autor:

Raluca Buzoianu

» » Mancaruri cu carne

Pui cu sos dulce acrisor

Autor: Raluca Buzoianu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 martie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Raluca Buzoianu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 martie 2013

Ingrediente
Pentru 2 portii:, - 500 g inner file de pui, - 200 g faina de porumb ( in engleza cornstarch, este diferit de malaiul nostru, seamana cu pufuletii pisati), - 2 oua, -sare, piper, - 2-3 linguri ulei de masline, , Pentru sos:, - 150 g zahar brun, - 4 linguri suc de rosii, - 100 ml otet de mere, - 1 lingura de soia, - o lingurita de sare cu usturoi granulat

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

0 voturi

Mod de preparare

- se taie fileul de pui bucatele de 5 cm, se sareaza si pipereaza dupa gust
- se bat ouale
- bucatile de pui se scufunda in ouale batute, apoi se trec prin faina de porumb (pana aici, se procedeaza ca la snitel)
- bucatelele pane se prajesc usor in tigaia teflonata, cateva minute pe fiecare parte; atentie, preparerea lor nu trebuie facuta pana se prajesc integral, trebuie sa fie doar putin colorate
- se aseaza intr-un singur strat intr-o tava pentru cuptor
- se preincalzeste cuptorul la 160 grade
- se amesteca ingredientele pentru sos si se amesteca bine
- se toarna sosul peste bucatile de pui din tava
- tava sta la cuptor circa 45 minute, timp in care bucatile de pui se intorc usor de aproximativ 3 ori, astfel incat sa fie acoperite uniform de sos

Puiul cu sos se serveste pe un pat de orez simplu.

Am gasit aceasta reteta pe un site englezesc, si am adaptat-o ingredientelor care se pot gasi in Romania.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu sos dulce acrisor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui cu ananas in sos dulce acrisor

Pui cu ananas in sos dulce acrisor

1.Pieptul de pui se spala, dupa care se taie cuburi mai maricele si se marineaza la frigider in sos

53 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Pui in sos dulce-acrisor

Pui in sos dulce-acrisor

Rosiile se fierb impreuna cu cardamom-ul si pasta de usturoi si ghimbir pana devin piure. Separat,

4 voturi    1 comentariu
45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru 2 portii:
  • - 500 g inner file de pui
  • - 200 g faina de porumb ( in engleza cornstarch
  • este diferit de malaiul nostru
  • seamana cu pufuletii pisati)
  • - 2 oua
  • -sare
  • piper
  • - 2-3 linguri ulei de masline
  • Pentru sos:
  • - 150 g zahar brun
  • - 4 linguri suc de rosii
  • - 100 ml otet de mere
  • - 1 lingura de soia
  • - o lingurita de sare cu usturoi granulat

Raporteaza reteta

Retete
de Raluca Buzoianu
Salata andive cu branza si prosciutto

Salata andive cu branza si prosciutto

Se taie andivele bucati de aproximativ 2 cm. Se taie sunca fasii subtiri si braza cubulete. Se face

0 voturi    0 comentarii
20 min
Salate diverse
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Gulas ardelenesc