autor:

Doina  Varga

» » Fripturi

Pui la gratar cu crusta rumenita cu susan

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 mai 2010

Ingrediente
1,5 kg carne pui (ciocanele, pulpe superioare, piept, aripi), 3 linguri ulei de masline, 1 lingurita boia, 1 lingurita usturoi granulat, 2 lingurite susan, 2 lingurite otet, sare, piper, cimbru

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

11 voturi

Mod de preparare

Se spala carnea, se zvanta cu hartie absorbanta si se impregneaza din belsug cu un amestec preparat din ulei de masline, otet, susan si toate celelalte condimente. Se lasa sa se odihneasca la rece in acest baitz minim 15 minute. Eu l-am lasat de dimineata pana putin inainte de pranz.
Asezati bucatile de pui pe gratarul special cu capac, la foc mediu, 20 minute. Intoarceti carnea, dati focul mai mare si mai lasati intre 5 si 10 minute pana capata o crusta foarte bine rumenita (crispy :) )
Scoateti carnea pe platou si garnisiti cu feliute de usturoi, de peperoni, frunze de patrunjel, etc. Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la gratar cu crusta rumenita cu susan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Cotlet si cartofi la cuptorul cu halogen

Cotlet si cartofi la cuptorul cu halogen

Avantajul gatitului in cuptorul cu halogen: gatiti carnea si cartofii separat, dar in acelasi timp,

5 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Carne de oaie la gratar

Carne de oaie la gratar

Se pregateste carnea de oaie si se marineaza cu vin, piper macinat, sare timp de 15'. Se condimenteaza

10 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Catalina

    Catalina (Chef de cuisine) , 22 mai 2010

    Delicios!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

    Arata tare bine!

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

    Gustos!

    • Fara foto

      Mihaela11 , 16 mai 2010

      Delicios si sanatos! Intr-adevar cu cat il lasi mai mult cu condimentele iese mai aromat.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

11 voturi

Ingrediente

  • 1,5 kg carne pui (ciocanele
  • pulpe superioare
  • piept
  • aripi)
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita boia
  • 1 lingurita usturoi granulat
  • 2 lingurite susan
  • 2 lingurite otet
  • sare
  • piper
  • cimbru

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

130 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

Catalina (Chef de cuisine)

Delicios!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin

Se ia filetul, se spala, se usuca cu un pic de hartie de bucatarie, se taie in bucati mai potrivite, dupa care se condimenteaza cu sare+piper+2

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Fripturi
Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Friptura simpla din ceafa de porc