Pui fiert cu sos cu tarhon

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Pui fiert cu sos cu tarhon

Ingrediente

  • Pentru pui
  • 1 pui, curatat de piele
  • 2 morcovi, feliati
  • 6 boabe de piper negru
  • 1 foaie de dafin
  • 1 ceapa, tocata
  • 1 mana de patrunjel proaspat tocat
  • 1 lingura de tarhon maruntit
  • 1 catel de usturoi, decojit si zdrobit
  • 3 lingurite sare
  • Pentru sos
  • 2 linguri unt
  • 3 linguri faina
  • 200 gr smantana
  • 1 galbenus de ou

Mod de preparare

Pune puiul, morcovii,boabele de piper, foaia de dafin, ceapa, patrunjelul, 1 lingurita tarhon, catelul de usturoi si sarea intr-o cratita mare, umple cratita cu apa cat sa acopere toate ingredientele si pune totul la fiert 45 minute – 1 ora pana cand carnea s-a facut.Scoate puiul din cratita si pune-l deoparte.

Strecoara 1L lichid in care a fiert puiul si pune-l intr-o cratita, pe foc mediu.Lasa-l sa fiarba pana cand scade la 600 ml.Intr-o alta craita topeste untul si adauga faina.Gateste faina 1-2 minute, amestecand continuu.Gradat, adauga 600 ml supa, amestecand continuu.Lasa sosul sa fiarba cateva minute pana cand se ingroasa apoi asezoneaza-l dupa gust.Amesteca smantana cu galbenusul de ou si tarhonul ramas si adauga aceasta compozitie la sosul din cratita.Gateste sosul pana cand se ingroasa putin, dar nu-l fierbe.Serveste-le cu puiul fiert.

http://lauradfood.blogspot.com/

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise