. Albuşurile se bat

1 vot    1 comentariu
1h
Spume si creme dulci

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 31 iulie 2010

    Ca de obicei ,felicitari !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

    Tare frumos.

  • IONELA

    IONELA (Chef de cuisine) , 09 august 2009

    Ca de obicei ne impresionezi cu retetele tale si cu o prezentare impresionanta am salvat reteta si pe viitor am sa o incerc

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 08 august 2009

      Delicios,si frumos prezentat.

    • Fara foto

      Laura Dachman , 06 august 2009

      De aceea nu recunosti modelul farfuriei deoarece am facut prajiturelele in tava de briose :D samoila tudoderel

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 05 august 2009

      Fata de alte retete superbe si excelente,acum nu deosebesc modelul farfuriei de preparat.....

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 05 august 2009

      Super prezentare,felicitari.

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 05 august 2009

      E delicios desertul!!! Felicitările mele şi notă maximă!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

7 voturi

Ingrediente

  • Cantitate : 6 portii mari SAU 12 portii mici
  • •3 linguri cafea gata preparata
  • •100 gr ciocolata amaruie
  • rupta in bucati
  • •100 gr unt sau margarina Rama
  • plus pentru unsul vaselor de copt
  • •4 oua
  • •140 gr zahar (de preferat zahar in care a stat o pastaie de vanilie pana cand s-a infuzat)
  • •50 gr faina
  • cernuta
  • •smantana grasa sau frisca batuta
  • pentru servire

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Ca de obicei ,felicitari !

Adauga reteta
Retete

din Spume si creme dulci

Terci cu fulgi de ovaz si fructe Terci cu fulgi de ovaz si fructe

Imi pare rau, nu este frumos cuvantul terci, dar nu am gasit ceva mai potrivit. Se pun in robotul de bucatarie toate ingredientele,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Budinci
Panna cotta Panna cotta

Gelatina se hidrateaza în apă rece. Se crestează batonul de vanilie şi se scoate miezul cu vârful cuţitului. Batonul,

0 voturi    0 comentarii
20 min
Budinci
Terci cu fulgi de ovaz si fructe