Pui la gratar cu crusta rumenita cu susan

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Pui la gratar cu crusta rumenita cu susan

Ingrediente

  • 1,5 kg carne pui (ciocanele, pulpe superioare, piept, aripi)
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita boia
  • 1 lingurita usturoi granulat
  • 2 lingurite susan
  • 2 lingurite otet
  • sare, piper, cimbru

Mod de preparare

Se spala carnea, se zvanta cu hartie absorbanta si se impregneaza din belsug cu un amestec preparat din ulei de masline, otet, susan si toate celelalte condimente. Se lasa sa se odihneasca la rece in acest baitz minim 15 minute. Eu l-am lasat de dimineata pana putin inainte de pranz.

Asezati bucatile de pui pe gratarul special cu capac, la foc mediu, 20 minute. Intoarceti carnea, dati focul mai mare si mai lasati intre 5 si 10 minute pana capata o crusta foarte bine rumenita (crispy :) )

Scoateti carnea pe platou si garnisiti cu feliute de usturoi, de peperoni, frunze de patrunjel, etc. Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Se curata, se spala se taie macroul in doua, inlaturand capul, coada si aripioarele.

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin
Salata de icre

Salata de icre

Reteta de salata de icre. Cum faci acasa salata de icre.

Salata de icre
Crap prajit cu sos de rosii si capere

Crap prajit cu sos de rosii si capere

Crap prajit cu sos de rosii si capere
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor