autor:

Dachman Laura
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 decembrie 2009

Ingrediente
50 gr unt sau margarina Rama, 200 gr zahar pudra, coaja rasa de la 1 lamaie, 100 ml zeama de lamaie, 3 oua, separate, 50 gr faina, cernuta, 250 ml lapte, zahar pudra, pentru pudrare

Dificultate: Redusa Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Incalzeste cuptorul la 180ᵒC.Bate untul/margarina cu zaharul si coaja de lamaie.Adauga zeama de lamaie, galbenusurile si faina si amesteca pana la omogenizare.Adauga treptat laptele, amestecand continuu.Bate albusurile spuma si inglobeaza-le in amestecul cu galbenusuri.
Pune compozitia obtinuta intr-un vas termorezistent uns cu putina grasime, iar vasul termorezistent aseaza-l intr-o tava mai mare.Toarna in tava apa fierbinte pana cand va ajunge la jumatatea vasului cu compozitie.Da totul la cuptor 45-55 minute, pana cand pudding-ul se rumeneste usor deasupra, iar inauntru este moale.Dupa ce este gata, pudreaza pudding-ul cu zahar si serveste-l fierbinte.

:) Pentru mai multe retete noi vizitati blogul http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Pudding insiropat de lamaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Capsuni cu crema patisera

Capsuni cu crema patisera

Punem in bol faina, zaharul vanilia si oualele si le amestecam cu un tel. Punem laptele in craticioara

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Spume si creme dulci
Prajitura cu ciocolata, crema si capsuni

Prajitura cu ciocolata, crema si capsuni

Vom separa albusul de galbenus si mixam albusurile bine; dupa ce a devenit ca o spuma, vom adauga

4 voturi    1 comentariu
2h 15 min
Spume si creme dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Etelka Bartosu , 08 februarie 2014

    sint forte bun

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 12 februarie 2013

    apetisanta !

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 17 decembrie 2009

    Mmmmm...ce bunatate.

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 17 decembrie 2009

      imi place pentru ca folosesti ingrediente naturale !

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 16 decembrie 2009

      Foarte buna, Laura!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 16 decembrie 2009

      Un deseert usurel si delicios

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • 50 gr unt sau margarina Rama
  • 200 gr zahar pudra
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 100 ml zeama de lamaie
  • 3 oua
  • separate
  • 50 gr faina
  • cernuta
  • 250 ml lapte
  • zahar pudra
  • pentru pudrare

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

Manolovici Eugen (Chef de cuisine)

apetisanta !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Serbet din smochine Serbet din smochine

Smochinele se spala se taie coditele, se taie in 4 si se pun la fiert cu 750 g zahar, feliile de lamaie si o ceasca de apa. Se lasa

0 voturi    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Spalam fructele si le scurgem bine de apa. Le punem intr-o cratita incapatoare impreuna cu zaharul. Lasam fructele cateva ore pana

0 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Panna cotta cu ciocolata si ghimbir