autor:

Camelia Grosu

» » Fripturi

Pui cu ananas si Rizi-bizi

Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 februarie 2010

Ingrediente
Pentru pui cu ananas:, -1 piept de pui dezosat, -1 cutie de ananas bucati, -4-5 linguri de sos de soia, -amidon, -usturoi, -ghimbir, Pentru Rizi-bizi:, -300g orez (eu am folosit prefiert), -200g mazare verde, -ceapa, -ulei, -1 morcov, -marar (eu am congelat), -250ml vin, -sare, -piper

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Pieptul de pui se taie fasii, se adauga 2-3 linguri de sos de soia (al meu era dulce si brun) se amesteca bine cu fasiile de pui si se lasa la marinat timp de jumatate de ora la frigider. In acest timp ne ocupam de Rizi-bizi.
Se spala orezul in mai multe ape si se pune la fiert intr-un litru de apa cu sare si piper. In alt vas se caleste in ulei ceapa cu morcovul, taiate marunt. Se adauga mazarea si mararul tocat. Cand s-a fiert orezul se pune peste el mazarea, ceapa si morcovul si se amesteca si se adauga cei 250ml de vin. Se transfera amestecul intr-un vas termorezistent si se va pune la cuptorul preincalzit 20 de minute inainte de servire.
Se ia de la frigider pieptul, se tavaleste fiecare fasie prin amidon si se prajeste in ulei incins. Cand s-a rumenit putin se scoate pe o farfurie si se lasa deoparte. Uleiul ramas se scurge de ramasitele de amidon, se spala tigaia si se pune inapoi in tigaia curata. In acest ulei se prajesc cubuletele de ananas pana se inmoaie putin. Se adauga zeama de la compot, 1-2 linguri de sos de soia, usturoiul si ghimbirul si se lasa totul sa fiarba. Cand este aproape gata se adauga si puiul prajit si se mai lasa sa fiarba putin. In acest timp vasul cu Rizi-bizi a fost introdus in cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu ananas si Rizi-bizi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Cotlet de porc la tava in vin alb

Cotlet de porc la tava in vin alb

Mare filozofie nu-i. Se ia cotletul, se spala in apa rece si se aseaza in tava. Restul de ingrediente

5 voturi    4 comentarii
50 min
Fripturi
Pui pe Sticla

Pui pe Sticla

Se ia puiul se curata, parleste si se spala, se scot maruntaiele si se spala bine inauntru, dupa

27 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

    Foarte frumos!

  • Vekas

    Vekas (Chef de cuisine) , 08 martie 2010

    Interesant, Camelia.Si eu prepar Rizi-bizi , dar cu supa de pui, niciodata nu am gatit preparatul cu vin.Voi incerca si varianta ta.Mersi de idee.Meriti 5 puncte.

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 02 martie 2010

    Ce frumos arata.

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • Pentru pui cu ananas:
  • -1 piept de pui dezosat
  • -1 cutie de ananas bucati
  • -4-5 linguri de sos de soia
  • -amidon
  • -usturoi
  • -ghimbir
  • Pentru Rizi-bizi:
  • -300g orez (eu am folosit prefiert)
  • -200g mazare verde
  • -ceapa
  • -ulei
  • -1 morcov
  • -marar (eu am congelat)
  • -250ml vin
  • -sare
  • -piper

Raporteaza reteta

Retete
de Camelia Grosu
Gogosele umplute

Gogosele umplute

Apa, uleiul si sarea se dau in clocot, se iau de pe foc si se toarna faina dintr-o data toata batandu-se

13 voturi    7 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Chec din carne de porc

Chec din carne de porc

Se fierb 20 de minute ouale, le introducem apoi in apa rece, le curatam si le taiem in doua pe lung.

13 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Sos de carne

Sos de carne

Intr-o cratita se pune carnea, sucul de rosii, usturoiul curatat si taiat felii, mirodeniile, uleiul,

11 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Sosuri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte frumos!

Adauga reteta
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Somn marinat in sos mediteranean