autor:

Dachman Laura
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 decembrie 2009

Ingrediente
50 gr unt sau margarina Rama, 200 gr zahar pudra, coaja rasa de la 1 lamaie, 100 ml zeama de lamaie, 3 oua, separate, 50 gr faina, cernuta, 250 ml lapte, zahar pudra, pentru pudrare

Dificultate: Redusa Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Incalzeste cuptorul la 180ᵒC.Bate untul/margarina cu zaharul si coaja de lamaie.Adauga zeama de lamaie, galbenusurile si faina si amesteca pana la omogenizare.Adauga treptat laptele, amestecand continuu.Bate albusurile spuma si inglobeaza-le in amestecul cu galbenusuri.
Pune compozitia obtinuta intr-un vas termorezistent uns cu putina grasime, iar vasul termorezistent aseaza-l intr-o tava mai mare.Toarna in tava apa fierbinte pana cand va ajunge la jumatatea vasului cu compozitie.Da totul la cuptor 45-55 minute, pana cand pudding-ul se rumeneste usor deasupra, iar inauntru este moale.Dupa ce este gata, pudreaza pudding-ul cu zahar si serveste-l fierbinte.

:) Pentru mai multe retete noi vizitati blogul http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Pudding insiropat de lamaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Spuma de capsuni cu iaurt

Spuma de capsuni cu iaurt

Curatam si spalam capsunile. Pastram 3-4 capsunele mici si mai frumusele. Iaurtul rece il batem

9 voturi    2 comentarii
10 min
Spume si creme dulci
Desert rapid si gustos

Desert rapid si gustos

Pregatim crema: Amestecam ouale cu zaharul ,adugam amidonul ,dizolvam eventual cu putin lapte cald; Intr-un

4 voturi    3 comentarii
15 min
Spume si creme dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

Multistyler 10

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Etelka Bartosu , 08 februarie 2014

    sint forte bun

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 12 februarie 2013

    apetisanta !

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 17 decembrie 2009

    Mmmmm...ce bunatate.

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 17 decembrie 2009

      imi place pentru ca folosesti ingrediente naturale !

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 16 decembrie 2009

      Foarte buna, Laura!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 16 decembrie 2009

      Un deseert usurel si delicios

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • 50 gr unt sau margarina Rama
  • 200 gr zahar pudra
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 100 ml zeama de lamaie
  • 3 oua
  • separate
  • 50 gr faina
  • cernuta
  • 250 ml lapte
  • zahar pudra
  • pentru pudrare

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

Manolovici Eugen (Chef de cuisine)

apetisanta !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Inimioare pline de savoare Inimioare pline de savoare

*Aluat: 1.Amestecam faina cu zaharul si sarea pe o suprafata de lucru cat mai rece posibil. 2.Adaugam untul foarte rece taiat in bucatele

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Tiramisu de portocalã Tiramisu de portocalã

Un desert asemãnãtor a fost fãcut in sec. 17 in Siena, oras al provinciei italiene Toscana. Cu ocazia vizitei

7 voturi    7 comentarii
30 min
Spume si creme dulci
Clatite cu mere caramelizate si migdale crocante