Reteta postata pe: 01 septembrie 2009
Ingrediente
2 pui ( cca 900 g fiecare).Se poate folosi si filet de pui, 1 lingurita de sare, 2 lingurite boia de ardei, 50 g unt, 1 ceapa tocata mare (aprox 50 g), 1 catel usturoi zdrobit, 2 ½ dl supa de carne de pui, 2 dl smantana ( de preferinta 18% grasime), 1 lingura faina, patrunjel tocat, 320 g orez
Dificultate: Medie | Timp: 1h
Mod de preparare
Fiecare pui se taie in 4 parti.Se sareaza si se adauga boiaua de ardei . Se prajeste usor in unt.Se scoate din cratita in care s-a prajit.In acelasi unt ramas dupa prajirea pieselor de pui, se pune ceapa si usturoiul sa se prajeasca.Dupa ce s.au prajit , se pune puiul inapoi in oala si se lasa sa fiarba impreuna cu supa pana cand sunt fragezi, cam ½ de ora la foc mic.Se iau piesele de pui din oala.Se adauga smantana si faina impreuna.Aceste doua ingrediente,smantana si faina, se fierb cu grija.Se gusta sosul.Si se adauga peste piesele de pui
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui in sos de boia de ardei" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Am curățat cartofii, i-am tăiat în sferturi și i-am amestecat cu ceapa, lămâia, usturoiul,
2 voturi
3 comentarii
1h 30 min
Se spala carnea , se cresteaza in 3-4 locuri, se condimenteaza cu sare si piper si se pune pe gratar.Cand
3 voturi
0 comentarii
30 min
Recomandari pentru tine si casa ta
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
AndreeaGraversen25 , 24 octombrie 2009
Da absolut boia dulce...am uitat sa specific
valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 octombrie 2009
Cred ca este o bunatate...Totusi cred ca folosesti boia dulce,nu? Altfel doua lingurite cu boia iute ar fi prea mult,mai ales ca se adauga si usturoi...