Pui la cuptor cu garnitura de cartofi copti

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Pui la cuptor cu garnitura de cartofi copti

Ingrediente

  • 1 kg de carne de pui (pulpe inferioare-ciocanele),
  • 3-4 cartofi,
  • 6-7 baby carotts (morcovi mai mici),
  • o punga magica knorr pt pui cu usturoi,
  • 1 capatana de usturoi
  • un ardei (poate fi si rosu, dar si galben),
  • 1 ceapa medie,
  • 2 rosii mai moi
  • 1 legatura de patrunjel
  • folie de aluminiu
  • sare, piper

Mod de preparare

Se spala puiul, se introduce in punga Knorr impreuna cu ceapa taiata cubulete, 4-5 catei de usturoi, ardeiul taiat fideluta si condimentele din punga. Se inchide punga la gura si se agita. Se pune intr-o tava si se baga in cuptorul incins in prealabil la 170 de grade, dar nu inainte de a face cateva gauri in punga cu o scobitoare.
Se iau cartofii, se spala bine si se impacheteaza individual (in coaja) in folia de aluminiu, dupa care se baga in cuptor pentru aproximativ 40 de minute. Morcovii se curata, se spala, se aseaza pe o folie de aluminiu, se presara sare si se baga la cuptor (impachetati in folie).
Rosiile se oparesc, se curata, se calesc, se adaga sare, piper si 2-3 catei de usturoi.
Se scot cartofii de la cuptor, se lasa sa se raceasca putin si se decojesc, iar mai apoi se taie in cuburi. Scoateti morcovii, ii puneti peste cartofii taiati si se adaga sosul de rosii. Scoateti pulpele de la cuptor, iar sosul de la friptura il puneti peste garnitura. Asadar, friptura se serveste impreuna cu garnitura si patrunjelul taiat marunt pe deasupra.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise