autor:

Dachman Laura

» » , , , , Aperitive, Fripturi, Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Sosuri

Pui fiert cu sos cu tarhon

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 februarie 2010

Ingrediente
Pentru pui, 1 pui, curatat de piele, 2 morcovi, feliati, 6 boabe de piper negru, 1 foaie de dafin, 1 ceapa, tocata, 1 mana de patrunjel proaspat tocat, 1 lingura de tarhon maruntit, 1 catel de usturoi, decojit si zdrobit, 3 lingurite sare, , Pentru sos, 2 linguri unt, 3 linguri faina, 200 gr smantana, 1 galbenus de ou

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Pune puiul, morcovii,boabele de piper, foaia de dafin, ceapa, patrunjelul, 1 lingurita tarhon, catelul de usturoi si sarea intr-o cratita mare, umple cratita cu apa cat sa acopere toate ingredientele si pune totul la fiert 45 minute – 1 ora pana cand carnea s-a facut.Scoate puiul din cratita si pune-l deoparte.
Strecoara 1L lichid in care a fiert puiul si pune-l intr-o cratita, pe foc mediu.Lasa-l sa fiarba pana cand scade la 600 ml.Intr-o alta craita topeste untul si adauga faina.Gateste faina 1-2 minute, amestecand continuu.Gradat, adauga 600 ml supa, amestecand continuu.Lasa sosul sa fiarba cateva minute pana cand se ingroasa apoi asezoneaza-l dupa gust.Amesteca smantana cu galbenusul de ou si tarhonul ramas si adauga aceasta compozitie la sosul din cratita.Gateste sosul pana cand se ingroasa putin, dar nu-l fierbe.Serveste-le cu puiul fiert.

http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui fiert cu sos cu tarhon" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Tocanita De Porc

Tocanita De Porc

Taiati carnea de porc in cuburi mici, tocati ceapa si morcovul apoi caliti-le in putin ulei. Cand

5 voturi    2 comentarii
50 min
Sosuri
Pasta de leurda

Pasta de leurda

Alegem frunzele, indepartam uscaturi, ganganii si altele...asta in cazul in care leurda este culeasa

4 voturi    0 comentarii
1h
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru pui
  • 1 pui
  • curatat de piele
  • 2 morcovi
  • feliati
  • 6 boabe de piper negru
  • 1 foaie de dafin
  • 1 ceapa
  • tocata
  • 1 mana de patrunjel proaspat tocat
  • 1 lingura de tarhon maruntit
  • 1 catel de usturoi
  • decojit si zdrobit
  • 3 lingurite sare
  • Pentru sos
  • 2 linguri unt
  • 3 linguri faina
  • 200 gr smantana
  • 1 galbenus de ou

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Pesto de patrunjel Pesto de patrunjel

Patrunjelul se taie mai marunt si impreuna cu oregano taiat marunt, sare si uleiul de masline se dau la blender pana se obtine o pasta. Se

0 voturi    0 comentarii
15 min
Conserve si muraturi
Suc de rosii cu ardei kapia rosu Suc de rosii cu ardei kapia rosu

Rosiile bine spalate se taie feliute si se indeparteaza petele, cotoarele, oprind numai partea sanatoasa si coapta, apoi se dau prin

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Sos de usturoi