Pui în sos de cidru (reteta Turul Frantei Eurosport 2011)

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa
Pui în sos de cidru (reteta Turul Frantei Eurosport 2011)

Ingrediente

  • opt felii medii de file de pui
  • 1/2 linguriţă sare de mare
  • 1/4 linguriţă piper negru
  • o lingură de unt plus alte 2 linguriţe de unt
  • 125 g ceapă albă tăiată fin
  • 250 ml de cidru dulce

Mod de preparare

Dragi prietene, a inceput o noua editie a Turului Frantei si continuam traditia de a prepara retetele care ne incanta Retete Turul Frantei Eurosport. Anul trecut am avut Pui in bere, anul acesta avem Pui in sos de cidru, dintr-o alta regiune. Sper sa va placa. Noua ne-a placut foarte mult.

Se preîncălzeşte cuptorul (la 200 grade Celsius). Se asezonează carnea de pui cu sare si piper. Într-o tigaie mare preîncălzită se topeşte o lingură de unt în care se rumeneşte puiul, trei minute pe fiecare parte. Apoi se mută bucăţile de carne într-o tavă potrivită pentru a sta în cuptor.

În aceeaşi tigaie se topesc două linguriţe de unt în care se căleşte ceapa timp de cinci minute, la foc mediu. Se adaugă cidrul şi se mai fierbe sosul încă patru minute, amestecând continuu (sosul trebuie să fie gros). Am simtit nevoia de o micuta garnitura si am taiat in doua, pe lungime, trei morcoviori pe care i-am lasat sa fiarba in sosul de cidru. Am pus morcovii langa carne si am mixat sosul 2-3 secunde ca fie mai grosut.

Se toarnă sosul peste bucăţile de pui rumenit şi se pune la cuptor, neacoperit timp de 10-15 minute.

Daca nu aveti cidru, puteti folosi un suc de mere cu putin otet balsamic. Va fi nemaipomenit, oricum la fierbere dispare alcoolul din cidru, ramane doar savoarea.

Nu ma asteptam la o asemenea aroma. Recunosc, a fost peste ce credeam eu ca va iesi. Bun, bun, bun. Multumesc Turul Frantei Eurosport Romania. Ne delectam si vom urmari si urmatoarele etape, macar de dragul de a ne indopa frantuzeste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor