autor:

Doina  Varga

» » Mancaruri cu carne

Pui în sos de cidru (reteta Turul Frantei Eurosport 2011)

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 08 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 08 iulie 2011

Ingrediente
opt felii medii de file de pui, 1/2 linguriţă sare de mare, 1/4 linguriţă piper negru, o lingură de unt plus alte 2 linguriţe de unt, 125 g ceapă albă tăiată fin, 250 ml de cidru dulce

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

21 voturi

Mod de preparare

Dragi prietene, a inceput o noua editie a Turului Frantei si continuam traditia de a prepara retetele care ne incanta Retete Turul Frantei Eurosport. Anul trecut am avut Pui in bere, anul acesta avem Pui in sos de cidru, dintr-o alta regiune. Sper sa va placa. Noua ne-a placut foarte mult.
Se preîncălzeşte cuptorul (la 200 grade Celsius). Se asezonează carnea de pui cu sare si piper. Într-o tigaie mare preîncălzită se topeşte o lingură de unt în care se rumeneşte puiul, trei minute pe fiecare parte. Apoi se mută bucăţile de carne într-o tavă potrivită pentru a sta în cuptor.
În aceeaşi tigaie se topesc două linguriţe de unt în care se căleşte ceapa timp de cinci minute, la foc mediu. Se adaugă cidrul şi se mai fierbe sosul încă patru minute, amestecând continuu (sosul trebuie să fie gros). Am simtit nevoia de o micuta garnitura si am taiat in doua, pe lungime, trei morcoviori pe care i-am lasat sa fiarba in sosul de cidru. Am pus morcovii langa carne si am mixat sosul 2-3 secunde ca fie mai grosut.
Se toarnă sosul peste bucăţile de pui rumenit şi se pune la cuptor, neacoperit timp de 10-15 minute.
Daca nu aveti cidru, puteti folosi un suc de mere cu putin otet balsamic. Va fi nemaipomenit, oricum la fierbere dispare alcoolul din cidru, ramane doar savoarea.
Nu ma asteptam la o asemenea aroma. Recunosc, a fost peste ce credeam eu ca va iesi. Bun, bun, bun. Multumesc Turul Frantei Eurosport Romania. Ne delectam si vom urmari si urmatoarele etape, macar de dragul de a ne indopa frantuzeste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui în sos de cidru (reteta Turul Frantei Eurosport 2011)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi cu kaizer

Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Ardei umpluti

Ardei umpluti

Ceapa o tocam si o calim in ulei, apoi o amestecam cu orez, carnea tocata, sucul de rosii, marar

6 voturi    3 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 iulie 2011

    Este foarte gustoasa, imi place combinatia de carnita cu sosul de cidru.

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 11 iulie 2011

    Adrian, reteta o am de la televizor. Sotul meu este pasionat de sport si se uita la Turul Frantei. Fiecare etapa a Turului Frantei trece printr-o regiune caracterizata si de savoarea culinara locala … Comentatorii Eurosport Romania prezinta in fiecare etapa o reteta interesanta. Mie mi-au placut mai multe retete. Am incercat-o si pe aceasta. Anul trecut am mai pus cateva retete pe site. Daca dai cautare "reteta Turul Frantei Eurosport" le vei gasi si pe celelate. Nu am inteles de ce te superi.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 11 iulie 2011

    Foarte fin si aromat!*****

    • adrianneag

      adrianneag (Chef de cuisine) , 10 iulie 2011

      Putem sti si noi de unde aveti reteta ? Nu de alta, dar am am avut numeroase incercari de postare a unor retete pe care le-am capatat din strainatate sau luate chiar de pe net si mi-au fost refuzate. Asta acum vreo 11 luni, dupa aceea m-am lasat pagubas. Am vazut ca daca postezi reteta cu o interpretare personala, zice toata lumea ca esti originalul. Si atunci intreb, ce rost are site-ul asta, daca nu sa adune retete de la toata lumea ? Sau lumea care posteaza este selectata ???

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 09 iulie 2011

      Cred ca este o bunatate !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

35 min

21 voturi

Ingrediente

  • opt felii medii de file de pui
  • 1/2 linguriţă sare de mare
  • 1/4 linguriţă piper negru
  • o lingură de unt plus alte 2 linguriţe de unt
  • 125 g ceapă albă tăiată fin
  • 250 ml de cidru dulce

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

128 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Este foarte gustoasa, imi place combinatia de carnita cu sosul de cidru.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Puisor la gratar cu legume