autor:

Alice Ciobanu

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Pui la cuptor cu sos de miere şi ceapă roşie

Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 iulie 2011

Ingrediente
2 pulpe mari de pui şi 2 aripioare ...dar puteţi folosi orice fel de carne de pui..., 4 căţei de usturoi, 2 cepe roşii, de apă, tăiate sferturi, 2 linguri sănătoase de miere, 3 linguri oţet balsamic de bună calitate, 2 linguri rozmarin, 150 ml concentrat de pui, 3 linguri ulei măsline, 10 boabe de piper

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

6 voturi

Mod de preparare

Preîncălziţi cuptorul la semnul 6/200 C.

Într-o tavă aşezaţi carnea de pui, ceapa de apă tăiată sferturi şi usturoiul tăiat feliuţe.

Combinaţi apoi 150 ml concentrat de pui cu mierea, oţelul balsamic, uleiul de măsline şi la sfârşit cele două linguri de rozmarin. Amestecaţi bine şi turnaţi totul în tavă.

Aruncaţi şi cele 10 boabe de piper, acoperiţi cu o folie şi daţi la coptor pentru 10 minute. După 10 minute scoateţi folia şi mai lăsaţi friptura înca 30-35 minute. Aveţi grijă să o mai stropiţi din când în când cu sucul din tavă.

Fenomenal de bun totul, pe cuvânt!

Noi am servit-o alături de un orez basmatic, fiert cu unt şi un praf de sare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la cuptor cu sos de miere şi ceapă roşie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Mancare cu gaturi de curcan la cuptor

Mancare cu gaturi de curcan la cuptor

Se spala gaturile de curcan,se taie in jumatate,iar apoi se pun la fiert timp de 15 minute(luand

1 vot    0 comentarii
59 min
Mancaruri cu carne
Sarmalute cu varza acra si coasta afumata (scarita)

Sarmalute cu varza acra si coasta afumata (scarita)

Curatati, tocati si caliti in ulei cepele cu morcovul ras, adaugati ketchup, concentratul si orezul

19 voturi    10 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 15 iulie 2011

    Suna bine.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 11 iulie 2011

    Foarte bun si aromat si garnitura de orez basmati este un plus de aroma!*****

  • Alice Ciobanu

    Alice Ciobanu (Chef de cuisine) , 11 iulie 2011

    tatiana....incearca...gustul pui dulce-acrisor....foarte tare!!!!

    • tatiana

      tatiana (Chef de cuisine) , 09 iulie 2011

      Reteta interesanta, prezentare buna, explicita, gustul ??????, suntem curiosi !?.

    • Alice Ciobanu

      Alice Ciobanu (Chef de cuisine) , 08 iulie 2011

      incercati-l, merita..serios

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 07 iulie 2011

      Merita incercata !

    • TeoBucatar

      TeoBucatar (Chef de cuisine) , 07 iulie 2011

      Facem si noi!!!

    • Licuta Marin

      Licuta Marin (Chef de cuisine) , 07 iulie 2011

      Cred ca este o bunatate!!!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

6 voturi

Ingrediente

  • 2 pulpe mari de pui şi 2 aripioare ...dar puteţi folosi orice fel de carne de pui...
  • 4 căţei de usturoi
  • 2 cepe roşii
  • de apă
  • tăiate sferturi
  • 2 linguri sănătoase de miere
  • 3 linguri oţet balsamic de bună calitate
  • 2 linguri rozmarin
  • 150 ml concentrat de pui
  • 3 linguri ulei măsline
  • 10 boabe de piper

Raporteaza reteta

Retete
de Alice Ciobanu
Salată de leurdă

Salată de leurdă

Se spală bine leurda şi toate celelalte, se taie potrivit, se amestecă şi se stropeşte cu ulei

10 voturi    2 comentarii
30 min
Salate de legume
Aripi de raţă cu varză

Aripi de raţă cu varză

Se spală raţă şi se pune la fiert. Varza se toacă, se taie... cum o face fiecare pentru mâncarea

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cighir a la "Ciobeni"

Cighir a la "Ciobeni"

Se spală foarte bine toate măruntaiele cu apă rece şi se taie în bucăţi potrivite. Rinichiul

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Suna bine.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de praz cu limba si masline Mancare de praz cu limba si masline

Se fierbe separat limba și se curata de piele cu atentie. Intr-o cratiță se pune ceapă tocata cu 2 linguri de ulei si putina apa.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Shaorma cu tortilla si salata Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Tocanita sudista de pui