autor:

Mira

» » Fripturi

Pui marinat cu ghimbir

Autor: Mira (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Japonia


    Reteta postata pe: 08 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mira (Chef de cuisine)   
Specific:  

Japonia


Reteta postata pe: 08 ianuarie 2011

Ingrediente
- 6 pulpe de pui, - 1 bucata mare ghimbir, - 100 ml sos de soia, - 20 ml ulei de masline, - marar uscat, - sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Se spala pulpele si taie in jumatate. Ghimbirul se curata si apoi se da pe razatoarea mica. Se amesteca ghimbirul, sosul de soia, uleiul de masline, maraul, sarea si piperul pana veti avea un sos omogen. Treceti fiecare bucata de carne prin acest sos si o asezati intr-un bol. Dupa ce toata carnea a fost imbibata cu acest sos, turnati peste carne in bol sosul ramas, acoperiti si lasati la frigider sa se marineze (eu ultima data am lasat carnea 20 de ore la marinat). Dupa ce s-a marinat bine, puneti bucatile de carne intr-o tava, turnati peste sosul ramas, adaugati un pahar cu apa, acoperiti cu foloe de aluminiu si introduceti tava in cuptorul incins in prealabil. Dupa aproximativ 30 de minute scoateti folie, intoarceti bucatile de carne pe partea cealalta si le mai lasati aproximativ 30 de minute. Garnitura este la alegere…cartofi la cuptor…orez..sau pur si simplu o salata proaspata.

Veti avea la final bucati de pui pregatite magnific cu un gust puternic de ghimbir si totodata dulce de la sosul de soia…efect garantat la o ocazie deosebita.



Nota:

Puterea condimentelor este adesea redusa la abilitatea lor de a aromatiza orice mancare fara prea multe calorii, de a transforma bucatele fara gust in adevarate opere de arta, o minune a bucatariei. Ghimbirul se cultiva in Africa, India si sudul Asiei cu preponderenta. Poate fi folosit atat la gatit, ca un condiment, dar si ca medicament natural. Este binecunoscut pentru proprietatile sale anticancer, iar cercetatorii sunt de parere ca poate fi considerat chiar un supliment nutritiv.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui marinat cu ghimbir" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Pulpe de pui in marinada ,facute pe grill

Pulpe de pui in marinada ,facute pe grill

Luam pielea de pe pulpe. Intr-un bol mai mare amestecam vinul, uleiul si celelalte condimente. Trecem

5 voturi    6 comentarii
1h
Fripturi
Muschiulet de porc la cuptor

Muschiulet de porc la cuptor

Carnea se unge cu ulei si se impaneaza cu usturoi.Apoi se asezoneaza cu restul condimentelor. Se

2 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2011

    Sant convinsa ca ghimbirul, i-a dat un gust minunat acestei fripturi.Felicitari ! *****

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • - 6 pulpe de pui
  • - 1 bucata mare ghimbir
  • - 100 ml sos de soia
  • - 20 ml ulei de masline
  • - marar uscat
  • - sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Mira
Friptură de mistreţ

Friptură de mistreţ

In primul rand se spala carnea, se sareaza putin si se lasa la rece. Intre timp se amesteca: sosul

25 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Gnocchi cu pui şi sos pesto

Gnocchi cu pui şi sos pesto

Se taie ceapa mărunt şi se pune la prăjit în uleiul de măsline. Între timp se curăţă morcovul,

2 voturi    1 comentariu
1h
Paste si pizza
Pizza Pronto pufoasă

Pizza Pronto pufoasă

Presarati faina pe masa curata, intindeti aluatul intr-o foaie de 3 mm grosime. Asezati-l pe o tava

4 voturi    2 comentarii
40 min
Paste si pizza
Lia Maria

Lia Maria (Chef de cuisine)

Sant convinsa ca ghimbirul, i-a dat un gust minunat acestei fripturi.Felicitari ! *****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Gratare de pui cu pasta de leurda