Pui cu vin rosu, vin de Porto si prune uscate

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cana prune uscate, fara sâmburi
  • 2/3 cana vin rosu sec
  • 1/3 cana vin de Porto
  • 2 lingurite ulei de masline
  • 450 g pulpe de pui fara piele, fara os, taiate in bucati de 5 cm
  • 2 linguri faina
  • 8 cepe verzi taiate În bucati de 5 cm
  • 2 lingurite coaja de portocala taiata fâsii subtiri
  • 1/4 cana suc de portocale
  • 2 lingurite otet balsamic
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper
  • 3 linguri patrunjel tocat

Mod de preparare

1. Într-un castron, se amesteca prunele uscate, vinul si vinul de Porto; se Iasa sa stea 30 de minute la temperatura camerei.

2. Într-o tigaie mare de teflon, se incinge uleiul la foc potrivit. Se da puiul prin faina, scuturând faina in exces. Se pune puiul În tigaie si se caieste 3 minute sau pâna când se rumeneste. Se adauga ceapa si se caieste 1 minut sau pâna se moaie.

3. Se adauga prunele si lichidul În care au stat. Coaja de portocala, sucul de portocala, otetul, sarea si piperul; se pun la fiert. Când fierb se face focul mic; se acopera si se fierb 20 de minute sau pâna când puiul si prunele sunt facute. Se adauga patrunjelul.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise