autor:

Alice85

» » Dulciuri diverse

Pudin

Autor: Alice85 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Spania


    Reteta postata pe: 23 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice85 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Spania


Reteta postata pe: 23 februarie 2010

Ingrediente
-2 franzele de paine(daca e de citeva zile mai bine)-4 oua-1 coaja de portocala-1 coaja de lamaie-180 gr de zahar brun-800 ml lapte-200 ml smintana- 30 gr scortisoara praf si 1 betisor -200 gr stafide-50 ml coniac(sau vin rosu)-7 linguri zahar -citeva picaturi de zeama de lamaie.

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

19 voturi

Mod de preparare

Punem stafidele la inmuiat cu coniac sau vin(30 min)-Punem laptele la fiert impreuna cu:smintina, betisorul de scortisoara ,coaja de lamaie si portocala-Inainte sa fiarbe laptele adaugam zaharul brun-Cand incepe sa fiarba luam de pe foc si punem capac pentru a nu iesii tot mirosul-Painea o rupemm in bucatele mici , adaugam laptele racit putin si strecurat,ouale batute, multa scortisoara praf,stafidele si jumatate din coniac si invirtim bine bine-Apoi facem caramelul ce il vom pune dedesuprul tavii-Punem zaharul intr-o cratita antiaderenta si citeva picaturi de zeama de lamaie lasam sa ia culoare- Atunci invirtim si al punem intr-o tava de 24/20 -Rasturnam amestecul(de paine) deasupra-Bagam la cuptor la bainmarie timp de 1 ora la 180 grade.Scoatem si lasam sa se raceasca-Apoi bagam la frigider pana a doua zi.Se serveste rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pudin" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Savarine

Savarine

Intr-o cana vom amesteca laptele cald cu drojdia si zaharul,iar apoi le vom turna peste faina ce

4 voturi    0 comentarii
59 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu branza by Monica Anghel

Prajitura cu branza by Monica Anghel

Se pun toate ingredientele intr-un vas si se amesteca cu mixerul . Se unge o forma si se tapeteaza

12 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

    Mersi Burdulea SI Mihaela.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 martie 2010

    Foarte buna!

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 01 martie 2010

    Foarte buna!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 24 februarie 2010

      In primul rind mersi mult pentru ca va place.....pentru Nadia Maria-nu stiu daca se cheama asa cum zici tu ...in zona unde sunt eu se cheama asa-pudin......pentru Ramona A ...incerca sa o faci este foarte buna:))

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 24 februarie 2010

      Arata excelent.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 24 februarie 2010

      Ador budincile de casa ,ma tem sa fac pt ca sunt pofticioasa si nu am astampar pana nu o dau gata!mai ales ca in general se fac cu multe oua,se ajunge chiar si la 10-20!oops!a ta arata destul de bine si cu putine oua,stafide,canela............

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 24 februarie 2010

      asta nu e reteta de pan de calatrava?Eu am probat dar niciodata nu am stiut cum se face.Arata tare bine.

    • Fara foto

      Silvia , 23 februarie 2010

      Ceva nou si interesant.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

19 voturi

Ingrediente

  • -2 franzele de paine(daca e de citeva zile mai bine)-4 oua-1 coaja de portocala-1 coaja de lamaie-180 gr de zahar brun-800 ml lapte-200 ml smintana- 30 gr scortisoara praf si 1 betisor -200 gr stafide-50 ml coniac(sau vin rosu)-7 linguri zahar -citeva picaturi de zeama de lamaie.

Raporteaza reteta

Retete
de Alice85
Empanada de ton

Empanada de ton

Scoatem foile din congelator si lasam 10 min sa se dezghete. Intre timp, punem cuptorul la 180 de

12 voturi    2 comentarii
25 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Prepararea blatului: 1- punem cuptorul la incalzit la 170 grade, caldura sus si jos . 2- batem

25 voturi    19 comentarii
1h
Torturi
Tocino de cielo

Tocino de cielo

Se fierbe apa cu zaharul, zaharul vanilat si lamiia pina ce se ingrosa (se fierbe cam vreo 15 min)

120 voturi    32 comentarii
30 min
Spume si creme dulci

Alice85 (Chef de cuisine)

Mersi Burdulea SI Mihaela.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mere si aluat foietaj Tarta cu mere si aluat foietaj

Placintele cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate si mi se par adesea banale, dar poate ca frumusetea sta tocmai in

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti de casa