autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Pui arrabiata cu ciuperci shitake si anghinare

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 martie 2009

Ingrediente
1 cana ciuperci shiitake uscate, 1 1/2 cana apa fiarta, 3 lingurite ulei de masline, 1,2 kg pulpe superioare si ciocanele de pui, fara piele, 2 linguri faina, 1 ceapa de marime medie, tocata fin, 6 catei de usturoi, taiati felii, 1 lingura rozmarin uscat, maruntit, 3/4 lingurita fulgi piper rosu zdrobit, 1 1/2 cana rosii taiate din conserva, 1 pachet (250 g) miezuri de anghinare congelate, 1/2 lingurita sare

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

0 voturi

Mod de preparare

1 Intr-un castronel, se pun ciupercile shiltake in apa fiarta. Se lasa sa stea 20 de minute sau pina se moaie. Se scot ciupercile din lichid, punand lichidul deoparte. Se curata cozile ciupercilor si se taie palariile felii subtiri. Lichidul pus deoparte se strecoara printr-o sita sau prin filtrul de cafea; se lasa deoparte.
2 Intr-o tigaie mare de teflon, se incalzesc 2 lingurite de ulei de masline, la foc potrivit. puiul se da prin faina, scuturind faina in exces. Se pune puiul in tigaie si se prajeste 3 minute pe fiecare parte sau pina se rumeneste. Se scoate puiul pe o farfurie.
3 Se adauga in tigaie restul de 1 lingurita de ulei, ceapa si usturoiul si se calesc 3 minute. Se adauga ciupercile, rozmarinul si piperul rosu si se mai calesc 1 minul. Se adauga lichidul pus deoparte si se pun la fiert. Se fierb 2 minute sau pina scad putin
4 Se adauga rosiile, anghinarele si sarea; se pun din nou la fiert. Se pune puiul inapoi in tigaie si se face focul mic; se acopera si se tin la foc mic 30 de minute sau pina cind puiul este facut.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui arrabiata cu ciuperci shitake si anghinare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Chiftele cu sos de ciuperci(Almondegas com cogumelos)

Chiftele cu sos de ciuperci(Almondegas com cogumelos)

Ciupercile se spala,se usuca si se taie felii.Amesteca carnea cu oul batut,pesmet,mustar,sucul de

13 voturi    11 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Limba cu cartofi natur si sos de marar

Limba cu cartofi natur si sos de marar

Se tine carnea in apa rece 10-15 minute, apoi se spala. Se pune la fiert in 4 litri de apa rece cu

7 voturi    3 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 cana ciuperci shiitake uscate
  • 1 1/2 cana apa fiarta
  • 3 lingurite ulei de masline
  • 1,2 kg pulpe superioare si ciocanele de pui
  • fara piele
  • 2 linguri faina
  • 1 ceapa de marime medie
  • tocata fin
  • 6 catei de usturoi
  • taiati felii
  • 1 lingura rozmarin uscat
  • maruntit
  • 3/4 lingurita fulgi piper rosu zdrobit
  • 1 1/2 cana rosii taiate din conserva
  • 1 pachet (250 g) miezuri de anghinare congelate
  • 1/2 lingurita sare

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Shaorma cu tortilla si salata Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Ciulama de pui cu ciuperci Ciulama de pui cu ciuperci

In cratita cu ulei, se pun aripioarele curatate, taiate si spalate; dupa ce s-au rumenit, se scot pe o farfurie; in uleiul ramas, se

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Shashlik