autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Pui cu vin rosu, vin de Porto si prune uscate

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 aprilie 2009

Ingrediente
1 cana prune uscate, fara sâmburi, 2/3 cana vin rosu sec, 1/3 cana vin de Porto, 2 lingurite ulei de masline, 450 g pulpe de pui fara piele, fara os, taiate in bucati de 5 cm, 2 linguri faina, 8 cepe verzi taiate În bucati de 5 cm, 2 lingurite coaja de portocala taiata fâsii subtiri, 1/4 cana suc de portocale, 2 lingurite otet balsamic, 1/2 lingurita sare, 1/2 lingurita piper, 3 linguri patrunjel tocat

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

1. Într-un castron, se amesteca prunele uscate, vinul si vinul de Porto; se Iasa sa stea 30 de minute la temperatura camerei.
2. Într-o tigaie mare de teflon, se incinge uleiul la foc potrivit. Se da puiul prin faina, scuturând faina in exces. Se pune puiul În tigaie si se caieste 3 minute sau pâna când se rumeneste. Se adauga ceapa si se caieste 1 minut sau pâna se moaie.
3. Se adauga prunele si lichidul În care au stat. Coaja de portocala, sucul de portocala, otetul, sarea si piperul; se pun la fiert. Când fierb se face focul mic; se acopera si se fierb 20 de minute sau pâna când puiul si prunele sunt facute. Se adauga patrunjelul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu vin rosu, vin de Porto si prune uscate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Tocanita de pui dietetica

Tocanita de pui dietetica

Se spala toate legumele si se toaca marunt, carnea se da intr un clocot separat. Se adauga ulei,

3 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tournedos de vitel cu ceapa

Tournedos de vitel cu ceapa

Muschiul de vitel il taiem in felii cam de 1 cm grosime. Ceapa si ardeiul le taiem marunt de tot

7 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi 12

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 1 cana prune uscate
  • fara sâmburi
  • 2/3 cana vin rosu sec
  • 1/3 cana vin de Porto
  • 2 lingurite ulei de masline
  • 450 g pulpe de pui fara piele
  • fara os
  • taiate in bucati de 5 cm
  • 2 linguri faina
  • 8 cepe verzi taiate În bucati de 5 cm
  • 2 lingurite coaja de portocala taiata fâsii subtiri
  • 1/4 cana suc de portocale
  • 2 lingurite otet balsamic
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper
  • 3 linguri patrunjel tocat

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Piccata à la Catalina