Reteta postata pe: 16 mai 2010
Ingrediente
1,5 kg carne pui (ciocanele, pulpe superioare, piept, aripi), 3 linguri ulei de masline, 1 lingurita boia, 1 lingurita usturoi granulat, 2 lingurite susan, 2 lingurite otet, sare, piper, cimbru
Dificultate: Redusa | Timp: 40 min
Mod de preparare
Se spala carnea, se zvanta cu hartie absorbanta si se impregneaza din belsug cu un amestec preparat din ulei de masline, otet, susan si toate celelalte condimente. Se lasa sa se odihneasca la rece in acest baitz minim 15 minute. Eu l-am lasat de dimineata pana putin inainte de pranz.
Asezati bucatile de pui pe gratarul special cu capac, la foc mediu, 20 minute. Intoarceti carnea, dati focul mai mare si mai lasati intre 5 si 10 minute pana capata o crusta foarte bine rumenita (crispy :) )
Scoateti carnea pe platou si garnisiti cu feliute de usturoi, de peperoni, frunze de patrunjel, etc. Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la gratar cu crusta rumenita cu susan" nu uita sa-i faci un
review
Intr-o oala sub prsiune punem uleiul de masline la incins si condimentele. Adaugam piptul splat
Carnea o condimentam ,cu cimbru ,sare, piper si 3 catei de usturoi tocati marunt si bagam la frigider
9 voturi
6 comentarii
35 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Mihaela11 , 16 mai 2010
Delicios si sanatos! Intr-adevar cu cat il lasi mai mult cu condimentele iese mai aromat.