autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Pui cu ananas

Autor: Cristiana Moldoveanu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

China


    Reteta postata pe: 20 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristiana Moldoveanu (Chef de cuisine)   
Specific:  

China


Reteta postata pe: 20 aprilie 2009

Ingrediente
- 5 pulpe pui, - 4 morcovi, - 1 ardei gras rosu si unul verde, - 1 catel usturoi, - 1 cutie comport ananas, - 1 1/2 lingura sos soia, - 1 1/2 lingura amidon, - ulei masline, sos:, - 2-3 lg bulion (suc de rosii), - 1 lg sos soia, - 1 lingurita otet mere, - 1 lingurita zahar, - 2 linguri suc din compotul de ananas, Garnitura:, - orez sau spaghete orez fierte si un pic prajite

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Pulpele se spala, se curata de piele, se desozeaza si se taie in bucatele. Se pun intr-un castron si peste ele se adauga sosul de soia, amidonul si se amesteca. Apoi se pun in tigaie (wok, dar merge si in orice alta tigaie de teflon) cu o lingura de ulei incins. si se lasa la foc mic apoi potrivit, amestecand din cand in cand sa nu se arda. bucatile de pui trebuie sa fie un pic prajite. Intre timp cureti morcovii, ii tai subtiri pe lung (in functie de lungimea lui eu il tai pe jumatate, sau in trei bucati si apoi fac felii subtiri), ardeii ii tai in bucati mari si adaugi si catelul de ustutoi (taiat si el). Dupa ce carnea s-a facut, o scoti intr-un castron si o lasi la cald. in aceeasi tigaie pui legumele de mai sus (daca mai e nevoie mai adaugi un pic de ulei) impreuna cu 2 linguri de suc din compotul de ananas si 2 linguri de sos de soia. le lasi sa fiarba pana se evapora sucul, dupa care se calesc (nu se lasa foarte mult pt ca morcovul si ardeiul nu trebuie sa se inmoaie foarte tare). dupa ce s-au calit se adauga bucatile de ananas din compot impreuna cu sucul ramas, se mai fierb 5 minute apoi se adauga carnea si sosul din bulion.
Sosul se prepara asa: intr-un castron amesteci toate ingredientele si le adaugi in compozitie. Se mai lasa 10-15 minute si apoi se ia de pe foc.
Este foarte bun cu garnitura de orez sau spaghete de orez, peste care se adauga sos de soia, dupa preferinte. Spaghetele eu le pregatesc asa:
fierb apa, o iau de pe foc, pun spaghetele in apa si le las pana se inmoaie (cam 15 min). Apoi le pun intr-o tigaie incinsa cu foarte putin ulei si 1-2 linguri sos de soaia si le calesc.

Cam asta e tot. Este mancarea preferata a familiei mele. din pacate nu am o poza acum, dar cand voi mai gati, voi face cateva si le voi posta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu ananas" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Piept de pui cu ananas

Piept de pui cu ananas

Pieptul de pui se condimenteaza si se da la frigider o ora. Intre timp curatam morcovul, usturoiul,

18 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ananas

Pui cu ananas

Intr-o tava unsa , se pun pulpele de pui si cartofii taiati in patru, dupa ce au fost trecute prin

8 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    alexandra , 06 august 2009

    Am facut reteta, am mai adaugat si ciuperci si praz si a iesit o bunatate!merci si din partea prietenilor mei :D:D

Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • - 5 pulpe pui
  • - 4 morcovi
  • - 1 ardei gras rosu si unul verde
  • - 1 catel usturoi
  • - 1 cutie comport ananas
  • - 1 1/2 lingura sos soia
  • - 1 1/2 lingura amidon
  • - ulei masline
  • sos:
  • - 2-3 lg bulion (suc de rosii)
  • - 1 lg sos soia
  • - 1 lingurita otet mere
  • - 1 lingurita zahar
  • - 2 linguri suc din compotul de ananas
  • Garnitura:
  • - orez sau spaghete orez fierte si un pic prajite

Raporteaza reteta

Fara foto

alexandra

Am facut reteta, am mai adaugat si ciuperci si praz si a iesit o bunatate!merci si din partea prietenilor mei :D:D

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
MUSACA DE CARTOFI