autor:

Andreea Constantina Manciu

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

PUI CU MIERE SI PORTOCALE LA CUPTOR - RETETA TESTATA

Autor: Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 aprilie 2009

Ingrediente
- un pui, - condimente pentru pui, - o portocala, - miere, - morcov, conopida, - orez, - delicat, - margarina, - unt, - bulion

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

20 voturi

Mod de preparare

1. Se spala puiul, se curata si se taie in bucati. Se condimenteaza bine, se unge cu miere si se cresteaza in doua parti si se pun feliile de portocale.
2.Portocala se curata foarte bine, inclusiv de acea albeata, pentru a nu fi puiul amar.
3.Se pune puiul intr-o tava unsa cu margarina.
4.Se tine la cuptor timp de o ora, o ora si ceva.Dupa o ora scoateti tava si intoarceti puiul si pe cealalta parte.
5.Orezul se fierbe impreuna cu 2 linguri de delicat.
6.Morcovul si conopida, tocate foarte marunt, se pun intr- o tigaie cu cateva cubulete de unt, se amesteca, se acopera tigaia cu un capac, pentru a se inabusi.Cand sunt inabusite legumele, se adauga o lingurita de bulion si delicat.
Daca ti-a placut reteta noastra "PUI CU MIERE SI PORTOCALE LA CUPTOR - RETETA TESTATA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Friptura de pasare cu cartofi

Friptura de pasare cu cartofi

Cartofii se fierb intregi in apa cu sare. Apoi ii tai usor, cu grija sa nu se rupa, pe lung in 4. Bucatile

1 vot    13 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Piept de raţă cu piersici

Piept de raţă cu piersici

Taie partea cu grăsime a pieptului de raţă în pătrăţele. Opăreşte 2 minute piersicile în

5 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Czompa

    Czompa (Chef de cuisine):

    E foarte gustos! Am facut si eu cu piept de pui si se face si repede si e super gustul.

  • 16 comentarii
  • Fara foto

  • Alina_Chiticaru

    Alina_Chiticaru (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2014

    Arata delicios!

  • Fara foto

    Estera Flori (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

    foarte interesanta reteta.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

    O mancare delicoasa, rafinata. Am salvat*o

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2010

      Superb arata,felicitari nota 10 si ai votul meu.Pozele expuse sunt pe intelesul tuturor,foarte frumos ai prezentat reteta.

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 19 septembrie 2009

      Interesanta reteta,am salvat-o in cartea mea de retete pentru a o testa,felicitari.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2009

      Eu fac asa cu muschi de porc dar voi salva si voi incerca si cu pui..............este mai dietetic.Foarte bine arata ...........de gustos nici ca mai vorbesc.

    • Fara foto

      Nadia , 03 august 2009

      Arata nemaipomenit. O salvez!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 02 august 2009

      Felicitari! Fara uvinte.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 iulie 2009

      Trebuie sa fie tare gustoasa dupa cum arata...

    • Fara foto

      cam , 31 iulie 2009

      Reteta acesta eu am vazut-o pe tv. la Euforia, este o emisiune cu un tip maestru al fripturilor la grill, din America, care a fost si la noi.Am facut-o si eu dar ca legume am pus mazare, iar portocala am storso si asa am uns siiiiiiiii NU MI-A PLACUT.Este o retata pt. cei carora le plac mancarurile exotice, cei care prefera mancare traditionala, in sensul ca e obisnut ca friptura de carne sa aiba anumite condimente deci asa ca mine, sigur nu le va placea.Oricum Pofta buna celor carora le place.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 29 iulie 2009

      Arata foarte bine,merita incercata.Felicitari, pentru reteta, cred ca este un deliciu.

    • Maria Lupean

      Maria Lupean (Chef de cuisine) , 28 iulie 2009

      Suna bine, o sa incerc, am salvat deja reteta, multumesc!

    • Andreea Constantina Manciu

      Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 28 iulie 2009

      Multumesc frumos pentru aprecieri! Este delicios puiul astfel preparat, e foarte fraged.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 28 iulie 2009

      Super bun,cred ca este delicioasa.

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 05 mai 2009

      Vai, e un deliciu reteta asta! Cel putin, mie asa mi se pare... Eu o fac doar cu piept de pui. Oricum, e delicioasa!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2009

      Arata bine si cred ca este si gustos!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

20 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Andreea Constantina Manciu
PUI CU VIN

PUI CU VIN

1.Se taie sunculita sau kaiserul feliute(daca este afumat se va opari 2-3 minute) si se caleste 2.Peste

25 voturi    23 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne
SARMALE

SARMALE

1.Adaugam peste carne condimentele pentru sarmale,ouale, orezul, delikatul si amestecam. 2.Luam

16 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Spaghete cu carne tocata

Spaghete cu carne tocata

Se fierb spaghetele, cand sunt aproape fierte se adauga carnea tocata, se mai fierb vreo 15 minute,

8 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza

Alina_Chiticaru (Chef de cuisine)

Arata delicios!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Fantanita de cartofi cu carne de vita