Pui cu vin rosu, vin de Porto si prune uscate

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cana prune uscate, fara sâmburi
  • 2/3 cana vin rosu sec
  • 1/3 cana vin de Porto
  • 2 lingurite ulei de masline
  • 450 g pulpe de pui fara piele, fara os, taiate in bucati de 5 cm
  • 2 linguri faina
  • 8 cepe verzi taiate În bucati de 5 cm
  • 2 lingurite coaja de portocala taiata fâsii subtiri
  • 1/4 cana suc de portocale
  • 2 lingurite otet balsamic
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper
  • 3 linguri patrunjel tocat

Mod de preparare

1. Într-un castron, se amesteca prunele uscate, vinul si vinul de Porto; se Iasa sa stea 30 de minute la temperatura camerei.

2. Într-o tigaie mare de teflon, se incinge uleiul la foc potrivit. Se da puiul prin faina, scuturând faina in exces. Se pune puiul În tigaie si se caieste 3 minute sau pâna când se rumeneste. Se adauga ceapa si se caieste 1 minut sau pâna se moaie.

3. Se adauga prunele si lichidul În care au stat. Coaja de portocala, sucul de portocala, otetul, sarea si piperul; se pun la fiert. Când fierb se face focul mic; se acopera si se fierb 20 de minute sau pâna când puiul si prunele sunt facute. Se adauga patrunjelul.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise